IFC MO-11 heeft een hand vol na vijf wedstrijden

Een prachtige voetbaldag met een schitterende affiche voor de meiden van MO-11. Het waren de afgelopen week intensieve trainingen geweest om de ploeg voor te bereiden op de kraker tegen medekoploper RCD op een uitslaaptijdstip van 12:15 uur. Helaas was de ziekenboeg nog steeds gevuld met Mare en nu had ook Bente zich daarbij gevoegd met een vervelende spierblessure. Gelukkig is Mare wel op de weg terug. Ze waren uiteraard wel aanwezig om hun team aan te moedigen ! Maisoen had een slaapfeest en Esmee had net een hele week slaapfeest gehad met het schoolkamp. Dus was het puzzelen om het team vol te krijgen. Gelukkig waren Kim, Nicky en Annelie beschikbaar om met de anderen uit het team te gaan strijden in de belangrijke wedstrijd.

Net zoals bij alle andere wedstrijden zijn voor de wedstrijd de bekende attentiepunten benoemd. Blijf in beweging als je bal hebt gespeeld, hou je rust, aansluiten van voor naar achteren en van links naar rechts zodat je steeds aanspeelbaar bent of snel de bal kunt terugveroveren. En doe tik-tik-tik-tik met die bal als teken dat de bal met de juiste snelheid moet rollen naar de eigen medespelers. Maak alleen de individuele actie als het nodig is en speel vooral samen. Dan speel jezelf als team en individueel het makkelijkst. Met als allerbelangrijkste uitgangspunt net zoals vorig jaar: we spelen onze eigen wedstrijd ongeacht het wedstrijdverloop en het resultaat. De vooruitgang in het voetbalspel en het spelplezier is de hoofdmoot. Met deze zaken tussen de oren en de aanvoerdersband om de arm van Esmee om haar wakker te houden kon de wedstrijd na een goede warming-up aanvangen.

 

Na de yell “winnen, winnen, winnen, doe je met vriendinnen”, won IFC de toss en koos voor de aftrap. De bedoelingen van de meiden waren meteen duidelijk in de openingsfase waarin heel goed werd overgespeeld en druk werd gezet. Dit resulteerde al snel in wat kleine mogelijkheden, nog zonder resultaat. Echter de 1e treffer viel toch heel snel. Over de rechterkant werd Lieke goed vrijgespeeld. Ze nam de bal goed aan en was op schotafstand tussen de verdedigers in. Ze plaatste de bal keurig in de rechterhoek waardoor de 1-0 meteen op het bord kwam. Dit was een goede meevaller en gaf het team nog meer impulsen. Het team was zeer gretig en ging vol overtuiging de duels aan. RCD kreeg geen kans om op adem te komen. Enkele minuten later werd een corner verdiend. Deze kwam prima voor en Nicky was er als de kippen bij om de bal binnen te lopen om de voorsprong te verdubbelen. Wat een bliksemstart !

 

De voorsprong gaf de ploeg extra rust in het spel wat nog beter werd. Schitterende individuele acties van Madelief en Femke op zowel rechts als links waren een lust voor het oog. Beide dames werkten keihard en gingen de tegenstanders mooi voorbij. De aansluiting vanuit de verdediging naar voren was ook prima om te zien. RCD kon de bal niet meer weg krijgen. Een mooie combinatie leidde weer tot een schietkans voor Lieke en ook deze bal ging tussen de palen. Wat een weelde met deze 3-0. Sporadisch kon RCD zich onder de druk uitspelen. Als dat gebeurde waren ze ook meteen gevaarlijk. De grote sterke en snelle spits en de kleine maar reuzebehendige aanvalster konden elkaar goed vinden. Echter keepster Tara voetbalde goed mee en liep prima uit om de aanval te storen. Hierdoor konden ze niet op de goal schieten en kon Esmee ook weer bijsluiten en de bal uitverdedigen. Wat een samenwerking !

 

Zoals gezegd de verdedigers Annelie, Angela en Kim sloten goed aan naar voren en kregen hierdoor ook de kans om mee aan te vallen. Dat is het voetbal zoals we dat graag willen zien. Je verdedigende taken achterin goed doen en meegaan naar voren als het kan. Kim combineerde prima met Madelief over de linkerkant. Een vrije schietkans voor haar en ook zij pakte een treffer mee. En daar bleef het niet bij. De wervelwind van combinaties tussen alle dames leidden tot een veelvoud aan kansen en mogelijkheden. Schoten van Femke, Angela en Madelief werden net geblokt of ternauwernood gekeerd door de keepster. Vlak voor rust vielen de laatste twee treffers kort achter elkaar. Kim volmaakte een loepzuivere hattrick waardoor de teller na het laatste fluitsignaal op zes stond.

