IFC MO11 verrast in allerlaatste competitiewedstrijd tegen kampioen WSC

Na de heerlijke meivakantie staat de verste uitwedstrijd op het programma. Het was een soort van vakantiereis naar het mooie Waalwijk. In de schaduw van de lichtmasten van de plaatselijke trots RKC zou aangetreden worden tegen de ongeslagen kampioen in deze allerlaatste competitiematch. Met de uitslag en het spel van de eigen thuiswedstrijd en de uitslagen van deze ploeg tegen de andere tegenstanders was het op voorhand duidelijk dat het een zware dobber zou worden. Ook met de wisselvalligheid van het team zelf was het de vraag wat het de vraag hoe dat ze voor de dag zouden komen. Zeker nu laatste vrouw Esmee ook nog in het Zeeuwse vertoefde. Bij de korte tactische bespreking in de kleedkamer hebben de trainers aangegeven dat het team het met samen moet doen. Help elkaar, laat de bal gaan, sluit aan en gooi de beuk erin. Met deze tips en de belofte op een traktatie bij het houden van de stand in de enkele cijfers kon aan de warming-up begonnen worden. Of zouden de meiden met deze achtergronden hun hoge niveau halen en voor een stunt gaan zorgen?

Madelief had de eer om de laatste gele band van het seizoen om te mogen. De warming-up duurde wat langer dan anders omdat de andere wedstrijd was uitgelopen. Uiteindelijk kon de yell “Winnen, Winnen, Winnen doe je met vriendinnen !” over het kunstgras schallen. Hoewel echt heel overtuigend klonk het nog niet. Maar het bleek dat de meiden alle energie voor in de wedstrijden hadden bewaard. Vanaf de allereerst seconde klapten ze erop. WSC werd meteen onder druk gezet en binnen een paar minuten werd een corner verdiend. Bente nam deze en laatste vrouw Lieke kwam goed mee naar voren. De bal kwam goed, de aanname prima voor een schietkans. Maar wat duurde het voor het gevoel van de supporters lang voordat ze schoot. Dat was echter maar een gevoel. Het schot was hard en geplaatst en knalde meteen in de rechterbovenhoek voor de snelle openingstreffer. Wat een heerlijk begin van deze wedstrijd !

Deze treffer gaf de meiden extra power en moed in deze eerste helft, die reuzespannend zou worden bleek achteraf. WSC was enigszins van slag, maar herstelde zich toch goed. Echter IFC klapte er steeds goed in. Het fysiek sterke voordeel werd goed ingezet. Angela liet weer eens zien wat ze kan op het middenveld. Ze liep van voor naar achteren, won haar duels en kon ook het spel verdelen over de beide vleugels. Dit hielp enorm. Na een goede interceptie wist ze Madelief te bereiken die een goede doorgang had. Ze speelde de tegenstander schitterend uit en ging door. Helaas was de tegenstander net op tijd terug. Zonde want ze speelde een fijne pot. WSC liet het er niet bij zitten en zette menig aanval op. Achterin stond het als een huis. Ze gaven elkaar goed rugdekking iedere keer. Tara was zeer goed op dreef en veroverde hierdoor vele ballen. Ze kon goed de ballen naar voren plaatsen waarna ze goed mee aansluit voor de ondersteuning. Dat is wat we willen zien. Over Bente kan het zelfde worden gezegd. Weer een goede power en inzet. De druk bleef echter zeer hoog en vele kansen kreeg WSC toch daardoor. Mare liet zien dat ze de laatste maanden goed is gegroeid als keepster. Onpasseerbaar was ze. Ook bij een aantal 1 op 1 situaties kwam ze overtuigend uit en tikte de bal weg. Ze sleepte de ploeg door deze moeilijke fase.

