IFC MO-11 wint zenuwslopende wedstrijd tegen ASWH MO-11

Na twee bekerwedstrijden in de afgelopen weken vandaag de start van de competitie. Het was een wedstrijd tegen een oude bekende namelijk de buurvrouwen van ASWH die ook in de beker al tegenstander waren. Toen was het wedstrijd die van alle dames het uiterste vergde en met een nipte 3-2 overwinning voor de roodzwarten. Zou het vandaag wederom een wedstrijd op het scherpst van de snede worden?

Maisoen was gelukkig weer beter na een week ziek zijn. Mare had een tegenslag te verwerken gekregen omdat haar gips om de pols nog twee weken langer erom moet. Gelukkig kon Kim het doel weer verdedigen. Femke droeg vandaag de grote C om de arm. Voor de wedstrijd is de tactiek weer besproken en de belangrijke aandachtspunten weer benadrukt. Evenals de wedstrijd van de vorige keer, waarbij het duidelijk zou zijn dat ASWH revanche zou willen. Na een korte warming-up werd tot de grote verrassing van iedereen een andere yell gedaan. Zou dat wel goed gaan?

 

De strenge doch rechtvaardige scheidsrechter Marco van Bezooijen blies voor de aftrap en de dorpsderby kon losbarsten. Bekend was dat ASWH een fysiek sterke ploeg heeft en maakt daarvan ook veelvuldig gebruik. IFC was daar toch wel van onder de indruk en kon de bal moeilijk in de ploeg houden. Al snel was duidelijk dat beide ploegen elkaar echter geen duimbreed toe zouden leggen, waarbij zoals gezegd ASWH in het eerste deel van wedstrijd de betere ploeg was. De verdediging stond echter goed. Tara begon wat moeizaam, maar knokte zich in de wedstrijd. Esmee als laatste vrouw gaf de goede rugdekking. Als tip nog wel om nog wat sneller te handelen en je sterke lichaam in de strijd te gooien. Uit één van de terugkomende ballen dekte de snelle ASWH-spits namelijk goed door, pakte de bal af en kon er langs. Gelukkig was de vandaag onvermoeidbare Bente daar nog die fel het laatste tikje kon voorkomen. Een aantal van dit soort situaties ontstond nog wat vaker, waarbij de verdedigers elkaar gelukkig goed hielpen om het te herstellen. En anders was daar de heerlijk keepende Kim die goed mee voetbalde. Bij één doorbraak dwong ze rappe spits naar de zijkant en tot nog meer acties. Hierdoor had Esmee de tijd om bij te komen waardoor ook deze aanval werd afgeslagen.

 

Na deze eerste storm kwam IFC beter in de wedstrijd en ging ook het eigen spel weer proberen te spelen. Zodra de bal werd rond getikt naar de vrije dame kon de IFC gevaarlijker worden. Beide vleugelspitsen Madelief en Femke gingen de duels beter aan en maakten mooie acties. Soms individueel en soms in combinatie met de middenvelder Angela. Ook vanuit de verdediging werd toen goed aangesloten waardoor diverse malen van afstand kon worden geschoten. De sterke keepster had echter geen problemen met die ballen. Probeer nog maar wat vaker door te lopen als dat kan en dan te pas te schieten. Lieke vocht felle duels uit waarbij ze meer dan regelmatig als winnares uit de bus kwam. Ook voor jou de tip probeer nog feller het duel aan te gaan en eerder de bal te laten gaan. Het spel golfde op en neer en naarmate de tijd verstreek werd het veld aan allebei de kanten weer langer door de vermoeidheid. ASWH zette aan voor een slotoffensief. De sterke Maisoen liet zich echter niet de kaas van het brood eten. Ze was prima op dreef na een week ziek zijn. Menig bal wist ze te veroveren en goed door te spelen naar de vrije middenvelder of aanvaller. Leuk om te zien dat het steeds meer vooruit gaat. Iedereen snakte naar de rust en met een 0-0 stand kon de kleedkamer worden opgezocht.

De bekertjes limonade waren erg welkom om de dorst te lessen. Gesproken is over de eerste helft. Het ging best goed, maar als tips zijn wel meegegeven om zelf meer het initiatief te nemen in de duels. Ga ze maar aan en hou niet in. Als je dat doet dan zul je zien dat het voor ASWH moeilijk wordt om de bal te veroveren en rond te spelen. Ook is aangegeven dat IFC de bal meer moet laten rondgaan. Heb je de bal gespeeld zorg dan dat je doorloopt om de bal weer te krijgen. Op die manier kan gebruik worden gemaakt van de ruimtes die zullen ontstaan. De meiden knoopten dit in hun oren. Gelukkig was vlak voor de 2e helft weer de oude en vertrouwde yell “Winnen, winnen, winnen doe je met vriendinnen”. Zou dit de ultieme zet zijn voor een sprankelende 2e helft?

