IFC MO11 pakt de volle winst in enerverende strijd tegen Dubbeldam

De competitie is halverwege en de terugwedstrijden staan de komende tijd op het programma. Vandaag beginnen we met een thuiswedstrijd tegen de meiden van Dubbeldam. Uit de eerste wedstrijd was terug te halen dat Dubbeldam een leuke en een fysieke sterke ploeg heeft die er vol voor gaat. In de voorbeschouwingen was iedereen het erover eens dat een schitterende pot voetbal werd verwacht. Verklapt kan al worden dat het inderdaad een enerverende wedstrijd is geworden.

Na de herfstvakantie waar alle speelsters naar snakten kon de ploeg aan de bak. Helaas zonder Maisoen die zich in de ochtend moest ziek melden. Ja, die tijd breekt helaas ook weer aan. In de kleedkamer zijn de tips en aandachtspunten weer meegegeven. Heb veel plezier, een grote inzet, help elkaar door dicht op elkaar aan te sluiten en laat daarna de bal rondgaan, het tik-tik-tik van de bal. Op die manier maak je het zelf als ploeg het gemakkelijkst. Bente was vandaag de aanvoerder en leidde de warming-up. Waarna onder leiding van scheidsrechter Aron Doef de wedstrijd kon beginnen.

De IFC-meiden gingen goed van start en zetten flink druk op de tegenstander. De bal werd veelvuldig veroverd en ging van voet naar voet. De vleugelspitsen hielden het goed breed en sloten goed aan naar het midden als de bal aan de andere kant was. Hierdoor ontstonden al snel de nodige kansen. Helaas zonder resultaat. Een schot van Mare werd ternauwernood gepareerd door de verdedigers. Ook Angela had pech dat haar schot strandde in het drukke zestienmetergebied, nadat Mare de bal lekker had voorgegeven na een mooie actie. Ze werkte hard tegen de sterkte tegenstanders. De ploeg speelde goed, maar het bleef oppassen geblazen voor de snelle counter van Dubbeldam. Razendsnel kwamen ze er regelmatig uit en maakten gebruik van de ruimtes die ontstonden doordat de IFC verdedigers flink naar voren stonden. Achterin stonden Esmee en Bente echter een puike wedstrijd te spelen. Esmee maakte gebruik van haar sterke lichaam en veroverde zo menig bal en speelde de bal heel vaak goed over de breedte naar de linkerkant op Bente voor een nieuwe aanval. Heel goed gedaan samen op die manier blijft de bal van de eigen goal weg en wordt het spel snel verplaatst naar de andere kant. Een hele enkele keer speelden ze de bal terug op keepster Tara die ook goed oplette op de weinige ballen die eraan kwamen. Knap dat je zo geconcentreerd blijft als de verdediging zorgt dat er weinig ballen doorgaan. En als extra compliment voor Bente, ze speelde heel goed vanuit haar positie als linkerverdediger en zwierf minder over het hele veld waardoor ze ploeg optimaal kon helpen.

Naarmate de 1e helft vorderde werd IFC weer wat sterker en combineerden lekker verder. Madelief had een aantal leuke acties in huis, maar de voorzetten en de kleine kansjes kon Dubbeldam nog net keren. Over de rechterkant kwam Annelie regelmatig mee op. Helaas kon ze bij een mooie individuele actie net het schot niet lossen. Zonde, maar prima gedaan. En probeer na je aanvallende acties nog sneller te denken aan je verdedigende taak. Op die manier kun je de bal daar ook weer eerder opvangen voor aanvallende impulsen. De druk werd zo hoog dat een aantal corners werd verdiend. Lieke zette zich achter de bal en gaf de hard voor en ineens lag de bal over doellijn voor de verdiende 1-0 voorsprong! Dit gaf de ploeg een extra impuls, maar ook Dubbeldam kreeg extra energie. Ze kwamen er nog vaker en sneller uit om de gelijkmaker te maken. Gelukkig kon de boel nog dicht worden gehouden, maar vlak voor rust stond de boel wel op breken. Echter 1 minuut voor de rust werd een mooie combinatie over de linkerkant aangegaan tussen Madelief en Lieke, de laatste kon verder lopen en zag Femke vrijstaan. De bal kwam goed en Femke stond tussen meerdere verdedigers in, maar kon de bal toch lekker raken en kreeg de bal langs de keeper voor de 2-0 ruststand. Pff dat was wel even fijn dat dit nog zo mooi gebeurde vlak voor de rust.

In de kleedkamer wisselden Lieke en Tara van keeperstenue, waarna kort is nagesproken over de 1e helft. Het ging goed, maar het is nog lang niet gedaan. Ze gaven zelf aan dat het veld nog korter gehouden moest worden. M.n. de verdedigers mogen nog wel wat eerder opschuiven naar de middenlijn, waarbij het wel zaak is op te letten niet te ver door te lopen omdat het anders moeilijk wordt om elkaar rugdekking te geven en je gaat elkaar in de weglopen op het middenveld. En als extra tip laat de bal nog meer gaan, soms werd er nog iets teveel gelopen met de bal. Met deze tips kon de 2e helft aanvangen. Het zou een tumultueuze helft worden, maar dat wisten we toen nog niet.

