IFC MO-11 begint flitsend aan het nieuwe seizoen

Na een heerlijke en lange zomervakantie om de boel weer op te laden, is het nieuwe seizoen weer begonnen. Uit het team van afgelopen jaar zijn twee meiden overgegaan naar andere teams, maar op de transfermarkt werd goed toegeslagen. Tara en Angela konden worden vastgelegd om hun kunsten dit seizoen bij IFC MO-11 te gaan vertonen. Mooie versterkingen om de stijgende lijn van afgelopen seizoen door te kunnen gaan trekken. Echter een eerste tegenslag viel deze week te noteren. Keepster Mare brak helaas haar pols op een penny-board. Voorlopig conclusie: gips voor twee weken, minimaal daarna nog twee weken rust en dan weer rustig beginnen. En uiteraard een algemeen teamverbod vanuit de teamleiding op skateboards, waveboards, pennyboards en al wat daarop lijkt. Helaas voorlopig dus geen Mare op het veld, wat ze heeeeeeeeeeeel vervelend vindt. En het team uiteraard ook. Hopelijk weer snel op het voetbalveld in plaats van ernaast. Herstel is echter wel het belangrijkste! Echter hoe gaat dit worden opgelost? Tara toonde direct de ware teamspirit en gaf aan de keepershandschoenen op te pakken !

Na al een aantal goede trainingen om weer in het ritme te komen is daar meteen de Ambachtse derby tegen ASWH MO-11 in de bekerpoule. Wat zou het gaan worden? Angela was de aanvoerdster van de dag in haar eerste officiële wedstrijd. De tactiek werd voor de wedstrijd besproken. Gelukkig was alles van afgelopen seizoen nog niet weggezakt. Na een korte warming-up kon van start worden gegaan. De yell “WINNEN, WINNEN, WINNEN DOE JE MET VRIENDINNEN” ging over het veld. Vanaf het eerste moment was daar een fel en actief IFC. De duels werden met overtuiging  aangegaan en ook het bekende combinatiespel kwam langzaam al weer naar voren. De druk op de verdediging van ASWH werd continu gehouden met kleine kansjes tot gevolg. Angela speelde sterk op het middenveld en verdeelde het spel goed naar links en rechts. Uit een goede actie van Femke op rechts kon zij in één keer door naar de goal en schoot binnen 10 minuten de eerste treffer van het seizoen op het bord ! Een verdiende voorsprong was daar tot grote vreugde van het team.

ASWH kwam er sporadisch uit met de snelle en behendige aanvalsters. Gelukkig speelde de verdediging met Esmee, Maisoen en Bente een sterke wedstrijd en hielpen elkaar goed. Ook de lichamelijke duels werden gewonnen. Een paar keer waren ze door de verdediging, maar door prima uitlopen van Tara kon ze die ballen goed wegwerken. De spelhervattingen door de bal naar de vrije verdedigers te spelen waren super. Heel sterk gedaan. Daarna was het weer tijd voor IFC. Over zowel links als rechts werden de tegenstanders voorbij gespeeld met mooie individuele acties van Madelief en Femke die goed op dreef waren. Ook wisten ze goed de opkomende speelsters te bereiken. Uit één van die mooie acties trokken ze beiden naar de buitenkanten waardoor veel ruimte ontstond voor de opkomende Lieke, die goed doorliep met de bal aan de voet en op schotsafstand kwam. Ze haalde uit en via de keepster ging de bal over de lijn, waardoor de voorsprong werd verdubbeld ! Wat een mooie start en dik verdiend. Het harde werken begon wel zijn tol te eisen. Zeker nu de zon doorkwam. Het veld was toch vrij lang doordat aanval en verdediging wat verder uit elkaar bleven spelen dan nodig. Gelukkig was daar het fluitsignaal voor de rust.

In de kleedkamer is lekker wat gedronken en zijn de tips nog doorgenomen. Gesproken is om te blijven spelen zoals het nu is, maar meer op elkaar aan te sluiten en ook zelf te kijken wanneer de vleugelverdedigers de rugdekking moeten geven. Daarnaast is het fysieke aspect nog benadrukt om toch het duel aan te gaan als je op een paar meter van de tegenstander staat, ook al ben je misschien even moe. Maak het die tegenstander maar moeilijk waardoor ze minder tijd hebben om de bal aan te nemen en over te spelen. De kans is dan groter om als team de bal weer te veroveren.

