IFC MO11 ongeslagen in de najaarscompetitie na gelijkspel tegen ASWH

Vandaag de allerlaatste wedstrijd van 2016 en dat nog wel tegen de runner-up en buurman ASWH. Het beloofde een spannende dorpsderby te worden want in de twee eerdere wedstrijden dit (beker)seizoen was het iedere keer een close call in het voordeel van IFC. Ook zou ASWH gebrand zijn om de KAMPIOEN te verslaan. En IFC zou op haar beurt ongeslagen de competitie willen afsluiten. Op de training dinsdag was de concentratieboog niet zo gespannen. Ook weer niet zo heel gek na het feestweekend waarin de titel werd gepakt. Maar goed, het gaat om de wedstrijdmentaliteit die de meiden wel hebben, dus we gaan het zien !

Onder een mooi najaarszonnetje kon laat in de ochtend worden afgetrapt. Madelief was de aanvoerder en Mare stond op de goal. De yell “winnen, winnen, winnen, doe je met vriendinnen” ging hard over de velden van ASWH !! De eerste helft was een goede helft waarin ASWH goed van start ging, maar al snel nam IFC het heft in handen. Ze knokten goed in de duels op het lange veld. Beide ploegen sloten onvoldoende aan naar voren, waardoor veel ruimte op het middenveld ontstond dat IFC goed gebruikte. Het kostte alleen wel veel kracht om het veld te belopen. Voorin had Maisoen diverse prachtige acties en was fysiek weer ijzersterk. De verdediger kreeg haar niet van de bal. Schotkansen ontstonden voor Esmee en Lieke die allebei lekker naar voren doorschoven. Dat deden ze prima. Probeer de volgende keer alleen nog wat meer door te lopen om dichterbij de goal te komen. Dan is afstand kleiner om een knal los te laten. Alleen de sterke keepster had de bal of de ballen gingen naast de goal. Zonde was dat want de ploeg het beste van het spel. Femke had ook een paar mooie acties in huis en gaf goed voor. Madelief kreeg hierdoor ook een paar mooie kansjes maar ook bij haar ontbrak het geluk en net de nodige scherpte om de bal langs de keepster te krijgen. Angela speelde op het middenveld een goede pot en verdeelde het spel goed. Een afstandsschot werd helaas net gepakt.

Achterin deden de verdedigers het goed. Annelie was beresterk en stoomde ook regelmatig mee naar voren. In de duels was ze iedereen de baas. Goed om te zien. Bente was onvermoeidbaar en liep alle gaten dicht. Ook het spel naar voren was goed om te ondersteunen in de aanval. Echter door het lange veld kostte het extra kracht om terug te komen in de verdediging. Gelukkig hielpen de verdedigers elkaar goed. Mare had een paar ballen op de goal die ze ondanks de tegenzon goed pakte. Prima gedaan. Tara voelde zich helaas niet zo fit en bleef in de eerste helft het merendeel langs de kant. Gelukkig ging ze zich later wat beter voelen en kon ze in de 2e helft wel meespelen. Zoals goed de ploeg speelde een goede pot en probeerde het tik-tak-voetbal te spelen. Helaas konden de kleine kansjes net nog niet in goals worden omgezet. Het was spannend en voordat iedereen het wist, was het alweer rust met een 0-0 op het bord.

In de rust is kort besproken dat het goed ging, maar het viel wel op dat de aansluiting naar voren en naar achteren nog beter kon. Op die manier kun je elkaar gemakkelijker helpen. Een pass over 30 of 40 meter zal nog veel oefentijd kosten voordat die gegeven kan worden. Ook is nog als tip meegegeven om de bal nog meer over te spelen. Na deze tips en het beroep op het eergevoel van de meiden om in de laatste 25 minuten van 2016 nog alles te geven om het jaar goed af te sluiten kon naar het veld gelopen worden.

