IFC MO-11 heeft kwartet vol

Vandaag weer lekker vroeg op voor de uitwedstrijd tegen Oranje Wit. Gelukkig een mooie nazomerdag zonder wind, een heerlijk zonnetje, een vochtig grasveld en de ondersteuning van de harde supporterskern. Kortom alle ingrediënten voor een prachtige voetbalwedstrijd. Zou IFC de goede competitiestart een vervolg kunnen geven? Het was even afwachten hoe dat de ploeg uit deze lastige week zou komen met diverse valpartijen en blessures bij een aantal speelsters en zelfs een zieke Tara die gelukkig op tijd was hersteld om in ieder geval te starten. Kim kon gelukkig ook weer als keepster optreden. Helemaal top !

In de kleedkamer zijn de fysieke training en het positiespel van de afgelopen week nog even aangestipt en doorgenomen. Nu was het zaak voor de meiden om het verder in de praktijk te brengen. Madelief was de aanvoerder van de dag. Nadat de doelen goed waren gezet en de yell over het veld schalde kon IFC meteen de aftrap nemen.  Al snel was duidelijk dat IFC vandaag veel balbezit zou hebben. Oranje Wit speelde wel thuis, maar was toch met de bekende “bus”gekomen en had die recht voor het eigen doel geparkeerd. Ze wilden de bal tegenhouden en gokken op de counter van de twee snelle en behendige spitsen. Het was zaak om rustig de bal rond te spelen om de opening in de strakke defensie te kunnen vinden. En om zelf ook compact te blijven spelen om de grote ruimte op het middenveld zelf op te kunnen vullen. Dat ging gelukkig best goed hoewel bij een aantal de echte scherpte nog ontbrak. Voor de verdedigers de tip om toch nog maar meer zelf door te schuiven naar voren als dat kan en dit met elkaar verder te overleggen. Dan ondersteun je de aanval meer waardoor de tegenstander onder druk blijft staan. Met de snelheid van Tara en Bente kan dat best.

Over links kon Madelief een aantal keren goed door en probeerde uitgekomen keepster uit te spelen op de achterlijn. Helaas kon ze Angela net niet bereiken. Het was een drukte van belang in het strafschopgebied. Waren er één of soms wel twee uitgespeeld dan was daar de derde die de bal net kon wegtikken. Van afstand werd het doel onder vuur genomen door diverse speelsters. Na een prachtige aanval kreeg Esmee de bal en schoot van ver. De bal leek de kruising in te vliegen maar de keepster had de bal net. Ook schoten van Bente en Angela smoorden tegen de verdediging of net voor de lijn bij de keepster. Zelfs een prachtige bal op de vrijstaande Femke werd net niet beloond met een doelpunt. Sporadisch was Oranje Wit gevaarlijk, maar achterin letten de verdedigers goed op en hielpen elkaar. Een tip voor Tara en Bente voorkom dat je te ver doorloopt naar de bal en de tegenstander als er al twee IFC’ers bij lopen. Blijf er dan maar meer achter hangen voor de rugdekking. Dan help je elkaar nog meer.

De tijd verstreek en het overwicht was gigantisch alleen de verdiende treffers bleven uit, maar hingen wel inde lucht. Maisoen speelde een zeer goede pot. Ze gebruikte haar lichaam wederom prima en veroverde de bal die ze meteen goed doorspeelde naar Femke. Eindelijk was daar de ruimte. Ze liep door en passte naar Lieke, die goed de bal aan nam en doorliep naar schietafstand. De bal vertrok van haar voet en op het natte gras ging de bal hard naar voren… eindelijk was de keepster geklopt. De terechte voorsprong was gerealiseerd. Goed gedaan met deze mooie uitgespeelde aanval met elkaar. Oranje Wit gaf zich niet gewonnen en ging snel in de tegenaanval. Uit een aanval vlak voor de rust werd een overtreding begaan en een vrije trap kregen ze mee. De hoek was lastig, maar toch krulde de sterspeelster van Oranje Wit de bal buiten bereik van Kim bovenop de lat. Daar kwam IFC goed weg. De bal bleef binnen en kon naar voren worden gespeeld richting het strafschopgebied. Lieke nam aan, draaide weg en knalde naar de goal. De bal werd echter vol tegengehouden met de handen, alleen door de verdediger. Een terechte strafschop werd gegeven. Ze zette zich achter de bal, en met een eigenlijk iets te korte aanloop, schoot ze die toch goed binnen. Een prima verdubbeling van de stand, waarna kort daarna de kleedkamer kon worden opgezocht.