 

In de kleedkamer hebben de trainers aangegeven dat het voetbal is zoals het hoort. Met zijn allen er keihard voor knokken en de bal het werk laten doen door die steeds naar elkaar te spelen. Dit gecombineerd met prachtige individuele acties waardoor je als team staat als een huis. Het was zaak om in de tweede helft niet gaan verslappen en het huidige spel te blijven handhaven met daarbij nog meer en eerder overspelen naar elkaar. Dit werd in de oren geknoopt waarna de girls klaar waren voor de volgende ronde.

 

De tweede helft liet een zelfde beeld zien als in de eerste. Een goed en strak spelend IFC tegen een RCD dat de moed niet op gaf en zich meer de wedstrijd in knokte. Ze lieten zien dat je ze niet moet laten spelen want dan zijn ze razend gevaarlijk. Zo hoort het ook, ervoor blijven gaan ongeacht het wedstrijdverloop. De IFC-meiden legden echter ook weer prima combinaties op de mat waardoor over beide vleugels weer kansen ontstonden doordat de bal van links naar rechts ging. Echter het vizier stond minder scherp en de keepster pakte ook menig bal prima. Schoten van de prima spelende Annelie en Nicky konden op die manier onschadelijk worden gemaakt. Angela stond meer naar voren en had zich goed de wedstrijd in gespeeld. Helaas belandde één van haar schoten bovenop de lat. Ook wist zij Femke diverse malen goed langs de rechterkant te lanceren na mooie driehoekjes, precies zoals er is getraind. Alleen het laatste zetje ontbrak en de paal stond ook verkeerd. Achterin deed Esmee wat ze moest doen. Het slot op de deur zijn met de rugdekking die ze gaf en het naar de zijkanten spelen op de vrije vleugelverdedigers. En anders prima terug op Tara die zich goed aanbood. Hierdoor waren meerdere afspeelmogelijkheden en hielpen de meiden elkaar goed. Tara had ook goed oog voor de spelhervattingen en speelde altijd naar de kant waar de vrije dame stond, waardoor de volgende aanvalsopbouw kon worden gestart.

 

Kim had zuurstofflessen opgebonden en bleef gaan waardoor ook over links heerlijk kon worden gecombineerd via de driehoekjes. Top om te zien dat dit soort dingen uit de training ook in de wedstrijd terugkomen. Na haar wissel ging Femke linksachter spelen en die wilde echt de nul houden. Als een tijger ging ze de duels aan en veroverde elke bal zonder dat het uitmaakte hoe groot dat de tegenstander was. Klasse gedaan en hou dat maar vol. Zie je wel dat je het kan en waar het toe leidt ! Naarmate het einde naderde was duidelijk dat het veldoverwicht door het goede samenspel weer tot meer open kansen ging leiden. Een mooie pass van Angela op Lieke maakte dat die snel wegdraaide en uit de draai kon schieten, helaas op de paal. Maar ook dit kwam uit de trainingen. Het slotakkoord was voor het aanvalsduo Lieke en Madelief waarbij Madelief twee keer de armen omhoog kon steken. Bij de eerste treffer was het een mooie crosspass waardoor ze alleen op de keeper af kon gaan en de bal in het hoekje prikte. En vlak voordat de prima scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd haar tweede treffer in de allerlaatste seconde van de wedstrijd. Die treffer was een absolute schoonheid. Uit de corner combineerden ze samen en liep door naar de goal en bijna vanaf de achterlijn poeierde ze de bal hard en hoog langs de keeper voor het bepalen van de eindstand van 8-0.

 

Het was vandaag een wedstrijd om als team trots op te zijn. Combinatievoetbal, hard werken, individuele acties, alles voor elkaar over hebben en het echt als team samen doen. Foutjes van de één werden hersteld door de ander en omgekeerd. Door veelvuldig vrij te lopen en de bal te laten gaan, merkten jullie zelf dat je minder moe wordt en dat de tegenstander meer moet lopen. Geweldig dat dit zelf wordt opgemerkt. Hou dat gevoel en beeld vast voor de toekomst ! De chips en cola na afloop waren echt verdiend na het tikkie-takkie-voetbal dat op de mat werd gelegd. In de komende trainingen gaan we dit verder trainen en oefenen zodat het steeds gemakkelijker gaat. Geweldig gedaan meiden en blijf beseffen dat het hard werken blijft om stappen vooruit te blijven maken want iedere wedstrijd begint weer op 0-0!

Alex de Heer