IFC MO11 vergeet de kansen te benutten en krijgt deksel op de neus

De competitie is op de helft met een wisselend beeld tot nu toe. Twee goede wedstrijden afgewisseld met twee (zeer) matige potjes. Dat was te verwachten tegen de sterkere tegenstanders waar de ploeg meer aan de bak moet. De gezamenlijke inzet, samenspel en vorm van de dag bij de ploegen zijn doorslaggevend in de wedstrijd. Grote vraag was wat IFC zou kunnen opbrengen na de vorige wedstrijd die op inzet verloren ging met de kleinst mogelijke uitslag. Vandaag de 1e wedstrijd tegen BZS. Een oude bekende die vorig seizoen twee keer is verslagen en leidde tot de allereerste competitiewinsten van deze ploeg.

Mare stond op de goal en Esra was de aanvoerder. Voor de wedstrijd hebben de leiders aangegeven dat ze er van uitgaan dat de ploeg heeft geleerd van de vorige wedstrijd. Inzet is de basis van alles zodat je zelf makkelijker speelt en het de tegenstander moeilijk maakt. De ploeg ging vrij aardig van start in de wedstrijd. BZS werd goed op de eigen helft vastgezet waardoor al gauw wat mooie kansen ontstonden. Een mooie aanval tussen maakte dat Madelief met goed doorzetten in het duel door kon naar de goal. De bal ging helaas net naast. Ook Esra werd mooi vrijgespeeld, maar ook bij haar ontbrak het geluk. Femke liet op rechts zien wat ze kon en speelde regelmatig de back uit. Helaas konden ook haar acties niet in goals worden omgezet.

BZS kwam een aantal malen gevaarlijk door, maar achterin speelden Tara en Esmee goed samen om de tegenstander een doorkomst te beletten. Ook Bente was fel in de duels en liep de gaten dicht en probeerde ook over links mee te gaan naar voren. Mare hoefde weinig in actie te komen, maar wat ze moest doen, deed ze. Het was echter wel een wat rommelige wedstrijd. De rust in het spel ontbrak, veel gelopen met de bal en ballen lukraak meteen weggeschoten. Het echte voetbal ontbrak op het hobbelige veld, maar goed daar heeft de tegenstander ook mee te maken. Ook in de duels was het allemaal niet vlijmscherp, waardoor BZS ook gevaarlijk bleef zodra die wat meer aanzette. Bij een uittrap van de BZS-keepster ving  Angela op het middenveld de bal en probeerde meteen te schieten van grote afstand. Helaas te ver, en probeer de volgende keer nog maar 10 meter door te lopen want dan kon nu makkelijk. Ook Lieke kreeg nog een klein kansje nadat de tegenstander goed werd vastgezet, alleen zonder resultaat. Maisoen deed op rechts nog een mooie uitspeelactie, waarna de bal goed langs de zijlijn naar voren ging. Ook hier zonder verder positief resultaat. En toen was het rust met de brilstand op het bord waarbij IFC eigenlijk al afstand had moeten nemen.

Naarmate de eerste helft was gevorderd leek alsof dat op de één of andere manier was al dat duidelijk was dat meer vandaag er niet in zat. Een bepaalde gelatenheid sloop in de ploeg. In de rust  is dit wel besproken dat meer pit, scherpte in de duels en rust aan de bal noodzakelijk is om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Ook het elkaar meer helpen en in beweging komen als een bal is gespeeld zal de ploeg helpen. Mare en Esra wisselden van keeperstenue. En de 2e helft kon gaan beginnen.

Binnen de minuut was echter al bekend dat het een zware 2e helft zou worden. BZS kwam furieus uit de startblokken, waarbij IFC compleet overrompeld werd.  Nauwelijks kwam IFC nog over de middenlijn. Soms werd wat geprobeerd, maar de felheid van de tegenstander belette de ploeg het eigen spel te spelen. En daarbij geteld dat de rust aan de bal nog steeds ver te zoeken was maakte dat een tegentreffer niet kon uitblijven. En die viel ook, ongelukkig uitverdedigen, met een spits die goed druk zette en doorliep, scoorde dan ook de openingsgoal. Een zure goal voor IFC, maar ook die tellen helaas. BZS kreeg hierdoor nog meer power en zin, terwijl bij IFC het tegenovergestelde gebeurde. Zonde was dit, want het kenmerk van dit girlsteam is juist de teamspirit, inzet en altijd blijven gaan wat er ook gebeurt. Vandaag lukte het niet en de wedstrijd kabbelde voort waarin diverse malen BZS nog gevaarlijk werd en ook een 2e uitgespeelde treffer kon maken. Dit was de eindstand ondanks dat naarmate de klok naar het einde ging IFC nog wat kleine kansjes kreeg, maar een treffer zat er niet meer in.

Het was vandaag een moeizame en hopelijk ook leerzame wedstrijd. Een aardige 1e helft waarin goede kansen werden gecreëerd, maar niet benut, maakte dat in een zeer slappe 2e het deksel op de neus werd gekregen. Een feller en actiever BZS heeft daarvan goed gebruik gemaakt en neemt hierdoor terecht de 3 punten mee. Voor IFC rest niets anders dan het likken van de wonden, uithuilen, nadenken over de oorzaken en op de trainingen te laten zien dat de teamspirit en inzet weer terug kan komen. Want, nu ook even tijd voor een kleine opbouwende kritische noot, het is eerlijk gezegd niet verrassend wat er nu gebeurt. Ook tijdens de trainingen is deze bepaalde trend te zien. Het  valt of staat met inzet en bereidwilligheid om alles te kunnen en willen geven in de duels, geconcentreerd en actief te zijn en om door te zetten bij tegenslag en lichte pijntjes. Belangrijk is om dat besef te hebben, zeker na de afgelopen twee wedstrijden, die op deze punten verloren gingen. Deze ploeg moet het hebben van de gezamenlijkheid omdat dit het team sterk heeft gemaakt en ook nog steeds sterk maakt. Dit is nodig om het tik-tak-voetbal wat de meiden echt kunnen spelen goed te kunnen uitvoeren. Het gaat nu weer aan komen op karakter en doorzettingsvermogen om in deze voorjaarscompetitie toch ook qua voetbal weer een stapje vooruit te komen.  Met deze kenmerken kunnen jullie van iedere ploeg winnen ! Alle vertrouwen daarin, maar jullie meiden zullen het toch echt zelf moeten doen op het (trainings)veld !!