Wederom knalde de yell over het veld. De meiden waren bereid om zich helemaal leeg te knokken in deze wedstrijd. En dat ondanks dat met name Tara, Esmee en Femke zich weleens fitter hebben gevoeld. De laatste twee hadden zelfs paracetamol op om deze huldigingsdag toch maar niet te hoeven missen. Karakter hoor. Gelukkig voelde Tara zich wel weer iets fitter, waardoor ze van start kon gaan. Ze speelde een goede 2e helft en knokte zich in de wedstrijd. Knap gedaan ! De 2e helft liet eenzelfde beeld zien als de 1e helft. Vanaf het begin was IFC in de aanval. Prima acties op zowel links als rechts via Annelie en Femke en de goed aangesloten middenvelder Bente leidden tot diverse vrije doorlopen en schietkansen en corners voor alle drie de dames. Alleen de bal wilde er niet in. Diverse keren net in het zijnet of de prima keepster had de ballen net. En helaas voor ons ook bijna iedere bal klemvast waardoor de terugkomende ballen niet kwamen. Annelie kwam over de linkerkant op en met indrukwekkende passen stak ze het veld over. Een geweldige pass op de vrijstaande Femke gaf ze. De aanname was goed…… iedereen hoopte dat dit de treffer zou worden. De verdediger was weer snel terug en maakte het Femke net moeilijk genoeg bij het schieten om een goal te voorkomen.Het was ongelooflijk dat de vele kansen nog geen treffer hadden opgeleverd.

Voorin liet Maisoen ook weer paar mooie acties zien. Met haar lichaam tussen de bal en de tegenstander kon ze regelmatig de vrije medespeler vinden voor de verdere actie. Middenvelder Angela liep zich de blubber en liet zich van haar goede kant zien. Ze viel naar hartenlust aan. Goed samenspel met de aanval maakte ook dat zij kansen kreeg. Op een vreemde plek voor Madelief, namelijk de rechterkant, kreeg ze de bal. Ze vocht zich langs haar tegenstander en ging door naar de goal…. Maar het beetje geluk  en laatste stukje scherpte ontbrak.

Sporadisch kwam ASWH eruit, maar was toen ook meteen gevaarlijk met de snelle spitsen. Een afstandsschot ging net naast en ook een paar ballen op de goal. Mare stond op de goed plek om ze te keren. De spelhervattingen waren goed en prima. De verdedigers Tara, Esmee en Lieke stonden achterin goed om elkaar te helpen. De rugdekking die ze elkaar gaven gecombineerd met de wilskracht om te winnen, hielp de ploeg enorm om de boel dicht te houden. De laatste twee konden zelf ook diverse malen doorschuiven naar voren om van afstand te schieten. Helaas smoorden de ballen in het drukke strafschopgebied. Het was echt zo’n wedstrijd waarbij je zelf vele kansen krijgt, maar uiteindelijk de tegenstander uit een éénzame aanval de winnende treffer zou maken. Een aantal minuten voor tijd ontsnapte de snelle spits aan de aandacht van de verdedigers. Een mooie actie en combinatie leidde tot een vrije doorgang. Mare was wel scherp en kwam prima uit en gooide zich voor de bal. Met een prima sliding tikte ze de bal weg. Geweldig goed gedaan met deze wereldredding. Een aantal seconden later kwam de pijn van de aangetikte enkel opzetten. Ze wist zich na even een kleine blessurebehandeling weer goed te herstellen en weer rustig te worden. Prima gedaan. Kort daarna floot de scheidsrechter en eindigde de wedstrijd waarmee deze begon met een doelpuntloos gelijkspel.

De girls hebben vandaag weer laten zien dat ze ook na de titel de wil en inzet hebben getoond om de ongeslagen status te blijven handhaven. Dat is geweldig goed om te zien en geeft extra vertrouwen om de voorjaarscompetitie in te gaan. Dan zullen de tegenstanders van hetzelfde en misschien nog wel beter kaliber zijn dan ASWH. Over het algemeen zullen dan de nummers 1 en 2 van de diverse competities bij elkaar worden gezet om de strijd met elkaar aan te binden. Hou het dan ook vol meiden om met dezelfde inzet en passie te blijven spelen. Nog een aantal vriendinnentrainingen voor de winterstop om deze seizoenshelft af te sluiten. Uiteraard gaan we nog wel trainen op het overspelen en het elkaar helpen, maar ook plezier hebben in het voetballen. Dat betekent dus niet continu musically-bewegingen en dansjes etcetera als we bezig zijn…..Behalve als je met zo’n dansje een tegenstander uitspeelt…

