IFC MO-11 heeft opnieuw een zevenklapper

Op een mooie dinsdagavond trad IFC MO-11 thuis aan tegen Wieldrecht MO-11. De wedstrijd is naar voren gehaald in verband met het voetbalkamp van de IFC Girlsacademy. Het was heel fijn dat Wieldrecht mee wilde werken aan deze avondwedstrijd. In plaats van trainen dus een wedstrijd waarin Mare na lange tijd haar rentree maakte op het veld. Als stimulans kreeg ze meteen de gele aanvoerdersband om de arm.

De grote vraag voor de trainers was of dat het team de huidige lijn kon blijven voortzetten. Duidelijk was namelijk wel dat de lange schoolperiode vanaf de zomervakantie zijn tol begon te eisen. De herfstvakantie is in zicht zodat even tot rust gekomen kan worden. In de kleedkamer zijn daarom nog even de gebruikelijke attentiepunten benoemd. Laat de bal het werk doen in plaats van te gaan lopen met de bal. Zeker als je zelf al wat vermoeider bent is dat voor jezelf gemakkelijker.

Na de korte warming-up en de yell floot de scheidsrechter voor de aftrap. Gelukkig was Patrick Donker beschikbaar om te fluiten op deze doordeweekse dag. Al snel was duidelijk dat het vandaag veel éénrichtingverkeer zou worden. Beide teams stonden continu op de helft van Wieldrecht, waardoor het een drukte van belang was voor de goal. Dit was de verdienste van IFC want dat zette flink druk op Wieldrecht dat de bal niet of nauwelijks weg kreeg. Het team van Wieldrecht bestond uit veel jonge, maar zeer enthousiaste beginners die er vol voor gingen en zich zeker niet verstopten om als tactiek voor de goal te blijven hangen. Dit doet terug denken aan het eigen team van afgelopen jaar, waarbij in de meeste wedstrijden flink weerstand geboden kon worden, maar uiteindelijk toch de kracht en ervaring de doorslag gaven. Vanavond was dat ook het geval alleen stond IFC nu aan de andere kant van de streep.

Zoals gezegd IFC had veel balbezit, maar de passing was onzuiverder dan anders. En in de mêlee van speelsters leidde dat tot moeizaam samenspel. Desondanks waren er genoeg kansen om de score te openen. Het vizier moest echter nog flink worden bijgesteld. Ook de keepster van Wieldrecht pakte veelvuldig de ballen goed. Uiteindelijk kon de treffer niet uitblijven en via eindelijk een tik-tik-tik-aanval over links kwam de bal voor de voeten van Bente. Zij aarzelde niet en opende met een goed schot de score. Daarna kwam er iets meer rust in het spel en werd het gebruikelijk samenspel meer gezocht. Hierdoor volgde snel de 2e treffer. Een goede combinatie die begon bij de sterk spelende Maisoen die de bal onderschepte, ze speelde goed naar de vrijstaande Bente die op een schitterende manier Madelief wist te bereiken. Ze stond helemaal vrij en benutte dit buitenkansje om de 2-0 te maken. De marge was gemaakt, maar het spel was moeizamer dan anders. Ook omdat Wieldrecht goed blijf gaan en het IFC moeilijk bleef maken door flink te storen. Zo heel af en toe was daar wel de klasse van het team waarbij de trainingen naar voren kwamen. Een lekkere combinatie tussen Femke, Madelief en Lieke maakte dat de verdediging compleet werd zoek getikt. De vrije kans ontstond voor Lieke, die moeite had om in de wedstrijd te komen, maar desondanks kon ze deze bal afronden voor de derde treffer.

Mare deed vandaag weer voor het eerst mee en werkte hard in de aanval. Met een aantal mooie acties kon ze haar tegenstander passeren. In de verdere voortzetting ontbrak helaas het kleine beetje geluk en ook nog wat kracht en lef om de duels nog wat steviger aan te gaan. Maar dat is nog een kwestie van tijd en trainen dan is dat ook weer terug. Achterin stond Esmee als laatste vrouw de boel dicht te houden op de sporadische uitvallen. Op de middenlijn kon ze regelmatig de ballen goed onderscheppen omdat ze goed was doorgeschoven. Slechts één keer moest ze wat meer ingrijpen en had ze de hulp nodig van Tara die op de goal stond. De enige bal die zij kreeg was de terugspeelbal van Esmee, waarna ze de voortzetting via Maisoen aan de rechterkant die meteen goed doorzette. Richting de rust was er nog één mooie aanval van links naar rechts. Kim kwam goed op met de bal en wist de middenvelder Angela te bereiken. Zij zag Femke vrij staan voor de goal en speelde haar prima aan. Het schot kwam en ging langs de keeper om de ruststand op 4-0 te zetten.

