IFC MO11 op kampioenschapskoers na zwaarbevochten winst op RCD

Na een natte en koude week vandaag toch de belangrijke uitwedstrijd tegen RCD. Dit was de terugwedstrijd van de eerdere wedstrijd waarin IFC met grote cijfers had gewonnen. Zij zullen gebrand zijn op een revanche waarbij IFC dus flink aan de  bak zou moeten om de punten binnen boord te houden. Het was fris en koud waarbij de handschoenen geen overbodige luxe waren. Met Tara op de goal en Lieke als aanvoerder kon de wedstrijd van start gaan. Voor de wedstrijd waren alle gebruikelijke dingen weer doorgenomen met als meest positieve herinnering de vorige wedstrijd tegen Oranje Wit. Met die inzet, overspel en doelgerichtheid moet het goed komen. In de scrum voor de wedstrijdyell zat een trainer nog veters te strikken. Hij kon al niet zo goed horen, maar na die luidruchtige yell zo in de oren zal het helemaal niet meer goed komen….

IFC begon best aardig aan de wedstrijd hoewel al wel snel bleek dat RCD wat feller was in de duels. Dit maakte dat de ploeg wat vaker in de problemen kwam met de continue dreiging van de sterke middenvelder om door te breken. Echter het werd nog wel steeds goed opgelost achterin. Over de linkerkant was Bente onvermoeibaar en trok veelvuldig ten strijde. Met een mooie pass wist ze Madelief te bereiken die stevige duels uitvocht met de rechtsback. De actie was mooi en ze ging er langs en hield de bal goed binnen op de achterlijn. De voorzet volgde maar de keepster was een sta in de weg. Naarmate de wedstrijd vorderde zou ze dat nog vele malen blijken helaas. RCD kwam er af toe gevaarlijk uit. Een mooie rush had de RCD-speelster en liep zo langs iedereen. Tara lette wel op en kwam uit en verkleinde het doel. Het schot kwam, maar de redding van Tara was super op deze vrije kans. Goed gedaan. Het spel golfde op en neer. Bij een aanval over de rechterkant kreeg Mare ook een mooie bal aangespeeld en ze vocht zich langs de verdediger. Een vrije doorgang was daar, helaas had ze geen geluk met het schot.

Zoals gezegd de duels waren te vaak net iets te slap en uiteindelijk betaalde IFC daarvoor de rekening. Op het middenveld werd het duel verloren van de sterkste speelster, die was op volle snelheid en werd niet aangevallen. Haar schot was hard en geplaatst en betekende helaas een achterstand. Gelukkig kwam de veerkracht langzaam weer terug. Maisoen pakte een aantal goede ballen door fysiek doorzetten. De veroverde bal kon ze langs de lijn verder spelen. Op de goal van RCD werd de druk verder opgevoerd. Uit een veroverde corner kwam de bal voor de voeten van Esmee die het van afstand probeerde. Helaas stond het vizier niet scherp genoeg. Via de rechterkant kwam Lieke goed door via een combinatie. De heerlijk opstuitende bal raakte ze goed en kwam perfect op de goal. Met een goede reflex kon de keepster de bal achterwaarts de bal nog uit het doel ranselen. Wat was dat zonde. Achterin was Annelie vandaag in topvorm en ging goed de duels aan. Ze veroverde de bal en stak het middenveld met een snelle rush goed over. Aan de rechterkant liep Femke goed breed en diep en kreeg een pass op maat. Een fantastische aanname deed ze en liep nog twee stappen door. Zou het, zou het ??? Ja, het gebeurde ! Net zoals in de afgelopen weken getraind, bleef ze rustig en zocht het hoekje uit voor de verdiende gelijkmaker. Top gedaan !

Een mooie opsteker en de ploeg ging verder op jacht naar de volgende treffers. Op het middenveld had Angela het zwaar tegen de sterke tegenstander. Probeer maar meer het lichaam dan te gebruiken. Ook jij bent sterk zat en maak het de tegenstander moeilijk, dan heb je de bal zo veroverd. Diverse keren kon ze toch goed de ballen opvangen en doorlopen om te schieten of de vrijstaande medespeler te vinden. De schoten waren helaas zonder resultaat. Hierdoor was de ruststand 1-1.

In de rust is gesproken over wat de beleving van de wedstrijd was. De meiden erkenden dat het slapper was dan vorige week, meer vrijgelopen moest worden, de bal rond gegaan moest worden en de verdedigers elkaar meer rugdekking gegeven moesten geven. Op die manier zou het gemakkelijker worden om de sterke RCD-middenvelder op te kunnen vangen. Door op één lijn te blijven spelen kon zij met haar snelheid steeds dreigend blijven. Mare had het keeperstenue aangetrokken voor de 2e helft. Met als belofte van een musically-filmpje van één van de trainers bij winst kon aan het volgende bedrijf worden begonnen.

