IFC MO11 speelt gelijk in wedstrijd met twee gezichten tegen BZS

Vandaag een verre uitwedstrijd naar BZS in het mooie landelijke Beusichem in Gelderland. De ploeg had iets goed te maken tegen deze meiden. In de thuiswedstrijd was namelijk een te slappe inzet debet geweest aan een terechte nederlaag tegen een gelijkwaardige ploeg. Het zou vandaag echter zonder Esra moeten gebeuren want die is helaas geblesseerd aan haar voet en heeft minimaal twee weken rust voorgescheven gekregen van de behandelend arts.

In de kleedkamer zijn diverse zaken weer doorgenomen zoals het plezier en de gezamenlijke inzet met het samenspel.  Het team was klaar voor de wedstrijd met deze mentale voorbereiding. Lieke was de aanvoerder en Mare stond op de goal. Ondanks de stevige wind knalde de yell over het veld. Misschien kwam het ook wel omdat de ploeg in de 1e helft de wind in de rug had. Letterlijk en figuurlijk bleek later. Na de aftrap gingen de girls meteen goed van start. Compact en met veel inzet speelden ze vanaf de 1e minuut. IFC heerste in deze helft. Het geven van rugdekking achterin ging uitstekend. Waardoor de verdediging als een huis stond. Ook werd goed aangesloten naar elkaar zodat de linies prima samenspeelden en de tussenliggende ballen konden oprapen of samenspelen.

Van afstand waren er diverse schoten en acties van de niet helemaal fitte Lieke en Femke. Echter de keepster stond iedere keer op de juiste plek. Dat was erg jammer voor IFC. De druk op de goal bleef hoog en leidde nog tot enkele andere kleine kansjes, maar de verdedigers van BZS stoorden iedere keer net genoeg zodat het geen echte vrije kansen werden. Sporadisch kwam BZS over de middenlijn. Op rechts greep Tara goed in en speelde ook lekker mee inde aanval. Bij een verre bal leek het alsof Esmee er werd uitgelopen, maar ze ging toch met veel verbetenheid het duel aan. Beide speelsters knokten om de bal en vielen op de grond waarna de scheidsrechter floot voor de professionele overtreding op de doorgebroken BZS-aanvalster. Goed gewerkt en je liet zien dan je er bent. Ook Bente liep weer menig gat dicht en loerde goed op de aanvallers om daarna mee in de aanval te gaan. Heel goed dat maakt dat de ploeg meer en gemakkelijker kan aanvallen. Maisoen vocht ook menig robbertje uit met de fysiek sterke aanvallers. Ze is echter niet voor een kleintje vervaard en veroverde vele ballen met ook goede voortzettingen naar voren. Leuk om te zien dat je ook al weer meer mee voetbalt in de aanval.

IFC bleef ook in het 2e deel van het eerste bedrijf fel en goed spelen.  Mare had niet veel te doen, maar het bleef wel zaak om geconcentreerd te blijven. En dat deed ze ook met twee mooie en reddingen op situaties voor de eigen goal. Het was eigenlijk vreemd dat het grote veldoverwicht nog niet in doelpunten was omgezet. In de thuiswedstrijd was dat ook al zo geweest. Zou het weer zo zijn? Nee, gelukkig niet. Een uittrap van de sterke BZS-keepster die de ploeg op de been hield, onderschepte middenvelder Angela heel goed. Het was fijn om te zien dat ze in duels weer meer pit liet zien en dat betaalde zich onmiddellijk uit. Met een bekeken pass wist ze vrijstaande Madelief te bereiken. Deze bleef ijskoud en nam de bal rustig aan en liep nog twee stappen en prikte de bal toen in het korte hoekje. Wat een mooie en verdiende openingsgoal ! Daarna kreeg IFC nog wat kleine mogelijkheden met mooi samenspel, maar het was alweer rust.

In de kleedkamer zijn de complimenten uitgedeeld over het goede samenspel. Hou dit vol want BZS kwam in de vorige wedstrijd furieus uit de kleedkamer waarna in de 2e helft IFC niets meer te vertellen had. Met dit in het achterhoofd en de straffe wind tegen is het zaak om met elkaar hard te blijven werd om deze stand over de finish te trekken. Als tips zijn dus meegegeven om korter te dekken, meer bij elkaar te spelen omdat de verre ballen door de wind minder ver komen , dat de aanvallers meer voor de verdedigers moeten komen en dat meer geprobeerd moet worden om rust aan de bal te houden. Neem de bal aan en ga dan verder in plaats van te snel wegschieten. We zouden het gaan meemaken.

