IFC MO11 weer een strijdbaar en samenspelend team tegen Sliedrecht

De thuiswedstrijd tegen Sliedrecht is het vervolg in deze competitie. Onder een heerlijk voorjaarszonnetje zou deze match gespeeld gaat worden.  Clarissa Buijs heeft de strakke leiding in een naar verwachting gelijkopgaande strijd. De afgelopen week is op de training gesproken over de laatste twee wedstrijden die zonder pit en samenspel terecht verloren gingen. Wat zijn de verdere bedoelingen? Alleen een gezellig samenzijn of tijdens de trainingen en de wedstrijd naast het gezellige onderlinge samenzijn ook nog de zin en drive om te voetballen? De meiden gaven aan te gaan voor de 2e optie, dus het zou vandaag gaan gebeuren op het veld !

Maisoen was de aanvoerder van de dag, Mare stond op de goal en Tara ontbrak vanwege een kinderfeestje. De korte warming-up en de yell “Winnen, Winnen, Winnen, doe je met vriendinnen !!” waren de voorbereiding op het veld. In de kleedkamer is alle theorie weer herhaald, dus kom maar op IFC MO11 is er klaar voor ! En de uitvoering was er ook naar ! Sliedrecht nam de aftrap, maar IFC nam het roer in de wedstrijd meteen overtuigend in handen. Fel wel de tegenstander opgejaagd en duels werden gewonnen. Kleine kansjes ontstonden al snel, maar nog zonder echte vrije kansen. Prima openingsfase ! Sliedrecht kwam er even uit, maar goed opletten en meespelen van keepster Mare maakte dat ze de bal oppikte en snel opende over de rechterkant. Esra won haar duel heel goed en wist de vrijstaande Madelief te bereiken omdat het veld helemaal open lag. Zij ging meteen goed door en zorgde hiermee binnen 5 minuten voor de openingstreffer ! Een strakke opening met het samenspel dat het team kenmerkt.

Achterin werd steeds goed rugdekking gegeven door de verdedigers aan elkaar. Maisoen won weer menig fysiek duel, altijd goed om de tegenstander te laten zien dat je er bent.  Esmee gaat zich steeds meer gedragen als een echte laatste vrouw die goed de anderen coacht en voorop gaat in de strijd. Angela stond een tijdje linksachter en dat voelde wat onwennig, maar toch deed ze het prima. Bente liep weer goed de gaten dicht en ging ook goed mee naar voren voor de aansluiting. Door het samenspel met de bal, de inzet en het elkaar goed helpen ging het achterin voorspoedig. De ploeg voetbalde weer een stuk gemakkelijker dan in de afgelopen weken. Voorin bleven de kansen komen. Femke was vroeg op vandaag, maar toverde toch weer menig truc uit haar hoge hoed. Zelfs een stevige valpartij kreeg haar uiteindelijk niet klein. Uit een opstuitbal dicht bij de goal won Lieke het duel, haar schot smoorde echter net in de handen van de keepster.

Het spel bleef op en neer golven waarbij IFC wel duidelijk de bovenliggende partij was, maar de kansen konden helaas nog niet  verder worden verzilverd. De schoten en de acties waar soms van net iets te ver. En ook de keepster was een sta in de weg. Ook bleef het opletten geblazen op de snelle counters. Het team bleef echter geconcentreerd spelen en loste het iedere keer weer goed op. In mum van tijd was het rust met een 1-0 voorsprong in de tussentijdse boeken.

In de kleedkamer is aangegeven dat het vandaag weer ouderwets genieten was, zowel op de inzet als het voetballende samenspel. Dit was ook wel te zien aan de rode en verhitte koppen bij de meiden. Hou het vol en als aanvullende tips zijn nog wel meegegeven om te proberen nog iets meer rust in het spel te houden. Voor de wedstrijd is de bal rond gegaan om te voelen dat deze echt niet gloeiend heet is waardoor deze meteen lukraak weggeschoten hoeft te worden. Je kan hem gewoon rustig aannemen zodat je hem weer gericht kan rondspelen naar een vrijstaande medespeler. Probeer elkaar daarbij meer te helpen door te roepen als iemand de tijd heeft en dan meteen weer door te lopen om de bal terug te krijgen.