In de kleedkamer is gesproken over wat de dames opviel. Ze gaven aan dat ze weinig ruimte voorin kregen en dat ze de bal meer naar elkaar moeten spelen. Dan zou het inderdaad veel makkelijker worden. Meer via de zijkant en gebruik je lichaam maar meer. Het ging best goed, ondanks dat een aantal speelsters wat minder scherp waren. De aansluiting naar voren was al weer beter dan vorige week. In de 2e helft zou iedereen er weer dubbel zo hard op knallen. Zeker na de mooie en indrukwekkende woorden die Mare voor het team had om iedereen te bedanken voor de steun nu ze haar pols heeft gebroken. Ze had een mooie tekst geschreven en las die goed voor. Geweldig gedaan Mare en natuurlijk hoor jij er ook bij. Schitterend dat je ook bij de vroege uitwedstrijden je team komt aanmoedigen !

De 2e helft ging van start en de meiden klapten meteen goed in de wedstrijd. De tegenstander had nauwelijks tijd om adem te halen. Snel werden de ballen veroverd en het samenspel van links naar rechts en weer terug kwam goed uit de verf. Op de goal van Oranje Wit voerden ze de druk goed op. Verschillende kansjes ontstonden, maar de “bus” kwam niet van zijn plek. Op rechts kreeg Lieke de bal aangespeeld van Tara en met een verdediger in de nek kon ze die goed uitspelen. Het geleerde trucje van haar broer Axel kwam meteen van pas. Ze wilde een voorzet geven als voortzetting, maar die was mislukt en ging richting de keepster. Echter het kwam verrassender wijs toch goed want de bal ging over de doellijn en de 3e treffer stond op het bord. Soms moet je net wat geluk hebben. Vanaf dat moment ging iedereen er goed voor staan want het spel bleef netjes verzorgd. Continu was de bal op de helft van Oranje Wit, dat echter stug bleven volhouden om met zijn allen voor de eigen goal te blijven hangen. Desondanks regende het kansen. Schoten van Bente en de doorgeschoven Tara werden onschadelijk gemaakt. Een mooie actie van Femke kreeg ook geen beloning. De kluts die daarna ontstond wilde er ook al niet in. Ongelooflijk dat het nog maar 0-3 was.

Naarmate de 2e helft vorderde was duidelijk dat de pijp bij Oranje Wit leeg was. IFC had de ploeg stuk gespeeld met het combinatievoetbal. Over de linkerkant ontstond een zelfde situatie als in de 1e helft met een duidelijke handsbal. Helaas nu geen strafschop, maar een vrije trap. Hoewel de scheidsrechter ook voordeel had kunnen geven want Femke stond volkomen vrij voor de keeper met een goede aanname. Dat had ook zomaar een treffer kunnen opleveren. Esmee zette zich achter de bal en schoot naar de verre hoek. De curve naar buiten was net te vroeg waardoor de bal net naast ging. Oranje Wit zette af en toe nog wat aan en kreeg een aantal corners achter elkaar. Dit ontstond na toch wat onrustig handelen bij IFC. Probeer rustig te blijven bij de corners en te kijken wat er gebeurt. De laatste corner kwam goed voor en een kluts ontstond. Een voetje van de tegenstander raakte de bal en leek de goal in te gaan. Echter hoe dat Kim het deed,was ongelooflijk, maar een pijlsnelle reactie door om te draaien betekende dat ze de bal helemaal klem had. De nul wilde ze per se houden dat was wel duidelijk.

Toen was het weer IFC-tijd. Vanaf de rechterkant ging tovenaar Femke er weer eens langs samen in de combinatie met Angela. De bal kwam in de doelmond en werd net weggewerkt. Over links was Maisoen heel goed aangesloten en kon schieten. Helaas ook haar bal ging buiten bereik van de keeper net naast de paal. Zonde dat was een mooie bekroning geweest op een goede wedstrijd. De koek was nog steeds niet op en aanval op aanval bleef komen. Wederom via rechts schoot Femke waarna de keepster de bal los liet. Madelief was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken, althans zo leek het, maar ook deze bal ging net naast. Kleine kansjes bleven komen maar de eindstand was al lang bereikt. De scheidsrechter floot voor het einde en de punten konden mee naar IFC.

Het was een goede, maar ook wel moeizame wedstrijd tegen een zeer verdedigende ploeg die maar één ding wilde en dat was de score zo laag mogelijk houden. De trainer van Oranje Wit gaf na afloop ook aan dat dit de tactiek was en dat hij onder de indruk was van het samenspel van IFC. Dat zijn toch leuke complimenten. Het is toch weer knap hoe dat de dames het hebben gedaan. Op zich rustig gebleven, waarschijnlijk rustiger dan de trainers…., en het eigen spel blijven spelen. Dat soort wedstrijden heb je soms en dat betekent ook weer leren hoe daarmee om te gaan. Ondanks dat de echte scherpte ontbrak, geweldig gedaan en hiermee heeft de ploeg een kwartet aan overwinningen. Deze week weer lekker trainen en volgende week de kraker tegen RC.D Hopelijk kan iedereen deze week weer fit worden zodat iedereen dan weer volledig scherp aan die wedstrijd kan beginnen. Het belangrijkste is om de stijgende lijn in het spel vast te blijven houden. En dan zien we vanzelf hoe het gaat lopen.