IFC MO-11 pakt voor het allereerst twee keer de winst achter elkaar

Op het tijdstip dat de vogeltjes beginnen met fluiten stond iedereen naast het bed. Uit tegen Kozakken Boys in Werkendam is de 2e bekerwedstrijd. Zou de ploeg de goede start van afgelopen week een vervolg kunnen geven. Helaas zonder Maisoen die ziek was, maar gelukkig met Kim die bereid was om als keepster in te vallen. Ook Mare was op dit vroege tijdstip van de partij. Helemaal top van ze !

Tara had de eer om met de gele aanvoerdersband over het veld te knallen. De tips en aandachtspunten zijn in de kleedkamer benoemd waarna aan de warming-up kon worden begonnen. Nadat iedereen was opgewarmd, de pass-oefeningen uitgevoerd waren en het afronden op de goal tot een einde was gebracht kon van start worden gegaan. Het was echter wel te hopen dat het vizier in de wedstrijd wat scherper zou staan dan bij het afronden. Na de teamyell nam IFC de aftrap op het mooie veld met een echt strafschopgebied en liet de bal rollen. De eerste minuten leek het alsof iedereen nog de slapers in de ogen had. Een fel Kozakken Boys maakte het IFC moeilijk zonder overigens echt heel gevaarlijk te worden. De ploeg was hierdoor wel gewaarschuwd om alerter te worden.  Langzaam ging de wekker af en nam IFC het heft in handen. Ze speelden de bal goed rond en liepen regelmatig met combinatievoetbal en individuele acties door de verdediging heen. Diverse malen kon Lieke al van afstand schieten, maar de keepster stond iedere keer op de juiste plek. De treffer hing echter wel in de lucht gelet op het overwicht in de wedstrijd. Na 10 minuten zette IFC druk waardoor de bal op het middenveld werd veroverd en wederom bij Lieke kwam. Ze nam de bal aan, maakte een actie, liep door en schoot de bal vanaf de zestienmeter keurig in het hoekje voor de verdiende voorsprong ! Mooi gedaan !

Dit gaf het team extra spirit om verder te blijven voetballen. Achterin stond het goed met een Esmee die lekker stond te verdedigen. Sporadisch kwam de tegenstander er door heen. Kim lette die enkele keren goed op en voetbalde mee om het spel te verplaatsen naar de andere kant. Ze speelde op Tara die wat moeizaam op gang kwam. Dat is nergens voor nodig. Je bent snel, sterk genoeg en hebt een actie en schot in huis. Gooi de schroom maar van je af, eis de bal op en gooi je lichaam maar in de duels. Een heerlijke actie maakte ze en speelde diep op de sprintende  Lieke. Die nam de bal mee en kon weer via een afstandsschot een treffer op het echte scorebord zetten! Yes ! Wat goed gedaan ! De spreekwoordelijke beer was nu los en het team ging als een speer. Angela had het best zwaar op het middenveld,maar werkte als een paard. Over de rechterkant ging ze een mooie combinatie aan met Femke. Ze kreeg de bal terug en schoot…. op de paal, de terugkomende bal ging net tegen de keeper aan. Zonde, deze actie samen met de actieve Femke had meer verdiend. Kans op kans volgde nog, alleen het was het net niet. Totdat over rechts een 1-2 tussen Femke en Bente werd gedaan. De laatste stond helemaal vrij en zag Madelief op de penaltystip staan. Het passje was op maat, aanname prima en de afronding schitterend voor de 0-3 !! Dit is het voetbal zoals we dat willen zien. Vlak daarna was het rust om even lekker bij te komen. Want ook al was het vroeg, de zon deed al goed zijn best.