Dubbeldam kwam als een wervelwind uit de kleedkamer en speelde de eerste 7 minuten alleen op de helft van IFC. Ze wilden snel de aansluitingstreffer maken om de extra spanning in de wedstrijd terug te brengen. Een aantal hachelijke situaties voor de goal ontstonden. Gelukkig grepen de verdedigers iedere keer op tijd in en hoefde keepster Lieke niet in actie te komen. De diverse corners werden onschadelijk gemaakt. Prima samenspel en inzet dus. Hierna nam IFC het heft weer in handen. Prachtig combinatievoetbal over de rechterkant van Tara, naar Angela, naar Femke die als een mes door de boter heen ging leidde tot een open kans voor Madelief. Haar harde schot ging echter net langs de verkeerde kant van de paal. Een soort zelfde aanval over de linkerkant via Bente, Angela en Madelief leidde tot een schietkans voor Femke om een veilige voorsprong op het bord te zetten, maar nu lag de keepster in de weg. Zonde, maar het was genieten.

In het laatste kwart van de wedstrijd gebeurde van alles waar nog flink over nagepraat zou gaan worden. Dubbeldam maakte goed gebruik van hun fysieke kracht en snelheid. Een duel tussen Esmee en de sterke aanvalster, maakte dat Esmee op de grond viel. Die was daar boos over en maakte een natrappende beweging terwijl ze lag. De man in het zwart besloot terecht dat dit niet kon en zond haar twee minuten naar de kant, waardoor even met zes speelsters moest worden gespeeld. De leiders besloten meteen dat ze de rest van de wedstrijd ook niet meer mocht spelen. Boos en teleurgesteld zijn mag uiteraard, maar zonder natrappen. Je hebt het ook helemaal niet nodig, want je speelde een prima en gedegen pot. Na de wedstrijd was ze schuldbewust en gaf zelf heel goed aan dat het niet kon. Heel goed en knap dat je dat kon en aangaf dat je de volgende keer je moet beheersen!

Nu weer naar het voetbal. Uit een diepe bal lag veel ruimte achter de verdediging van IFC. De snelle aanvalster leek alleen op de goal af te gaan, maar speedy Bente was razendsnel en pakte in een stevig duel de bal af. Het leek er echter op dat ze bij de schouderduw ook iets meer haar handen in het duel had gebruikt dan dat eigenlijk zou mogen. De scheidsrechter keek vanuit een andere hoek en gaf echter aan dat het reglementair was gebeurd en die beslist uiteindelijk. Maar eerlijk is eerlijk. Niemand had er raar van opgekeken als een vrije trap gegeven zou zijn. Dit incident leidde tot wat rumoer langs de kant. Kort daarna was IFC op rechts in de aanval met een vloeiende combinatie tussen Femke en Annelie, waarna de laatste een schot kon loslaten dat leek te smoren tussen de vele benen. Uiteindelijk rolde de bal langs de keepster die snel omdraaide en de bal pakte. Het was onduidelijk of het nu op of na de doellijn was. De scheidsrechter stond en schuin dicht bij het doel en gaf aan dat het een geldig doelpunt was. De zwart-witten waren al snel verder aan het spelen zonder dat ze in de gaten hadden dat hij al naar het midden had gewezen. Toen dat duidelijk was dat het doelpunt werd toegekend, waren de teleurstelling en de emoties zeer groot, zonder dat het overigens echt een gekke boel werd. In een split-second neemt de scheids echter een besluit, dat helaas niet via een hawk-eyesysteem kan worden bevestigd. Dit zijn lastige momenten voor een scheidsrechter, zeker als even daarvoor ook al iets is gebeurd en een optelsom van een en ander ontstaat. De toegekende treffer betekende voor IFC de veilige marge van 3-0.

De wedstrijd was daarna gespeeld waarbij IFC nog meerdere kansen kreeg om de score verder uit te bouwen. Een mooie combinatie tussen Tara en Mare betekende dat Tara nog goed naar voren kon gaan. Helaas zonder geluk bij het schot. Het allerlaatste slotakkoord vlak voor tijd was voor Annelie. Ze was naar voren geslopen, de bal werd half weggewerkt waardoor de bal goed kwam aangerold. Haar harde schot ging heerlijk tegen het netje aan en hiermee bekroonde ze een goede wedstrijd met een 2e treffer die leidde tot de eindstand van 4-0.

Een mooie en een spannend gevecht was tot een goed einde gebracht. Prima gedaan tegen een sterke tegenstander die ook alles heeft gegeven. Het was jammer dat de emoties halverwege de 2e helft wat hoger opliepen door de beschreven gebeurtenissen. De spanning was natuurlijk groot aan beide kanten in een wedstrijd waarbij IFC weliswaar de sterkste en gevaarlijkste ploeg was, maar onduidelijk zou zijn geweest hoe het verdere wedstrijdverloop zou zijn bij een aansluitingstreffer van Dubbeldam. Echter objectief gezien en gekeken naar het aantal open en duidelijke kansen toch een terechte overwinning voor de rood-zwarte dames die echter wel voor de poorten van de hel weggesleept is moeten worden. Prima juist dat maakt dat je diep moet gaan en met elkaar de juiste spirit vindt om het samen te doen. Komende week verder trainen op het positiespel en de opbouw en op naar de volgende wedstrijd.