IFC MO-11 heeft zevenklapper tegen Dubbeldam

Vandaag alweer de volgende wedstrijd op het programma. Het fysieke sterke Dubbeldam speelde thuis en zou IFC het vuur nader aan de schenen willen leggen. In de afgelopen week is weer goed getraind om de ploeg klaar te stomen om weer scherp aan de wedstrijd te beginnen. Het was echter wel de grote vraag hoe dat het zou gaan verlopen. De ziekenboeg stroomt langzaam wel leeg. Mare is weer op de goede weg, maar kampt nog met fysieke achterstand die we de komende weken verder gaan inhalen. Dat kost helaas tijd, maar ze komt er weer aan ! Bente was ook weer hersteld van haar fysieke ongemakken, maar voorzichtigheid blijft geboden. En Tara had de hele week schoolkamp gehad en leek zelf op een deelnemer van een vervroegd Halloween. Ook Lieke was ziek geweest afgelopen, maar gelukkig op tijd hersteld om te gaan vlammen als aanvoerder tegen de club van opa.

Na de warming-up schalde de yell “Winnen, winnen, winnen, doe je met vriendinnen !!” luidkeels over het veld. De wedstrijd kon van start gaan onder een heerlijk zonnetje op een perfecte grasmat. IFC ging goed van start en begon scherp. Duels werden gewonnen van de fysiek sterke dames en het bekende samenspel was ook duidelijk zichtbaar. Als snel ontstonden wat kleine mogelijkheden maar nog zonder resultaat. De druk bleef hoog en over de goed samenspelende linkerkant nam Kim de bal goed mee. Ze lanceerde op een geweldige manier Madelief die heerlijk langs de zijlijn op kwam en haar tegenstander uitspeelde. Een voorzet op maat volgde op de goed meegekomen middenvelder Angela die vrij stond voor de goal. Angela nam goed aan en in haar hoofd zat nu goed dat de bal niet haar vader is. Ze haalde snoeihard uit zoals afgelopen week getraind en bracht de openingstreffer op het spreekwoordelijke scorebord ! Een prachtige bekroning van een heerlijke aanval.

Een extra boost gaf dit de ploeg die nog scherper ging spelen. Kort daarna werd een corner verdiend. Lieke zette zich zoals gebruikelijk erachter, gaf de bal hoog voor en zag de bal zo de goal in verdwijnen. De marge was zo al snel verdubbeld.  Duidelijk was wel dat opgelet moest blijven worden want Dubbeldam kwam diverse malen met mooie uitvallen waarbij de verdedigers elkaar goed de rugdekking gaven. Nikki speelde een goede pot en ruimde alle ballen goed op. Een echte stofzuiger achterin. Bente was ook weer ouderwets goed. Ze dwong een tegenstander naar de achterlijn en veroverde de bal. En speelde cool terug op de meegelopen Tara. Haar spelvoortzettingen gingen ondanks de vermoeide ogen prima. Knap gedaan !

Na verloop van tijd kreeg IFC weer meer grip op de wedstrijd en combineerde weer door de verdediging heen. Over zowel links als rechts werd de bal goed naar elkaar gespeeld. Na wederom zo weergaloze combinatie kreeg Lieke de kans om weer uit te halen en tekende voor de 0-3. Het veldoverwicht resulteerde nog een groot aantal kansen. Een schitterende combinatie tussen Madelief en Kim maakte dat de laatste kon uithalen. Helaas spatte de bal uiteen op de paal. Esmee greep achterin ook nog een aantal malen stevig in tegen de fysiek sterke tegenstanders. Dat was hard nodig en gebruikte hierdoor haar lichaam zoals je dat moet gebruiken in de duels. De koek was echter nog niet op. Op de rechterkant veroverde Maisoen op een schitterende manier de bal. Goed om te zien dat het iedere week beter gaat. Hou dat vol ! Ze wist Angela te bereiken die een afgemeten voorzet gaf op Femke. Haar schot was een zacht rollertje, maar de keepster stond op het verkeerde been waardoor de bal tegen het net rolde. Met een prima 0-4 stand werd de kleedkamer opgezocht.

In de kleedkamer is aangegeven dat het spel om te smullen was. De bal ging goed van voet naar voet. En ook de duels werden goed gewonnen. Ook de rugdekking achterin aan elkaar maakte dat iedereen elkaar goed hielp. Als tips zijn nog wel meegegeven aan met name de verdedigers om meer aan te sluiten naar voren zodat de uitkomende ballen gemakkelijker kunnen worden opgevangen. En aan de aanvallers om meer naar binnen aan te sluiten als de bal aan de andere kant van het veld is als IFC in de aanval is. Kim ging keepen en Tara ging haar plekje in de verdediging innemen. Daarna was het team klaar voor de 2e helft.