IFC loerde echter wel op de counter. Femke vocht menig duel uit met de verdedigster. Ook zij was vandaag zeer fel en gebrand op de bal. Goed om te zien dat je lichamelijk erin klapte. Met de veroverde ballen kon ze regelmatig door om gevaarlijk te worden. De voorzetten waren scherp, maar helaas zonder treffer. Eén keer zelfs een prachtige individuele actie met een doorgang naar de goal. Iedereen telde de treffer al, maar de snelle verdediger kon nog net blokken. Ook Esra liet zien dat ze verder is gegroeid. Ook zij ging de duels al weer vaker aan en probeerde goed het overzicht te houden om de bal in de ploeg te houden. Ook sloot ze goed terug naar achteren aan als de ploeg onder druk stond. Maisoen had het vandaag door een enkelblessure was zwaarder dan anders. Echter zodra het fysieke duel ontstond wist ze zich over de pijn heen te zetten en de bal te veroveren. Lieke was het echte slot op de deur achterin. Met alle power knalde ze erin en stofzuigde alle ballen weg. Het was een boeiende eerste helft die was omgevlogen waardoor deze met een 0-1 voorsprong werd afgesloten.

In de kleedkamer zaten de meiden uit te puffen. De omstandigheden waren zwaar door het lentezonnetje en de grote  inzet die gepleegd is. Aangegeven is dat het geweldig gaat en dat het zaak is om op dezelfde manier te blijven spelen. Samen, fysieke duelkracht en overtuiging ! Als extra beloning is gezegd dat ook nog gebruik gemaakt mocht worden van het springkussen dat er stond. De meiden waren inmiddels overtuigd dat een stunt in de maak was, maar dat WSC ook gebrand uit de kleedkamer zou komen. Die wilden hun ongeslagen kampioenenstatus met alleen maar winst natuurlijk graag handhaven.

De yell knalde harder over het veld dan bij de start. De 2e helft kon beginnen. WSC zette meteen druk en probeerde zo snel mogelijk de gelijkmaker binnen te schieten. IFC had het zwaar maar wist zich nog goed raad met de situatie. Het was echter in het begin eenrichtingverkeer en een corner tegen werd gekregen. Deze kwam voor en het team stond enigszins stil, wat lichte angst voor de hoge bal en te kijken hoe dat de aanvaller de bal binnenschoot. Binnen 4 minuten was het de gelijkmaker. Zonde, want WSC kreeg extra moed en overtuiging op de winst. Ze bleven gaan en kregen ook kansen. Mare stond tegen de zon in te kijken, maar bleef desondanks geweldig op dreef. Wat een ballen hield ze tegen. Ook in deze 2e helft haalde ze een topniveau. Na afloop gaf de WSC-trainer haar een compliment als de beste keepster van de competitie volgens hem. Zo die kun je in je zak steken. Meer dan terecht overigens. Echter na een mooie snelle actie van een aanvaller die drie verdedigers uitspeelde kon deze helaas wel halverwege de 2e helft de 2-1 binnen tikken.

Zou dit het breekpunt zijn voor de ploeg die met veel passie en strijd had gestreden op een mooi resultaat? Nee, vandaag was de ploeg onvermoeidbaar. Een knotsgek laatste deel van de wedstrijd volgde. Achterin schoof Tara weer meer naar voren om druk te zetten en gebruik te maken van de vele ruimtes die ontstonden. Bente deed het over de linkerkant hetzelfde. Het was echt alles of niks wat er gespeeld ging worden. Over links werd de bal goed vastgehouden en goed met elkaar samengespeeld. Een prachtige aanval deed de bal belanden bij de goed aangesloten Angela die prima kon uithalen. De keepster pakte de bal, maar die viel precies voor de voeten van Esra. Dit buitenkansje verzilverde ze graag en scoorde de gelijkmaker !

IFC kreeg hierdoor weer een extra impuls en bij WSC zakte de moed een beetje weg. Met extra energie ging de ploeg door. Madelief speelde op links haar tegenstander weer eens mooi uit voor een nieuwe aanval. Helaas kon de aanval net niet worden doorgezet. Het team stond echter zo goed dat de bal weer snel werd veroverd. Maisoen had de bal en speelde naar voren. Lieke stond inmiddels in de aanval en kreeg de bal tussen alle verdedigers in. Ze speelde zich echter goed vrij en wist uit de draai de bal prima op de goal te schieten. Met een luid plof viel deze in het net ! Een geweldig samenspel met dito schot leidde tot de 2-3 voorsprong !