 

Het was inderdaad het startsein voor een sterk en agressiever spelend IFC. De schroom was in de kleedkamer achtergebleven. Met veel meer overtuiging werden de duels aangegaan. Het besef was duidelijk aanwezig dat met elkaar veel inzet nodig zou zijn om deze taaie tegenstander op de knieën te krijgen. Angela was vermoeid van haar helft op het middenveld en ging op de linksbackpositie spelen. Dat ging prima. Zeer regelmatig wist ze Madelief te lanceren die langs de zijlijn menig duel uitvocht en zich er langs knokte. Goed gedaan. Probeer daarna nog maar vaker meteen naar binnen te trekken, dan is de weg naar het doel het kortste. Een aantal schoten kon ze lossen, maar zonder treffers als resultaat. ASWH liet zich ook zien en speelde ook de sterke aanvallers goed aan die een prima individuele actie in huis hebben. Echter Tara en Esmee spelen lekker samen en veroverden vele ballen. Als tip voor Tara. Wees je bewust van je snelheid en maak daar meer vanuit jezelf gebruik van. Zijn ze er langs, zet dan die Daphne Schippers-turbo maar aan dan ben je meteen weer bij de tegenstander om die het moeilijk te maken. Het bleef loeispannend en het was duidelijk dat de doelpunten schaars zouden blijven. De ploeg die als eerste zou scoren had zeker de meeste kans op de winst.

 

Het IFC-doel werd een aantal keren onder vuur genomen, maar de prima spelende Kim kon ze gelukkig goed pakken of de ballen ging naast. Halverwege de 1e helft schoot ze de bal uit naar voren. Lieke pakte de bal op, nam goed aan en kon schitterend wegdraaien bij de tegenstander. Ze liep door, kwam op de juiste afstand van de goal en schoot… de bal kreeg nog een klein stuitje mee op het natte veld waardoor de bal extra moeilijk werd om te pakken. Hij schoot over de lijn en een mooie 1-0 voorsprong was daar ! Heerlijk ! Dit gaf de ploeg een extra boost. Die ook een tegenslag te verwerken kreeg. Maisoen speelde weer net mee en kreeg last van haar enkel waardoor ze wedstrijd helaas moest staken.

 

Het bleef een geweldig gevecht tussen de fanatieke en hardwerkende dames. ASWH gaf niet op en probeerde nog van alles. Gelukkig knokten de IFC-ladies ook voor iedere bal en in de duels. De wilskracht om met deze stand de eindstreep te halen was geweldig om te zien. Een Bente die vandaag bleef gaan, pakte iedere bal af en wist menig aanvallende impuls te geven. Het leek alsof ze extra power Duracell-batterijen had ingeslikt. Goed gedaan en probeer het jezelf makkelijker te maken door eerder de bal over te spelen naar je teammaatjes. De ruimtes voorin ontstonden meer doordat het veld heel lang werd. Het bekende combinatievoetbal werd vaker gespeeld waardoor nog mooie kansen ontstonden op nog een treffer. Helaas lukte het net niet. Zou hierdoor later het deksel op de neus kunnen komen? Met nog een aantal minuten te gaan ging de IFC-verdediging het duel namelijk iets te slap aan en kon ASWH door naar de goal. De aanval leek echter te worden afgeslagen, maar niet helemaal. De spits kon alsnog schieten en met een mooie boogbal belandde de bal gelukkig voor IFC bovenop de lat. Daar kwam IFC goed weg. In de allerlaatste minuut ging de bal naar de rechterkant en ASWH werkte de bal over de zijlijn. De goed spelende Femke was snel doorgelopen, pakte de bal en gooide naar Lieke. Die maakte een schitterende actie en kon schieten richting de eerste paal. De keepster was net te laat en de bal verdween strak in de kruising ! De bevrijdende 2e treffer ! Het publiek ging compleet uit het dak, net zoals alle IFC-speelsters. Het was nu zeker dat de drie punten binnen waren. En inderdaad kort daarna klonken de drie fluitjes voor het einde van de wedstrijd door de scheidsrechter die lekker veel toeliet in de duels, zodat het een schitterende match kon worden.

 

Pfff wat een wedstrijd van twee ploegen die alles gaven. Uitgeteld lag iedereen op het veld. En de hartslag bij het enthousiaste publiek en de trainers was nog steeds heel hoog. Een heerlijke pot waarbij IFC zich goed heeft hersteld in de 2e helft tegen een fysieke sterke tegenstander. Dit zijn de wedstrijden waar het erom gaat, niemand moet verzaken, met elkaar ervoor knokken en ervan te leren en te genieten. Bij deze wedstrijden kan het kwartje ook zomaar de andere kant op rollen. Complimenten voor iedereen van beide ploegen die het beste in elkaar naar boven hebben gehaald. En uiteraard net ietsjes meer voor de IFC-girls. Het sterke begin vanuit de bekerwedstrijden is een vervolg gegeven in de competitie. Het aantal overwinningen van afgelopen jaar is nu al geëvenaard !!

 

De komende weken weer lekker verder trainen op het weg- en opendraaien, het positiespel en natuurlijk de conditie. Dat zal gelukkig weer wat gemakkelijker gaan dan in de warmte van de afgelopen weken. Hoewel een waterprettraining zoals afgelopen week op zijn tijd ook best geslaagd is. Altijd handig om in natte kledij te voetballen voor als straks de buien weer vallen….