De yell ging deze keer niet over het veld omdat snel begonnen moest worden. Het was goed om te zien dat de dames deze helft een stuk gretiger begonnen dan in de eerste helft. De duels werden beter gewonnen waardoor de ploeg het zichzelf een stuk gemakkelijker maakte. Meerdere kansen ontstonden weer, maar de RCD-keepster hield haar ploeg in de wedstrijd. Zo heel af en toe kwam RCD er langs, maar de rugdekking achterin kwam goed tot uitdrukking. Soms onder luide coaching vanaf de zijlijn, maar vooruit dat was voor een goede zaak. Mare werd diverse malen in het spel betrokken door rustig terug te spelen. Haar spelhervatting naar de vrijstaande verdedigers en naar middenvelder Angela waren goed. Angela kwam gelukkig weer beter in de wedstrijd en kon daardoor menig aanval opzetten. Maisoen groeide ook meer in de wedstrijd en klapte haar sterke lichaam in de duels. Ook toen zij later in de 2e helft in de aanval stond, deed ze dat goed waardoor nog diverse kansen ontstonden. Goed gedaan. Esmee wilde niet onder blijven voor de fysieke geweld en was zich nu gelukkig bewust dat ook zij zeer sterk is. Dit was een goed teken en de tegenstanders raakten langzaam onder de indruk van de ploeg. Het veldoverwicht werd steeds groter waardoor ook de ruimtes groter werden. IFC wist daar steeds beter van te profiteren.

Lieke stond ook een tijdje achterin vandaag om wat extra power in de verdediging te hebben. Dat hielp ook en in een stevig duel met de sterke middenvelder liet zij zien dat ze er was. Heel goed. Zo halverwege de 2e helft was het nog steeds gelijk, maar toen kwam de sterke Annelie weer naar voren gestoomd. In een aantal stevige duels wist ze te bal te houden, waarna het hele middenveld weer open laag. Net zoals in de 1e helft ging ze door en zag nu de linkerspits Madelief keurig vrijlopen. Wederom een pass op maat en ook Madelief nam goed aan, liep door en wist de rust te bewaren en knalde een prachtige treffer in het hoekje ! Een mooie beloning voor een goede wedstrijd waarin ze in menig duel haar tegenstander mooi uitspeelde en ook probeerde om de vrije dame te vinden. In het laatste kwart van de wedstrijd was het IFC wat de klok sloeg omdat bij RCD de krachten wegvloeiden. Schitterende combinaties gingen weer van links naar rechts. Een perfecte combinatie werd uitgevoerd over de rechterkant waarna Femke een bal heerlijk klaar legde voor Madelief. Zij deed ook alles goed en schoot meteen de bal richting de hoek. Iedereen telde de bal al, maar de RCD-keepster liet zien over een katachtige reflex te bezitten en kon de bal nog net wegtikken. Schitterend voetbalspel van beide kanten.

Tara speelde de 2e helft als rechterverdediger en had de gesproken woorden om de duels durven aan te gaan goed in haar oren geknoopt. Je ziet het dat helpt jezelf om beter in de wedstrijd te komen. Durf en doe het maar ! Diverse malen kon ze oplopen naar voren om te gaan doelschieten met dat harde schot dat ze heeft. Helaas zat een treffer er niet in. Het bleef spannend totdat Bente aan de rechterkant de bal kreeg en zich langs een aantal tegenstanders speelde. Ze vuurde een bal op schotsafstand op de goal , die van richting werd veranderd door een RCD-been en zo over de doellijn ging. Een wedstrijd vol inzet kon hierdoor worden beloond met een verdiende 3e treffer voor IFC. Dat maakte aan alle onzekerheid een eind waardoor ook deze competitiewedstrijd met winst werd afgesloten.

Het was vandaag een spannende en misschien ook wel wat moeizame wedstrijd. Na een wat tamme eerste helft herstelde de ploeg zich goed in de 2e helft. Het is een beetje gissen wat de oorzaken kunnen zijn. Was het de kou? Was het de grote sterke middenvelder die indruk maakte? Was het een lichte vorm van onderschatting na de grote overwinning uit de thuiswedstrijd? Of waren het misschien toch een beetje de kampioenskriebels in de buik die meespeelden? In de verslagen is het nooit genoemd, maar onderling werd natuurlijk wel gesproken over de ruime marge van 6 punten op nummer 2. Vandaag kon derhalve een belangrijke stap naar de titel worden gezet zo twee wedstrijden voor het einde. En gelukkig hebben de meiden dat gedaan. Na deze dag is duidelijk dat de ploeg minimaal gedeeld eerste zal worden. Dit is al een geweldige prestatie van de girls waar ze trots op mogen zijn met elkaar. Met veel inzet en plezier en onderlinge samenwerking hebben ze dit voor elkaar gekregen. Deze wedstrijd is een voorbeeld zoals het dan uiteindelijk moet zijn. Voor de poorten van de hel zoals dat heet, is de winst gezamenlijk binnengehaald. Als het dan toch lukt geeft dat een extra voldaan gevoel. Zoals gezegd is de titel nog niet helemaal binnen, dat kan pas in de volgende wedstrijd gebeuren. Maar met de girlpower in deze ploeg kan de champagne alvast in de koeling worden gezet. Zet hem op meiden nog één keer knallen en een feestje kan worden gebouwd !! Oh ja en de trainer gaat het musically-filmpje nog opnemen want beloofd is beloofd…..