IFC MO17-1 voor tweede keer in successie kampioen.

Tekst Ruud van der Wel

De meiden van IFC MO17-1 hebben een ongelooflijk knappe prestatie geleverd door voor het 2e jaar op rij kampioen te worden. Het zegt alles over het niveau van de Girls Academy van IFC dat de andere titelkandidaat IFC MO17-2 was. Er was enorm veel publiek wat natuurlijk erg inspirerend was voor beide teams.

Voor sommige meiden was het even een tegenvaller dat zij juist de kampioenswedstrijd niet mee konden doen. Afgelopen dinsdag liep Amanda een scheurtje op in haar bovenarm. Meespelen was niet mogelijk. Ook Evelyne was afwezig. Ondanks het gegeven dat de wedstrijd pas laat in de middag gespeeld zou worden, waren opvallend veel meiden van het team al vroeg op de club aanwezig. En de kriebels in de buik kwamen dit keer niet van verliefdheid. Dat was nu gewoon wedstrijdspanning.

Het titelduel tussen beide teams werd met maar liefst 6-1 gewonnen door de meiden van trainers Marcel van Daalhuizen en Miranda Breevaart. IFC MO17-1 speelde het duel in een enorm hoog tempo en liet daarmee zien de ware kampioen te zijn. Na een spannend begin, met grote kansen voor beide teams door Mariam en Isha, maakte Demi de Vries de 1-0 met een schitterend schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Daarna maakte Jennifer van Daalhuizen de 2-0 met een prachtige stiftbal met haar linkerbeen!!. De derde goal was wederom prachtig. Na een schitterende crosspass van de fantastisch spelende Janouk de Visser vanaf het middenveld, nam Fenna Gibson de bal in de loop mee en schoot prachtig in. MO17-1 bleef maar druk zetten en het werd 4-0 door Mariam na een mooie voorzet van links door Jennifer. Het was weer Jennifer die, ditmaal van rechts, de bal van ver in de kruising krulde en de 5-0 maakte. Na de rust was het Isha, de geweldige spits van onder IFC MO17-2 die na een prachtige versnelling de 5-1 maakte. De verdediging van MO17-1 had de handen vol om deze superspits tegen te houden, maar deden dit enorm knap.
Ook keepster Kim Lawende van IFC MO17-1 heeft weer reddingen gemaakt die echt onmogelijk leken. Het is niet voor niets dat Kim dit seizoen maar vijf tegendoelpunten heeft moeten incasseren. IFC MO17-2 bleef tot het eind tegengas geven en gaf niet op. Het was na een actie over vele schijven uiteindelijk Fenna die de bal heel mooi inschoot en de eindstand 6-1 optekende.

Na afloop was het groot feest voor MO17-1 met champagne, vuurwerk, fakkels, muziek en de bloemen namens IFC voor de kampioenen. Het feest in de kantine van IFC duurde tot in de late uurtjes. Heel bijzonder is de interesse van vele jeugdvoetballers van de profclubs die dit team volgen. Er waren spelers van AZ, Feyenoord en Almere City onder 19 en spelers van Excelsior onder 17 die speciaal naar Hendrik Ido Ambacht waren gekomen om de titelstrijd te zien.

link foto’s