In de rust hebben de trainers gevraagd waar het gebruikelijke spel van IFC is. De meiden erkenden dat het slap was en dat de nauwkeurigheid beter kon. Ze vonden ook dat het druk was voor de goal. Aangegeven is om dan meer de zijkanten te benutten en via de aansluiting vanuit de verdediging de bal rond te spelen naar elkaar.  En blijf spelen vanuit je eigen positie, hoe lastig dat het ook kan zijn in de wedstrijden waar het veldoverwicht zo groot is. Door teveel te gaan zwerven ga je elkaar in de weg lopen in plaats van dat de bal kan worden rondgespeeld. Met deze tips en de aansporing om met meer passie en inzet te spelen kon de 2e helft aanvangen.

Het begin van de 2e helft liet meteen eenzelfde beeld zien als uit de eerste helft. Een groot overwicht van IFC waarbij meer gepoogd werd om de bal te laten gaan. Bij Wieldrecht waren de meiden nog steeds heel gedreven en stoorden alsof het een lieve lust was. De bal bleef echter wel op hun helft waardoor de druk hoog bleef. Via de rechterkant had Mare een aantal mooie acties in huis. Ze speelde haar tegenstanders uit en kwam uit bij de achterlijn waarna ze een harde en strakke voorzet gaf. Precies op maat voor Bente die kwam aangestormd en de 5e treffer kon scoren. Een prima aanval zoals we dat graag zien. In het verdere verloop van de 2e helft bleef IFC dame en meesteres zonder dat de kansen die ontstonden in treffers konden worden omgezet. Wieldrecht kon door slordigheden van IFC meer eruit komen. Achterin konden Esmee en Tara gelukkig de boel op tijd herstellen, waarbij ze ook goed gebruik maakten van de mogelijkheid om op keepster Lieke terug te spelen. Die meteen over de andere kant het spel weer goed hervatte. Bij de enige echte kans van Wieldrecht was ze alert en liep ook goed uit om de nul te handhaven.

Tara en Esmee gingen ook een aantal keren mee naar voren en maakten gebruiken van hun goede schot. De afstandsschoten smoorden echter tegen de verdedigers of in de handen van de keepster. In de verdediging speelde Maisoen een goede wedstrijd. Ook schoof ze diverse malen goed door naar voren. Een mooie onderschepping deed ze, waarna ze met haar rechterbeen de tegenstander uitkapte en meteen met links de vrijstaande Femke bereikte voor de verdere voortzetting. Zij ging door en gaf voor waarna de withemden de bal half wegwerkten recht in de voeten van Angela. Die kon hierdoor meteen terugschieten naar de goal en met een zacht rollertje kon de volgende treffer worden bijgeschreven. Het team bleef aandringen op zoek naar meer. Over de linkerkant draaide Madelief goed haar lichaam in het duel. Met deze draai zoals geleerd op de training kon ze de bal meegeven aan de opkomende Mare die als een haas ervandoor ging. Helaas zonder verdere resultaten. De klok tikte verder naar het einde en ook Kim was op zoek naar een doelpuntje. En die kreeg ze ook. Op het middenveld pikte ze de uitverdedigde bal op en ging op volle snelheid de ruimte in die achter de verdediging lag. De weg naar het doel was vrij en met een koele blik schoot ze de bal in de hoek voor de eindstand van 7-0.

Een ruime overwinning was een feit geworden. In vergelijking met de afgelopen wedstrijden was het spel fletser en minder scherp dan anders, maar dat kan wel eens gebeuren. Soms zitten dat soort wedstrijden er tussen. Zeker tegen zo’n enthousiaste en actieve ploeg zoals Wieldrecht zich vanavond presenteerde. Als je dit soorten wedstrijden als ploeg dan toch ondanks de vermoeidheid, de mindere dag bij de meeste speelsters en het verlangen naar de herfstvakantie dan toch in winst weet om te zetten dan is dat toch een goede prestatie. Daar moet iedereen zich dan maar aan vasthouden. Voor het overige rest dan niets anders om de komende vakantieweek de rust te pakken, te genieten van de vrije tijd, nog één keer rustig te trainen voor degenen die er zijn en dan weer te vlammen tegen Dubbeldam zoals dat in de wedstrijden ervoor gebeurde !

Alex