De spannende 2e helft kon gaan beginnen. Een fel en extra gemotiveerd ASWH kwam uit de kleedkamer. In het begin hadden ze zeker de overhand in het spel. De verdedigers hielpen elkaar ook nu weer goed en knalden erin. Duidelijk was echter wel dat alertheid geboden bleef. De aanvallers zijn snel en behendig. Diverse malen kwamen ze erdoor, maar gelukkig waren daar de benen van Angela of Maisoen om de bal nog net weg te tikken of om het schieten te bemoeilijken. IFC ging daarna ook weer voetballen. Esmee schoof goed door naar voren en kreeg de bal via rechts van Femke aangespeeld. Ze liet een geweldig schot los, die het doel leek in te gaan. Een prima redding van de keepster belette dit helaas…. Een scherp oplettende Bente pikte de terugkomende bal op en knalde de bal in het hoekje voor de 3-0 !! Wat geweldig !! Goed gedaan als ploeg !!

Dit gaf het team extra spirit en liet de bal weer gaan van voet naar voet en van actie naar actie. Diverse mooie combinaties leiden tot kansen op meer. Een mooie aanval over rechts ging via Lieke naar Madelief die zich prima vrijspeelde en schoot. Ternauwernood kon de bal worden gekeerd. Deze aanval had meer verdiend. En zo waren en nog een paar. ASWH sprak het laatste restje kracht aan en ging nog voor een doelpunt om terug in de wedstrijd te komen. Een aanval maakte de IFC-verdediging ongedaan zo leek het althans, echter de bal werd door IFC op de achterlijn terug het veld in gespeeld in plaats van te laten lopen waardoor het een achterbal zou zijn. ASWH maakte hiervan gebruik en scoorde de 3-1. Toch wel een domper met nog 10 minuten te gaan. Het team liep op het tandvlees en probeerde gebruik te maken van de ruimtes die ontstonden omdat ASWH de aansluitingstreffer wilde maken. Het was onvoorstelbaar dat de 4-1 niet viel want de afstandsschoten van Esmee en de terugkomende ballen konden net niet over de lijn worden gewerkt.

Bij IFC stond de verdediging ook flink onder druk en Tara moest diverse malen nog stevig en ver ingrijpen met goed uitlopen. Met een felle sprint wist ze zelfs nog een corner te voorkomen. Goed gedaan ! Uiteindelijk bezweek de verdediging onder de druk. Een prima afstandsschot vloog tegen de touwen met nog 5 minuten te gaan. Het was loeispannend want zou het team alsnog deze overwinning uit handen geven? De laatste minuten waren een stevig gevecht waarbij aan allebei de kanten nog treffers konden vallen. Traag kropen de minuten voorbij, totdat het verlossende fluitsignaal klonk. Een mooie ontlading van de ploeg en de toeschouwers was daar. Een meeslepend voetbalgevecht met twee ploegen die er vol voor gingen, werd tot een goed einde gebracht.

Vorig seizoen duurde het 14 wedstrijden voordat de 1e wedstrijd gewonnen kon worden en de teamyell bewaarheid werd. In dit jaar is al het na de eerste wedstrijd raak. Dat biedt een goede hoop dat dit seizoen meer van dit mooie en scherpe wedstrijden gespeeld kunnen gaan worden. We hebben het al vaker gezegd, het gaat in eerste instantie niet om het winnen, maar om het goede samenspel en de vechtspirit. Als die er is, dan komt de rest vanzelf. Maar eerlijk is eerlijk uiteraard geeft het wel net een extra leuk tintje aan de wedstrijden. Dit seizoen gaan we verder werken aan het samenspel, technische balbehandeling en het meer aansluiten van de linies op elkaar wat conditie en nog meer lichamelijke inzet in de duels vraagt. Het was goed om te zien dat met name het laatste al weer beter ging dan in het afgelopen jaar, maar met nog voldoende ruimte ter verbetering. We blijven tenslotte kritisch. Want op de lauweren rusten is er na de 1e winst natuurlijk niet bij. Op de trainingen gaan we dat verder oefenen de komende tijd. Alleen op die manier komt het team met elkaar verder met al deze TOPMEIDEN !! We gaan er weer een mooi seizoen van maken !