IFC na nieuwe thuis nederlaag in de zorgen

Tekst: Cees van Heeren

Door een 1-3 thuisnederlaag tegen het na de winterstop ook heel weinig punten verzameld hebbende SV Meerssen is IFC in acute zorgen terechtgekomen. Immers door deze achtste thuisnederlaag wordt inmiddels een 13e plaats ingenomen, een plaats die aan het einde van de competitie (na 28e wedstrijden) degradatiewedstrijden spelen zal betekenen.

Trainer Robert Verbeek kon in deze wedstrijd niet beschikken over de geschorsten Nico Ramos en Perry van Eijken, terwijl Noël Goossens niet fit was.
Bij de gasten zouden liefst vijf aanvallers niet inzetbaar zijn geweest, maar in ieder geval stonden vier maanden geleden in de heenwedstrijd negen dezelfde spelers in de basis opgesteld.

Bij het ingaan van de winterstop stond IFC op de prima 7e plaats met 20 punten. Na de winterstop werden tot op heden slechts drie punten aan dit totaal toegevoegd, enkel met de goede overwinning bij UDI´19. Tegenstander Meerssen had na de winterstop ook slechts vijf punten weten te verzamelen.
Met de thuiswedstrijd tegen deze tegenstander en volgende week die tegen het onderaan bungelende De Meern zouden dit juist de wedstrijden moeten zijn, waarin de Ambachters vier of liefst zes punten konden verzamelen werd vooraf gedacht c.q. gehoopt.

Echter de spelers lieten dit in de wedstrijd niet zien. De Limburgers waren eigenlijk gedurende een groot deel van de wedstrijd feller in de duels en lieten echt zien, dat ze zich willen handhaven. In de vijfde minuut leidt Marcello Gomes da Veiga balverlies en er volgt onmiddellijk een diepe bal op Hannon, die richting onze doelman Davey van Pelt spurt en met een schot in de lange hoek hem geen kans geeft 0-1. In de fase daarna ontstaat er verder weinig echt doelgevaar. Na bijna een half uur het eerste gevaar van de kant van IFC als Achraf El Hajouti voorlangs het doel schiet. Even later een goede uitgevoerde counter van Meerssen met de 0-2 als gevolg. Deze keer wordt Hannon op rechts in de ruimte gestuurd en legt vervolgens vanaf de achterlijn de bal terug op Simon, die de bal binnen tikt. In de 37e minuut krijgt Achraf El Hajouti teveel ruimte en vanaf de rand van de 16 meter schiet hij met een volley de bal binnen 1–2. Zijn tweede competitiegoals van dit seizoen voor de middenvelder. Nog voor het rustsignaal wordt er door de trainer van IFC een opmerkelijke dubbele wissel uitgevoerd, terwijl ook diepe spits Joey Grootenboer al niet meer helemaal okselfris was.
Met de 1-2 stand gaan beide ploegen wel de rust in.

Bij aanvang van de tweede helft vervangt Mohamed el Bannasri de geblesseerd geraakte Grootenboer, waardoor de wisselmogelijkheden bij IFC gelijk waren uitgeput. De eerste kans was voor IFC maar Everon Pisas krijgt de bal niet langs doelman Jacobs geschoten. Hoewel hierna wel wat druk van IFC kant is, komen er echter niet of nauwelijks gevaarlijke aanvallen tot stand. Integendeel Meerssen creëert de betere kansen. In de 55ste minuut moet onze doelman dan ook tot twee keer toe zijn klasse tonen, waarbij die op de knal van Simon een geweldige safe is. Tot zijn oplichting ziet onze keeper een kleine tien minuten later een lob bal van Loozen boven op het net belanden. De pogingen van Danny Slingerland (over) en Juhtlen Castillo zorgen niet voor echte Limburgse kopzorgen.
In de 84ste minuut valt dan de beslissing over de uitkomst van de wedstrijd. Bij een vrije trap op de helft van IFC voor de tegenstander wordt centrale verdediger Marco Bouwman door zijn trainer Verbeek naar de spits gedirigeerd. De organisatie in de verdediging is weg en Loozen krijgt de vrijheid en laat onze keeper Davey van Pelt vervolgens voor de derde keer in deze wedstrijd de bal uit het net halen 1-3. Het 50e tegendoelpunt in de huidige competitie overigens.

Door deze nieuwe nederlaag is IFC nu 13e met 23 punten uit 22 wedstrijden, doelsaldo 35–50, en zit nu dus in de zorgen. Zondag komt de nummer 15 De Meern op bezoek in Hendrik Ido Ambacht. In 22 wedstrijden vergaarden zij 11 punten met een doelsaldo van 19–62. In De Meern was de uitslag in december 0-3 in het voordeel van IFC. Echter na de winterstop won de ploeg uit de provincie Utrecht wel al drie van zijn wedstrijden. Dit is derhalve een wedstrijd waarin IFC echt punten moet gaan scoren. Hierna volgen er nog maar vijf competitiewedstrijden.

IFC – Meerssen: 1-3 (1-2).
5. 0-1 Richard Hannon, 30. 0-2 George Simon, 37. 1-2 Achraf el Hajouti en 84. 1-3 Jork Loozen.
Opm. De in de hoofdklasse debuterende scheidsrechter Sven Spaan uit Grootebroek bijgestaan door dhr. M. Ritsema en dhr. T. Verboven hield in een sportief duel de kaarten op zak.

Spelers IFC: Davey van Pelt; Edison Warner, Everon Pisas, Marcelo Gomes da Veiga (39. Juhtlen Castillo), Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Stephen Emelina, Achraf el Hajouti, Tim Willemstijn (39. Marco Bouwman) en Joey Grootenboer (46. Mohamed el Bannasri).