In de 2e helft is de zon nog meer gaan schijnen. Met de zon in de ogen zou het soms lastiger kunnen zijn om de bal te kunnen zien. Echter de meiden bleven hun eigen spel spelen. De inzet bleef onverminderd hoog. En ook het samenspelen en openen van links naar rechts of andersom om het hele veld te benutten ging weer goed. Het aantal mooie aanvallen was niet direct bij te houden. Madelief knokte voorin zich steeds langs de verdediger en gaf een aantal mooie voorzetten af. Helaas waren o.a. de schoten van Angela net een prooi voor de keepster of gingen net naast. Zonde was dat want dit samenspel verdiende een beloning. Achterin buffelde Bente als vanouds en won vele duels met ook aanvallende impulsen. Dat is was we willen zien ! Maisoen speelde een fijn pot en gaf steeds goed de rugdekking. Hierdoor kreeg Esmee de kans om in haar kracht te spelen en gebruikte het sterke lichaam en de wilskracht om de bal te veroveren die door het elkaar goed rugdekking geven vaak vrij kwam. Door elkaar te helpen op deze manier werd Sliedrecht iedere keer in tang genomen en kwam er bijna niet door. En anders was daar Mare die een topwedstrijd keepte. Goed attent uitlopen, duiken op een aantal afstandsschoten en bijna alle ballen ook nog bijna meteen klem of anders in 2e instantie. Ze hield de ploeg in de race omdat het toch nog steeds maar 1-0 was, voor het geval dat we het zouden vergeten.

Voorin was Femke op dreef en liet zich niet van de bal afzetten waardoor ze vaak weer heerlijk langs de tegenstanders kon gaan. De ene passeerbeweging na de andere. Hierdoor ontstonden ook weer diverse kansen en corners. Gelukkig waren de afspraken bij de corners in het geheugen opgeslagen. Dat liep weer iets beter, tip is nog wel om iets meer te bewegen als aanvallers voor de goal om te zorgen dat de verdedigers niet weten wat er kan gebeuren. Over de linkerkant kwam nog een mooie 1-2tje tot stand waarbij de hardwerkende Lieke de bal lekker terug kreeg. Ze liep nog een aantal stappen en schoot van afstand. Maar ook nu stond de keepster op de goede plek. Het bleef spannend, waarbij de laatste 5 minuten aanbraken. Echter toen was daar een mooie actie van Femke die zich heerlijk vrijspeelde en de pass naar voren gaf. Esra pikte de bal prima op en ging vol overtuiging het duel aan met de verdediger. Dit is was we willen zien, door deze wilskracht werkte ze zich er langs en kon de bal op 5 meter voor de goal schieten. De bal had genoeg vaart en ging voor de keepster ongelukkigerwijs door de benen over de lijn in het net. Dit betekende een bevrijdende 2-0 die tot stand kwam door en goed voetbal en de wil om de bal te hebben ! Goed gedaan en hou dat vol ! In de laatste paar minuten waren beide teams nog op zoek naar een goal, maar die waren op voor vandaag.

Vandaag liet de ploeg zien wat ze in huis hebben en wat er nodig is in wedstrijden. Zoals al vaker gezegd het gaat niet eens om de winst, maar om de wil, inzet, het gebruik maken van je sterke kwaliteiten en de bereidheid om als team ervoor te gaan. Dit was in deze wedstrijd zeer zeker weer aanwezig waardoor het eindresultaat niet eens uitmaakt. Uiteraard geeft de overwinning net een wat lekkerder gevoel dan een nederlaag, maar toch ….. Het team heeft zich vandaag uitstekend gerevancheerd voor de afgelopen wedstrijden door goed bij de les te zijn. Hou dit in de koppies voor de komende wedstrijden en trainingen dan kan de stijgende lijn weer worden opgepakt ! Fantastisch gedaan !!