IFC (za1) morst punten in kinderdijk - ifc-ambacht
7348
post-template-default,single,single-post,postid-7348,single-format-standard,spwp_voetbal,,qode-title-hidden,vss_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive

IFC (za1) morst punten in kinderdijk

IFC heeft zaterdag dure punten laten liggen in Kinderdijk; tegen De zwerver stond er na 90 minuten 1-1 op het scorebord. Hoewel zuur voor IFC, waren beide ploegen het over eens dat, gezien het spelbeeld,  dit een terechte uitslag was.

In de heenwedstrijd in Ambacht had IFC nog met 8-1 gewonnen van het de toen matige spelende bewoners uit het molen-dorp aan de Lek. Of het kwam dat De Zwerver in de winterstop een nieuwe trainer had aangesteld of de spelers van de tegenstander aan een teambuildings-sessie hadden deelgenomen weten we niet, maar nu stond er een energiek en gedreven ploeg op het veld.
Onze IFC jongens zijn gewend om technisch voetbal te spelen waarbij kunstgras de voorkeur heeft. Nu moesten de mannen van Zwakhals/ de Jong aantreden op ‘echt’ gras, wat wel groen, maar niet als biljartlaken gekenmerkt kon worden; dit wat niet in het voordeel IFC was.

Eerste kwartier zette De Zwerver volop druk wat resulteerde in de 10-e minuut in de 1-0. Tot die tijd had IFC zich nog niet één keer bij de keeper van De Zwerver gemeld. De wedstrijd was daarna vermakelijk met volop strijd aan beide kanten maar echte kansen, met een schot op de paal en lat van IFC na, kregen beide de teams de 1e helft niet.

Direct in de 2e helft verzilverde Robin vd Sman de eerste kans die hem geboden werd, met een mooie stift over de uitkomende keeper. Daarna ontspon zich net als in de 1e een aantrekkelijk wedstrijd met volop inzet aan beide kanten waarbij beide keepers alert moesten blijven maar niet echt moeilijkheden kwamen.

Concurrenten Wieldrecht en Drechtstreek wonnen hun wedstrijd waardoor de top 3 nu heel dicht op elkaar zit.

Volgende week komt Streefkerk op bezoek; om mee te blijven doen om het kampioenschap zal er zeker gewonnen moeten worden.