IFC MO11 pakt de draad weer op tegen GRC’14

In de afgelopen week is nog even nagepraat over de zware vorige wedstrijd waarbij duidelijk werd dat IFC op een aantal vlakken nog grote stappen kan maken. Geleerd is dat met een grotere beweeglijkheid in balbezit het tik-takvoetbal gemakkelijker te spelen is. Ook het verhogen van de handelingssnelheid en alertheid in situaties om eerder te reageren op wat er gebeurt bij zowel balbezit als balverlies is nog verder te ontwikkelen. Met deze gedachten en beloften is de ploeg aan de slag geweest op de trainingen. Het was natuurlijk afwachten hoe dat dit in de komende wedstrijd tegen GRC’14 tot uitdrukking zou komen. Met daarbij geteld Lieke die ziek is geweest, Mare die nog ziek is, Bente die vanwege een weekendje weg er niet bij is en ook nog wat lichte pijntjes bij diverse meiden. Gelukkig kon en wilde de bekende Annelie na haar wedstrijd nog meespelen om op die manier in ieder geval een extra speelster te hebben voor wat meer rust tussendoor.

Esra stond op de goal en Tara was de aanvoerder van de dag. Na de warming-up en de yell kon de ploeg laten zien wat ze konden. Bij een goede revanche was ook nog een consumptiebon te verdienen. Met een stevig windje in de rug ging de wedstrijd van start. Snel was duidelijk dat de meiden veel zin hadden. De tegenstander werd flink onder druk gezet en menig duel werd gewonnen. Het merendeel van het eerste bedrijf speelde zich af op de helft van GRC’14. Diverse kansen werden gecreëerd door goed samenspel en doorzetten. Femke was lekker op dreef vandaag en speelde haar verdediger menigmaal uit. Helaas ontbrak het geluk en misschien ook een klein beetje scherpte en rust in de afronding. Met zoveel kansen en prachtige (afstands)schoten van Lieke, Angela en Madelief kon een treffer eerlijk gezegd niet uitblijven. Deze kwam echter uit onverwachte hoek. De GRC-keepster schoot uit. De scherp en goedspelende Tara kwam regelmatig op naar voren en langs de lijn. Nu ook en ze pikte de bal op en nam de bal in één keer op haar slof. Van grote afstand vloog de bal langs de keeper in de linkerbovenhoek. Een wonderschone openingstreffer die meer dan verdiend was !!

GRC’14 was een beetje van slag maar herstelde zich goed. Een aantal prachtige individuele acties vanaf het middenveld konden worden doorgevoerd naar de IFC-goal. Gelukkig was daar Esra die goed uitkwam en de bal met haar voeten regelmatig weg kon schieten. Goed gedaan. Ook de spelhervattingen waren prima en goed naar voren. En als je de ballen ook nog iets meer schuin naar de zijkant schiet dan is het perfect. Achterin moesten Maisoen, Annelie en Esmee ook nog ingrijpen en deden dat met overtuiging. Na deze ingrepen werd goed geprobeerd om de bal voor te zetten naar de vrijstaande medespelers op het middenveld waarna de zijkanten weer opgezocht konden worden. Geweldig om te zien dat het samenspel de boventoon voerde. En opeens was het alweer rust. De eerste helft was omgevlogen met deze twee leuke ploegen die aan elkaar gewaagd zijn.

In de rust is benoemd dat het goed gaat, maar dat het wel zaak blijft om scherp en alert te blijven. IFC had weliswaar veel meer kansen, maar slechts ook maar één doelpunt waardoor de marge dun blijft. GRC bleef gevaarlijk door de individuele acties en wat kleine onoplettendheidjes achterin. Als tip is voor de verdedigers meegegeven om elkaar meer rugdekking te geven. Dat wil zeggen dat de middelste vrouw schuin achter de linker- of rechterverdediger gaat staan in plaats van te veel er naast. En daarna moet de linker- of rechterverdediger weer wat schuin achter de middelste vrouw gaan staan. Op die manier kun je elkaar beter helpen als de bal en de tegenstander er langs komen. Voor de aanvallers is hetzelfde gezegd. De linkeraanvaller kan beter meer voor het doel blijven staan dan ook de hoek in te lopen waar de rechterverdediger en de middenvelder ook al staan. Dan kun je eerder een doelpunt maken omdat als de bal voor de goal komt je er al bent. En omgekeerd natuurlijk als de bal aan de andere kant is.