Na afloop van de wedstrijd kreeg iedereen van de sponsor Tichelaar Tegelwerken een heerlijk zakje chips en wat te drinken om de titel te vieren. Hartelijk dank Nicolette en Jeroen !! Daarna was de kampioenenhuldiging in de kantine van IFC. Een terechte feestje dat jullie hebben verdiend. Onder het “We are the champions” kwamen de meiden de trap op om door een erehaag van supporters naar de feesttafel te lopen en er zelfs op te gaan staan op de luide dansmuziek. Snel kwamen de frietjes, drankjes, medailles en een grote zak snoep van de IFC Girlsacademy. Hartelijke dank IFC !! De feestpret was echter nog niet over. De ouders hadden nog een cadeautje dat de trainers mochten uitpakken. Het was reuze spannend wat de goedheiligman had gebracht. Met trillende handen openden de trainers het pakje. Daar kwam een prachtige kist met allemaal bidons uit tevoorschijn. Het was een speciale IFC MO11 kist want de teamfoto van begin van het jaar stond aan beide zijden afgedrukt. Daarnaast was voor iedere speelsters een bidon in de kist, waar later nog naam en rugnummer op zullen worden gezet. Geweldig mooi en schitterend ! IFC MO11 kan netjes en verzorgd de voorjaarscompetitie in.

Meiden bedankt voor jullie inzet en gezelligheid tot nu toe ! We wisten dat jullie heel wat in jullie mars hadden na afgelopen seizoen. Maar deze verdiende titel is toch ook wel onverwachts en daardoor extra leuk. Want in de 1e trainingsweek brak keepster Mare haar pols. Een zware tegenvaller voor haar en voor het team. Gelukkig was Tara bereid om het keeperstenue op zijn tijd aan te trekken. En dat deed ze erg goed. Het was ook erg fijn dat Kim regelmatig bereid was om het ontstane gat in het doel op te vullen door gezellig en goed mee te gaan spelen. Al snel bleek dat Bente ook al geblesseerd was en rust moest gaan houden. Nog een tegenvaller, maar in die weken was Nicky bereid om ook de ploeg te komen versterken. Dit samen met Annelie die tijdens de herfstvakantie ook mee wilde spelen toen een aantal speelsters weg was. Ook later deed deze krachtpatser mee, waardoor de ploeg nog meer klasse kreeg. Geweldig dat alle drie de meiden wilden meespelen. Dat tekent de saamhorigheid en teamspirit van deze kanjers. Gelukkig konden Mare en Bente in de laatste wedstrijden ook weer aansluiten waardoor het team van kanjers weer compleet was. En het eindresultaat is bekend !

Tot slot nog even een persoonlijke noot voor jullie allemaal:

Nicky en Kim: beide invallers in het team toen deze door blessures werd geteisterd. Kim voornamelijk als keepster en Nicky als verdediger. Ze hebben hierdoor zeker een belangrijke bijdrage geleverd aan de najaarstitel.

Annelie: een fantastische powergirl met wilskracht was een geweldige steun voor een ploeg in nood. En als de contractonderhandelingen met haar huidige team JO11-2 spaak lopen dan zal de teamleiding van MO11 de onderhandelingen vast en zeker openen voor een mooie transfer.

Angela: Nieuw dit jaar in het team, maar speelt alsof ze al jaren voetbalt. Een sterke middenvelder met veel loopvermogen en power die ook regelmatig  in de verdediging speelt.

Bente: ze is klein, maar een onverschrokken razendsnelle verdediger. Hoe groot dat de tegenstander ook is ze knalt erin met alle felheid om de bal te veroveren.

Esmee: de laatste vrouw die het slot op de deur is in de verdediging. Met rust en overzicht heerste ze daar. Als ze op dreef is dan is het een tank die voor niemand op zij gaat en dan een kanonskogel met links afvuurt.

Femke: de jongste van het stel, maar ook de balvaardigste tovenaar van het team. Met mooie en slimme schijnbewegingen heeft ze al menig verdediger in de luren gelegd, waardoor vele kansen en goals zijn gecreëerd.

Lieke: de alleskunner op het veld. Ze kan op letterlijk en figuurlijk alle posities spelen in het team en dat heeft ze ook gedaan. Favoriet is echter wel in de buurt van de goal van de tegenstander om die onder vuur te nemen.

Madelief: getructe linksbuiten die in de 1 op 1 duels menig robbertje uitvecht met de verdedigers. En er dan ook als overwinnaar uitkomt om weer een perfecte voorzet af te geven.

Maisoen: de sterke verdediger die in de fysieke duels onverslaanbaar is. Ook is ze dit jaar met sprongen vooruit gegaan.

Mare: de grootste pechvogel van het seizoen met een polsbreuk als keepster. Gelukkig weer goed op de weg terug naar de goal, maar kan ook heerlijk spelen in de spits met een prima schot.

Tara: ook nieuw in de ploeg, maar al een hecht onderdeel van deze vriendinnenploeg. Rechterverdediger met de snelheid van Dafne Schippers.  Daarnaast is ze ook een prima meevoetballende keepster in de dop heeft ze laten zien.