In de kleedkamer zat iedereen te puffen, maar ook blij te zijn. Een prima ruststand na een goede eerste helft. Echter de tweede helft zou nog komen. De dames van Kozakken Boys hadden laten zien dat ze beschikken over een vechtersmentaliteit waardoor ze in diverse duels net wat scherper waren. Hierdoor konden ze toch af en toe gevaarlijk worden. Dit gecombineerd met wat lichte nonchalance van IFC en voordat je het weet, loop je achter de feiten aan. Aangegeven is om de linies van verdediging en aanval dichter op elkaar aan te sluiten, de bal (nog) meer te laten gaan en jezelf meer te laten gelden in de duels. De meiden begrepen dat je de ploeg helpt als je meteen het duel weer aangaat als je de bal kwijt bent. Hoewel dat soms best lastig als je moe bent. Toch blijven proberen om die inzet te tonenZoals aangekondigd kwam Kozakken Boys fel uit de kleedkamer, maar ook IFC was nu vanaf het eerste fluitsignaal wakker. Ze hielpen elkaar goed en konden zo met elkaar de bal weer snel veroveren voor de nieuwe aanval. Als snel was duidelijk dat in de 2e helft IFC de wedstrijd stevig in handen had. Nu was het zaak om het overwicht in meer doelpunten te gaan uitdrukken. Het voetbal was geweldig om te zien. De bal werd rond gespeeld, prachtige individuele acties werden gemaakt en geprobeerd om de vrijstaande medespeelster te vinden. Heerlijk om te zien. Het aantal open kansen dat werd gecreëerd is op meerdere handen te tellen. Als een mes door de zachte boter (logisch met die warme temperaturen) ging IFC door de verdediging heen. Over rechts ging Femke lekker door en kon diverse malen alleen op de keepster af die helaas voor IFC niet van opgeven wist. Iedere bal pakte ze, soms met behulp van de verdediging. Over de linkerkant werd ook goed gecombineerd, na zo’n combinatie kreeg Lieke de bal, vanaf de rand 16 zag ze dat de keepster aan de andere kant van de goal stond en schoof de bal in het andere hoekje voor de 0-4. Goed gezien en een mooie bekroning van een mooie aanval.

De verdedigers Tara en Bente konden ook steeds meer mee naar voren. De druk op de goal bleef hierdoor zeer hoog. Het was mooi om te zien dat ze zowel voor als achter waren en vol overtuiging de duels aangingen. Hou dat vol. Een schot van Tara werd helaas geblokt en net tegen gehouden. Bente kreeg zelfs twee prachtige mogelijkheden vrij voor de keeper na mooi tikkie-takkie over links. De lat en de keepster stonden een verdiende treffer in de weg. Probeer de volgende keer de draai eerst af te maken en dan pas te schieten, dan gaat de bal er zeker weten wel in. Uit de diverse corners kreeg de opgeschoven Esmee ook nog een aantal kansen voor een afstandstreffer. Maar het zat niet echt mee. Keepster Kim was er ook nog, maar had weinig te doen. Het belangrijkste is dan toch alert blijven en dat deed ze goed, waardoor ze de nul kon blijven houden. Via haar kon de ploeg achterin het spel verplaatsen van links naar rechts of omgekeerd.

Het slotakkoord was voor Madelief en Angela aan de linkerkant. De bal werd veroverd in de linkerhoek. Beide speelsters zetten goed druk waardoor ze de bal konden veroveren. Angela kreeg de bal goed teruggelegd, waarna ze opening prima zag op de goed doorgelopen Madelief. Een heerlijk steekpassje volgde en de weg naar de goal was vrij. Een schot volgde en net bij de eerste bal vloog de bal tegen het netje ! Zo’n aanval is echt smullen en dat het wordt bekroond met een treffer is extra fijn. De hand van de keepster sloeg dubbel waardoor deze helaas geblesseerd moest uitvallen. Zonde na zo’n goede wedstrijd. Hopelijk valt het allemaal mee. Ondanks de diverse mogelijkheden om de stand nog verder uit te bouwen en nog een prima aanval van Kozakken Boys was de eindstand van 0-5 bereikt. Een leuke en een fijne wedstrijd van beide kanten op een heerlijke zomerse ochtend was afgelopen. Onder luid applaus van de luidruchtige supportersaanhang kwam de ploeg het veld af.

MO-11 schrijft met deze tweede winst van het seizoen historie. Voor het allereerst zijn twee wedstrijden achter elkaar gewonnen. Een prima teamprestatie waar de meiden trots op mogen zijn. Het samenspel gaat weer steeds beter. Ook het durven aangaan van de individuele acties was al weer meer en scherper. En als er nog meer wordt gekeken om eerder en dichterbij aan te bieden bij die acties dan kan het spel nog sneller worden verplaatst naar de vrije ruimte. Uiteraard wel gecombineerd met een veel plezier en grote inzet en bereidheid om de bal te veroveren in de duels. Alleen met die instelling kun je als team en individueel verder groeien. Dat zit gelukkig wel goed bij deze meiden. Een prima aantal eerste bekerwedstrijden en vanaf volgende week de start van de competitie. Hou het vol dames !