Het was echter nog niet gedaan. Nog een aantal minuten stonden op de klok. Zou de ploeg deze stunt kunnen vasthouden. Iedereen knokte nog voor wat ze waard waren. Inmiddels was Maisoen uitgevallen met de opspelende enkelblessure. Iedereen was moe, maar ook vol vuur op de winst. Ook Femke bleef gaan op de rechterkant. Na een mooie actie volgde een mooie voorzet, maar helaas was de aansluiting net onvoldoende om binnen te tikken. Helaas raakte ook de verdediger de bal niet aan voor een mogelijk eigen doelpunt. WSC deed nog van alles om de gelijkmaker te maken. Achterin stond het nog goed. Echter 1 minuut voor tijd was het dan toch zo ver. Een ogenschijnlijk goede interceptie leek dat de situatie rustig uitgespeeld kon worden. Op zowel links als rechts stonden rood-zwarten vrij om de bal te ontvangen voor een mooie counter. Helaas werd de bal recht vooruit gespeeld precies in de voeten van de WSC-middenvelder. Die wist na een individuele actie met drie uitgespeelde en vermoeide verdedigers snel de aanvaller te bereiken, waarna de 3-3 helaas op het scorebord verscheen. Na de aftrap volgde snel het laatste fluitsignaal.

Het was vandaag een hoogstaande, spannende en passievolle wedstrijd. Is er teleurstelling om het late tegendoelpunt? Trots op de geweldige prestatie en bijna complete stunt waar niemand op had gerekend? Van allebei een beetje waarschijnlijk. Maar de trots overheerst in overvloed. En dat tegen de kampioen die bijna alles met grote cijfers heeft gewonnen. Deze goede en jonge ploeg is de terechte kampioen en heeft tot het gaatje moeten gaan tegen een energierijk en knokkend IFC. Eindelijk heeft de ploeg weer eens iets van de grote teamklasse laten zien. De verkregen traktatie was meer dan verdiend om de vochtvoorraad weer even lekker aan te vullen.

Over het algemeen kan worden gesteld dat het team over het algemeen naar behoren, maar ook wisselvallig heeft gespeeld in deze Champions League. Een vierde plek met 11 punten in een poule van vijf is best aardig met 3 winst, 3 verlies en 2 gelijk. Zeker omdat de nummers 2 en 3 met 13 en 12 punten dichtbij zijn gebleven. Een doelsaldo van 14 voor en 14 tegen is ook prima, waarbij de ploeg als enige buiten de kampioen geen negatief doelsaldo heeft met bijna het minste aantal tegentreffers. Echter ergens blijft ook wel hangen wat er gebeurd zou zijn als in de drie wedstrijden tegen de directe concurrenten GRC en BZS dezelfde inzet en passie als in deze afsluitende match gebracht zou zijn? Uiteraard, achteraf kijk je een koe in de bips en het kan niet altijd top zijn, maar toch… deze wedstrijden gingen onnodig op inzet verloren. Hopelijk nemen de meiden deze positieve laatste herinnering van vandaag mee naar de komende toernooien en volgend seizoen. Want het is al vaker gezegd. Er zit nog genoeg rek in de groep, dat echter alleen verder naar voren kan komen als er de absolute wil en passie is om er voor te blijven gaan en conditioneel, technisch en tactisch te verbeteren. En dan kunnen ze alleen zelf voelen en doen want ze staat tenslotte op het veld. Met nogmaals de complimenten voor de wedstrijd van vandaag. Dan resteren in de maand mei de laatste trainingen. Vriendinnen kunnen weer mee doen om te laten zien hoe leuk het is om met jullie te voetballen en plezier te hebben ! Bedankt meiden !