IFC MO11 pakt de najaarstitel met grote zege tegen Wieldrecht

bekerIn de afgelopen weken was duidelijk dat binnen de ploeg sprake was van enige spanning. Niet omdat de Sint met zijn gevolg weer in het land is, maar het waren duidelijk de kampioenskriebels. De ploeg kon de titel ruiken, maar ruiken is nog niet definitief hebben. Het blijkt lastig spelen als trotse ongeslagen koploper waar iedere ploeg tegen wil knallen en vlammen. Vorige week tegen RCD werd na een moeizame wedstrijd wel terecht de winst gepakt. Waardoor in ieder geval met twee wedstrijden voor het eind minimaal een gedeelde eerste plaats bereikt is. Alleen het is natuurlijk helemaal leuk om als enige team met de kampioenschaal in de handen te staan. Een puntje uit de laatste twee wedstrijd was genoeg om geschiedenis te schrijven.

Tegen het jonge en fanatieke Wieldrecht moest het gaan gebeuren. De eerste wedstrijd was afgetekend in een grote winst omgezet. Goede voortekenen, maar met kampioenswedstrijden weet je het nooit. Mare had de eer om aanvoerder te zijn na de vervelende tijd met de gebroken pols in het begin van het seizoen. Ze stond ook op de goal en na een korte warming-up kon van start worden gegaan. De ploeg was voor de wedstrijd op het hart gedrukt om net zo te spelen als de 2e helft tegen RCD. Dus met strijd, samenspel en passie. Het begin was aardig op het wat hobbelige veld dat gelukkig verder goed te bespelen was na de overvloedige regenval. Kleine kansjes waren er al snel. Een mooie actie van Madelief op links die langs haar tegenstander snelde was de eerste mogelijkheid. Helaas was de keepster een sta in de weg. In de drive om te winnen en de spanning was het eerlijk gezegd verder wat rommelig. Passes waren te zacht, met de bal werd teveel gelopen en ook de duels waren soms net wat te slap tegen de Wieldrechtse dames die alles gaven. Echter het veldoverwicht was dusdanig dat een treffer niet langer kon uitblijven. Annelie pikte de bal op het middenveld op. Met een power knalde ze de duels in met de bal aan de voet. Met dit doorzetten creëerde ze een prachtige schietkans, waarna de bal ook tegen de touwen vloog voor de bevrijdende openingstreffer. Het gejuich was luid en duidelijk ! De titel was weer een stapje dichterbij !

30

Het gaf de ploeg wat extra zelfvertrouwen. Kort daarna wederom een krachtige actie van Annelie, waarna een pass volgde op Lieke die hierdoor vrij voor de goal kwam. En dit buitenkansje is, zoals gebruikelijk, wel aan haar besteed. De bal verdween op een schitterende manier hoog in de rechterbovenhoek. De marge was verdubbeld en de titel was nog dichterbij! Het team ging iets beter spelen en liet de bal meer rond gaan. Met name op de rechterkant wisten Tara en Femke elkaar goed te vinden. Ze combineerden heerlijk samen en konden zo de verdedigers prima uitspelen. Het werd hierdoor steeds gevaarlijk voor de goal. Helaas ontbrak het kleine beetje geluk om de mooie combinaties in doelpunten om te zetten. Uit een goede aanval werd Angela voor de goal gezet, maar het schot werd geblokt. Dat was erg jammer. Achterin hadden de verdedigers niet veel te doen, maar het bleef opletten geblazen tegen de ene snelle en behendige aanvalster. Maisoen had het er zwaar mee, maar kon gelukkig haar sterke lichaam in de duels wel inzetten. Esmee kon ook een aantal keren goed ingrijpen en na één zo’n actie kon ze goed doorstomen over het middenveld. Deze prachtige rush kwam zelfs in de buurt van de goal. Het schot werd helaas geblokt, maar kwam voor de voeten van Annelie die niet aarzelde. De knal ging langs iedereen en ook de keepster had het nakijken. Een heerlijke 0-3, waarbij de titel eigenlijk binnen was !

Zoals gezegd Wieldrecht kwam er sporadisch uit en de aanval werd steeds keurig onderschept. Eén keer volgde een prima terugspeelbal op Mare die goed meespeelde. Ze bracht de bal weer in het spel, maar de scheidsrechter had gefloten, waarna iedereen stopte met spelen. Behalve de aanvalster van Wieldrecht die de bal oppikte en binnenschoot. Tot ieders verwarring keurde de scheids de goal goed. De meiden waren teleurgesteld en boos. Begrijpelijk want het was ook een vreemde situatie. Later kwam de scheidsrechter zijn excuses aanbieden voor het voorval. Het vermoeden is dat hij de Wieldrechtse vreugde voor pas hun 3e treffer van het jaar niet wilde bederven. En dat is ook wel weer te begrijpen. Het was namelijk duidelijk dat IFC zou winnen en zij gingen voor een toch wel verdiende treffer als beloning voor alle inzet in het veld. Kortom met de huidige tussenstand is iedereen dan toch blij. Maar de meiden lieten het er niet bij zitten. Ze wilden per se met een marge van drie de rust halen. Bente sloop mee naar voren en had op rechts een actie op de achterlijn. Het schot was hard en via een voetje van Wieldrecht kon de 4e treffer worden aangetekend. Wat ook tevens de ruststand was.

In de rust waren de meiden druk en vol geestdrift over het aanstaande kampioenschap. Zeker nu in de kleedkamer een ander vrouwenteam zat die de muziek aan hadden… Het lukte toch om de boel heel even stil te krijgen. Ze wisten dat het spel wat te wensen overliet. Het leek wel een echte kampioenswedstrijd zoals die er zoveel zijn, moeizaam en rommelig, maar gelukkig wel een terechte voorsprong. Tips die zijn meegegeven is om de bal over te spelen, de duels toch maar wat feller in te gaan ook al waren de tegenstanders klein van formaat en meer te schieten. Daarna weer snel naar het veld waar iedereen stond te trappelen als het paard van Sinterklaas om aan de slag te gaan.