Meteen na de aftrap bleek het begin van deze 2e helft een kopie te zijn van de thuiswedstrijd. Een fel en agressief BZS rook dat er iets te halen viel. Met de wind in de rug en de eerlijk is eerlijk betere individuele kwaliteiten van een aantal speelster, maakte dat IFC het moeilijk had. De 1e helft had veel kracht gekost. Als snel waren kleine mogelijkheden die voor ons nog net goed afliepen. Het was moeilijk om de bal weg te krijgen. Over de rechterkant werd een bal naar de andere kant gespeeld door de BZS-middenvelder. Het duel leek IFC te winnen, maar de wilskracht van BZS was net iets groter waarna een mooie actie en dito schot volgde. Deze spatte uiteen op de paal. Alleen in de mêlee van speelster was de terugkomende bal net voor BZS en ook met beter doorzetten werd de bal in het netje gewerkt. Wat een domper deze gelijkmaker. Dit vraagt weer om het aanspreken van de mentale veerkracht van de dames. Gelukkig hebben ze die wel want dat het hebben ze de afgelopen jaren bewezen.

Langzaam lukt het om zelf ook weer wat meer in de aanval te komen. Femke speelde haar tegenstander weer diverse malen uit en kon of zelf door of een voorzet afleveren. Dit leverde een aantal keren hachelijke situaties op voor de goal. Helaas kon Madelief net niet bij de bal en ook de schoten van de hardwerkende Angela werden geblokkeerd door de felle verdedigers. Tevens had Lieke net niet goed genoeg tijd om haar specialiteit het afstandsschot te kunnen laten zien. De wedstrijd was reuzespannend met twee ploegen die allebei voor de winst gingen. Naarmate de 2e helft vorderde werd wel duidelijk dat BZS iets meer power over had. Een situatie gelijk als bij de gelijkmaker ontstond. Echter nu kon Tara de terugkomende bal van de paal nog wegwerken. Goed opgelet. Verder konden Esmee en Maisoen ook steeds weer flink aan de bak en deden dat gelukkig ook. Ze waren vastbesloten om in ieder geval minimaal het punt meer naar huis te nemen.

Mare had dezelfde gedachte want wat stond die te keepen in de 2e helft ! Ze sleepte de ploeg er door heen. Diverse afstandsschoten pareerde ze goed. En zelfs een harde vrije trap die leek binnen te draaien bij de linkerpaal zag ze goed aankomen en werkte die prachtig als corner. Richting het einde van de wedstrijd kreeg Bente het op haar heupen over de linkerkant veroverde ze bal, liep door het midden en zag de ruimte tussen twee verdedigers. Ze speelde er goed langs, maar helaas was de afstand naar de goal nog erg ver. De rappe verdedigster draaide zich snel om en kon haar nog achterhalen. Zonde, want bijna leek de ploeg nog de winst te pakken. Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde en bleef de stand op 1-1 staan.

Het was wederom een wedstrijd met twee gezichten. Net zoals in de thuiswedstrijd was IFC in de 1e helft de betere ploeg en in de 2e helft was dat BZS. Gelukkig lieten de meiden zien dat ze wel hebben geleerd van de 1e wedstrijd. Want vandaag bleven ze goed knokken ondanks de vermoeidheid om het de tegenstander moeilijk te blijven maken. Prima gedaan waardoor een verdiend punt over de streep is getrokken tegen een leuke ploeg die wat meer individuele klasse heeft dan IFC. Dat kan een team altijd iets meer helpen als de teamkrachten wegvloeien. Hopelijk hebben de meiden ook weer meer inzicht daarin gekregen dat individuele acties en drive de ploeg helpen. In deze voorjaarscompetitie krijg je namelijk minder tijd om de bal rustig aan te nemen en rond te spelen dan in de najaarscompetie. Het is belangrijk om te beseffen dat  je elkaar beter moet maken op de trainingen. Dit kan alleen als daadwerkelijk daar net dat stapje extra wordt gedaan en met volledige en goede concentratie wordt gespeeld. Met dat eigen besef en interne drive om het elkaar moeilijk te maken op de training en het doorzetten gaat het lukken om de volgende stap te zetten. Met nog 1 wedstrijd te gaan tegen de kampioen WSC op 6 mei is dat een mooie uitdaging om deze leerpunten die uit deze zwaardere competitie met gelijkwaardige teams naar voren komen nog een keertje in de praktijk te brengen. Zet hem op meiden !