Met deze tips kon de 2e helft gaan beginnen. De yell “Winnen, Winnen, Winnen Doe je met Vriendinnen” kwam uit luide kelen. Ook de yell van GRC werd naar voren toegebracht. Beide teams hadden dus veel zin in de 2e helft. Met de wind tegen was het de verwachting dat IFC het wat lastiger zou krijgen om de bal weg te werken. In de praktijk bleek dat de meiden goed hadden geluisterd naar de coaches om te letten op de wind. Eigenlijk was er geen centje pijn. Geweldig gedaan door de girls! De meiden bleven goed voetballen en kans op kans ontstonden weer. De lekker spelende Angela ving  de bal op na een spelhervatting van de keepster en speelde naar Madelief die haar draai goed had gevonden in deze wedstrijd. Ze nam de bal mee en speerde langs haar tegenstander naar de goal. Het linkerhoekje was klein, maar de bal paste er precies tussen en met een luide plof lag de bal in het netje ! Geweldig doelpunt voor de 2-0 tussenstand. Geweldig gedaan !

Dit gaf ieder IFC-hart wat meer rust. IFC bleef het spel dicteren hoewel GRC af en toe nog gevaarlijk door kwam. Esra stond echter haar vrouwtje en pikte menig bal op. En anders was daar Annelie die achterin de boel goed stond dicht te houden en ook naar voren ging voor de aanvallende impulsen. Mooi om te zien hoe (technisch) sterk dat ze is. Hierdoor konden over beide vleugels de spitsen goed gelanceerd worden door de verdedigers. Over de rechterkant ging Femke er maar weer eens langs en dit leidde tot weer een zoveelste doorgang naar de goal. Helaas ontbrak het geluk om een goede wedstrijd te bekronen met een goal. De goede keepster keerde menig bal. Echter ze gaf niet op en veroverde de bal bij een aanval weer. Madelief stond vrij voor de goal en die wiste ze ook te bereiken. Het was een vervolgens een koud kunstje om de 3-0 heerlijk binnen te schieten. Maar wat een mooi samenspel was dit weer. Genieten geblazen.

GRC was echter niet van plan om weg te gaan zonder doelpunt gemaakt te hebben en zette nog regelmatig goed en strak aan. Esmee moest stevig ingrijpen en deed dat ook. Helaas kwam de bal hard tegen haar hoofd aan waardoor ze even moest uitvallen. Heel vervelend maar dat is wel de vechtspirit die de ploeg kenmerkt. Ook Maisoen veroverde de bal diverse malen. Eén keer zelfs na de verovering een mooie bal achterlangs spelend waardoor ze twee tegenstanders op het verkeerde been zette. Later veroverde GRC een corner en deze werd voorgegeven. Helaas voor IFC verdween deze ongelukkig in de goal voor 3-1. Zonde was dat, maar nog geen man overboord. De meiden zetten nog diverse malen aan en veroverden ook een corner. De bal kwam hard voor en Lieke schoot de lastige bal in één keer hard binnen. Iedereen telde hem al, maar de prima keepster had zich voor de bal gegooid en keerde hem. Zonde was dat. Het was echter nog niet gedaan. Tara stond op het laatst op het middenveld. En ving de uitgeschoten bal op. Met mooi controleren wist ze Femke te bereiken die zich langs de mêlee van verdedigers toverde. Een strakke voorzet volgde en Madelief kroop vol met actie voor de verdediger en raakte de bal precies genoeg aan om die hoog over de keeper heen te tikken voor haar 3e treffer. Wat een beauty van een goal ! Een schitterende afsluiter voor een prima wedstrijd van deze kanjers die eindigt in 4-1.

Geconcludeerd kan worden dat de ploeg de draad weer heeft opgepakt na de wedstrijd van vorige week. Vol gretigheid, inzet, samenspel en individuele acties knalden de dames weer over het veld. Ook het positieve coachen naar elkaar als iets niet helemaal lukt, maar wel werd geprobeerd om elkaar de bal toe te spelen, is zoals het hoort. Bij goede of mindere ballen probeer elkaar te helpen. Gelukkig zijn de dames met de lichte pijntjes verder heel gebleven tijdens de wedstrijd. Annelie nogmaals bedankt voor het meespelen en je inzet ! En de beloofde consumptiebonnen zijn met een grote glimlach van trots uitgedeeld want ze zijn meer dan dik verdiend. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen dezelfde meiden op het programma alleen dan een stukje vroeger op de ochtend. Hopelijk lukt het dan om met dezelfde scherpte en inzet te spelen want dat zal dan ook hard nodig zijn ! Deze week weer hard en scherp trainen om het voor elkaar te krijgen. Zet hem op meiden !!