45

Binnen de minuut na het fluitsignaal ging de ploeg er stevig tegen aan. Tara veroverde de bal op rechts en sloot aan naar voren. Haar goede actie resulteerde in een schot dat helaas net werd afgeslagen. Echter Femke lette goed op en ving de bal op. Een goede actie en bekeken schot betekende meteen de vijfde treffer in de race naar de titel. Deze spectaculaire start beloofde een spetterende tweede helft. IFC bleef drukken op de goal van Wieldrecht. Maisoen stond ook voorin en had een aantal mooie acties in huis. Met veel doorzettingsvermogen in het strafschopgebied ging ze op zoek naar een doelpunt. Helaas was het heel druk waardoor het laatste zetje net niet kon komen. Uit zo’n mooie actie zette ze ook Lieke helemaal vrij neer. De keepster pakte de bal ternauwernood. Dat was erg jammer en had meer verdiend. Het bleef een spervuur van ballen op de goal. De keepster had het druk en had zelfs het geluk van een bal bovenop de lat. Madelief kreeg ook nog aantal mooie mogelijkheden die ze of zelf creëerde of goed kreeg aangespeeld. Maar het zat vandaag helaas niet mee. Sporadisch kwam Wieldrecht over de middenlijn en een enkele keer bij de goal van Mare. Ze had niet veel te doen, maar lette gelukkig goed op bij een prachtige actie van de snelle aanvalster. Met goed uitlopen kon ze de bal tegenhouden waardoor Esmee de tijd kreeg om terug te komen en de bal weg te knallen. Prima samenwerking !

Femke stond het eerste deel rechtsbuiten en had een aantal schitterende bewegingen in huis. Met die moves legde ze de linksback drie keer in de luren en ging door naar de goal. Zonder resultaat wat erg zonde was want deze prachtige individuele actie had een treffer verdiend. In het tweede deel van deze helft werd het langzaam een feestopstelling in deze feestwedstrijd. Ze stond namelijk een tijdje laatste vrouw…. Dat was even wennen. Angela was actief en werkte hard om menig bal te veroveren voor de voortzetting naar voren. Uit een mooie veroverde bal kon ze Annelie bereiken die kon uithalen. In de mêlee van speelsters werd de bal onderweg aangeraakt en veranderde van richting. Gelukkig wel in de goal voor de zesde treffer in dit kampioenstreffen. De koek was echter nog niet op. Tara stond ook op een andere plek, namelijk het middenveld. Met haar loopvermogen kan ze deze plek makkelijk hebben, hoewel ze zelf zich het prettigst voelt achterin als rechtsback. Ze probeerde het toch en kon regelmatig de bal oppikken en naar voren stomen. Met haar prima schot kan ze voor gevaar zorgen. De bal ketste helaas af, maar Bente was er als de kippen bij om de zevenklapper op het bord te zetten. Dit was richting einde van de wedstrijd, waarna de reserves tot drie keer toe de scheidsrechter probeerden te bewegen om af te fluiten door vanaf tien af te tellen naar nul. Zo graag wilden ze het feestje gaan vieren. Na de 3e keer klonken dan ook de drie fluitjes voor het slot. IFC MO 11 was hiermee definitief de KAMPIOEN van deze najaarscompetitie 2016 !!

Een luid gejuich en handgeklap van de supporters en van de meiden zelf barstte los. Een lange slinger maakte de meiden waarna ze al gillend en roepend KAMPIOENEN KAMPIOENEN de supporters gingen bedanken. Het feestje kon daarna snel van start. De kinderchampagne werd geopend en spoot langs ieders oren waarna het drinken uit de fles natuurlijk ook kon gebeuren zoals dat hoort bij een kampioenschap. Na het vullen van de champagneglazen kon getoost worden op het mooie seizoen. Zodra de glazen leeg waren konden de plichtplegingen van start gaan. De meiden waren stil voor de “preek” zoals ze het noemden. Prima gedaan want zo hoort dat bij een “preek” en soms hebben ze die wel eens nodig ….. Een korte terugblik werd gedaan naar het vorige seizoen. Toen werd bij Wieldrecht bijna op hetzelfde veld de allereerste winst ooit werd in gehaald in de gespeelde oefenwedstrijd. Bijna een jaar later kon hier de schitterende en verdiende najaarstitel 2016 worden gevierd. De cirkel was hiermee rondgemaakt na een echte kampioenswedstrijd die niet mooi en eigenlijk op het eerste begin na ook niet spannend was. Zoals gezegd dat hoort erbij en in de statistieken staan alleen de uitslagen genoemd voor in de boekjes. Met achter de nummer één de naam van IFC MO11 ! Alle meiden ontvingen een prachtige grote beker als aandenken aan deze gedenkwaardige competitie. De girls stonden trots met de bekers in de goal voor de vrolijke kampioensfoto’s. Dik en dikverdiend met flinke uitslagen en over het algemeen goed voetbalspel veroverde deze vriendinnenploeg de titel. De stijgende lijn van het vorig seizoen is prima doorgezet. Volgende week na de dorpsderby tegen ASWH zal de 2e huldiging plaatsvinden in de kantine bij IFC voor het volgende feestje met muziek, frietjes en luid gejuich van de trouwe supportersschare ! Meiden we zijn trots op jullie gezamenlijke prestatie, gefeliciteerd en geniet er nog heerlijk van !!

Tags:
,