De 2e helft was een goede pot van beide kanten. Dubbeldam bleef fel spelen en gaf niet op. Mooi om die strijdlust te zien en hoe dat IFC daarop moest reageren. Een verslapping van de concentratie stond Dubbeldam hierdoor niet toe. Dit maakte dat IFC ook moest blijven gaan. En dat deden ze gelukkig wel. Mooie aanvallen bleven komen waardoor vele kansen ontstonden. Uit zo’n aanval werd een corner verdiend. Tara was mee op gekomen en ging de combinatie aan. Ze kreeg de bal terug en de vrije ruimte om te schieten. Haar schot knalde hard tegen de touwen en betekende haar allereerste treffer in het shirt van IFC. Gefeliciteerd ! Het spel bleef op en neer gaan. De verdedigers hadden meer te doen. Gelukkig deed Maisoen wat ze moest doen en speelde de ballen goed weg. Achterin was het echter wel iets rommeliger dan in de eerste helft. Op zich ook wel een beetje logisch, maar zaak blijft om ook dan geconcentreerd te blijven en het eigen spel te blijven spelen. Een “gezellig theekransje” is handiger om dat na de wedstrijd een keertje te doen. Daar gaan we verder aan werken. Dubbeldam kwam er vaker uit, maar gelukkig was daar Kim die met goed uitlopen de ballen nog steeds wist te keren. Goed gedaan !

Aan de linkerkant werd Madelief gelanceerd door Angela die een goede wedstrijd speelde op het middenveld. Fijn dat de scherpte die in de laatste wedstrijden wat minder was weer helemaal terug was. Madelief kon door en speelde haar tegenstander goed uit, maar het schot was net te zacht. Dat was erg jammer. Bente kwam diverse malen goed op vanuit de verdediging. Alle ruimte kreeg ze en ging haar tegenstander met snelheid voorbij. Helaas ontbrak het geluk bij haar schot. Nikki stond nu wat meer achterin, maar kwam steeds wel goed op. Ze gaf een mooie diepe bal op Lieke aan de linkerkant  waar de ruimte lag. Femke en Nikki leidden de tegenstanders goed af waardoor zij de ruimte kreeg om uit te halen. Het afstandsschot verdween net bij de eerste paal hoog in de goal. Een mooie treffer was de beloning voor de 0-6. Dubbeldam verstopte zich zeker niet en ging fel op jacht naar een treffer. De duels bleven fysiek waar de IFC-meiden uiteindelijk toch nog wat moeite mee hadden. Soms deel je (per ongeluk) wat uit en soms is het incasseren. Het is belangrijk dat je daarmee leert omgaan en je er tegen leert wapenen. Dat hoort allemaal bij het leerproces. Opstaan en weer doorgaan.

Het allerlaatste slotakkoord vlak voor tijd was voor Esmee. Zoals afgesproken in de rust stonden de aanvallers zo opgesteld dat de verdedigers een keuze moesten maken toen Esmee op kwam. Zij kozen voor de aanvallers en bleven staan. Een zee aan vrije ruimte ontstond en het doel kwam in zicht. Haar bekende kanonskogel liet ze los en eindelijk vloog die bijna door het net in doel ! Een schitterende treffer waarbij het geluk eindelijk eens een keertje mee zat. De was het laatste doelpunt waardoor een zevenklapper de eindstand was.

De ploeg heeft vandaag laten zien dat ze er gezamenlijk weer stonden als team tegen een fysiek sterke ploeg die tot het gaatje ging. Iedereen heeft weer keihard gewerkt. De nodige woorden van aandacht bij de afgelopen training om scherp te zijn en te blijven, hebben goed uitgewerkt. Ook het tik-tik-tik-tik-tik van het laten gaan van de bal naar elkaar en dan meteen weer in beweging te komen om de bal terug te kunnen krijgen zoals getraind, kwam terug in de wedstrijd. Goed gedaan. Hou dat vol en we gaan het zeker nog verder trainen zodat jullie nog beter kunnen inschatten wanneer je moet gaan lopen met de bal en wanneer je eerder moet overspelen. En uiteraard nog zuiverder te leren passen. Op die manier kom je minder in de fysieke duels zodat het voor jezelf gemakkelijker wordt. En wees gerust. Ook die fysieke duels gaan we nog meer trainen. Durf het maar en laat maar zien dat je er ook bij bent. Kortom genoeg positieve punten, maar ook nog genoeg om verder te leren !