IFC na penaltyreeks uitgeschakeld in de VoetbalRijnmond Cup

Gisteravond 16 april 2019 is IFC uitgeschakeld in het toernooi om de VoetbalRijnmond Cup (Palace Casino Cup). De ploeg van trainer Robert Verbeek kon in de dorpsderby tegen ASWH een 2-0 voorsprong niet vasthouden. In de daarna volgende strafschoppenreeks was ASWH met 13-14 de gelukkige winnaar.

Ten opzichte van de competitiewedstrijd van zondag jl. stuurde de keuzeheer van IFC vier andere spelers aan de aftrap. Keeper was Yordi Godijn en ook de veldspelers Marco Bouwman, Mohamed el Bannasri en Noël Goossens stonden opgesteld. Captain en topscorer Danny Slingerland was geheel afwezig.
IFC speelde gegroepeerd, verdedigde scherp en probeerde waar mogelijk in de omschakeling voor gevaar te zorgen. ASWH maakte weinig indruk. ASWH had en mocht weliswaar het balbezit hebben, maar deed daar weinig tot niets mee. Bij eigenlijk de eerste kans in de wedstrijd na ruim 35 minuten toonde IFC zich zeer efficiënt in de afwerking. Op aangeven van Stephen Emelina kon de vrij gelopen Juhtlen Castillo de 1-0 binnenschieten. Even later keerde doelman Doedée met moeite een afstandspegel van dezelfde speler.
Na de rust bleef er sprake van éénrichtingsverkeer richting het doel van IFC, maar de tegenstander ontbeerde de creativiteit om echt veel gevaar te stichten. De tegenaanvallen van IFC waren daarbij zeker niet van gevaar ontbloot. Met de klok op 71 minuten gespeeld te zijn was het Noël Goossens, die de voorsprong verdubbelde 2-0. De gehele wedstrijd zeer fanatiek coachende en daarmee het team helpende trainersduo van IFC leek derhalve voor een stunt te gaan zorgen. Helaas mocht het niet zo zijn. Zeven minuten voor tijd knalde Ismail Yildirim vanaf 16 meter de aansluittreffer binnen en terwijl de klok op 90 minuten gesprongen was zorgde Yildirim opnieuw, nu voor de gelijkmakende treffer 2-2.
Hierna moesten strafschoppen de beslissing brengen. Beide ploegen namen de strafschoppen volgens het ABBA-systeem goed. Nadat in de reguliere reeks van vijf de beide doelmannen één strafschop wisten te houden (die van Mohamed el Bannasri c.q. Nick Slotboom) kwamen alle verdere spelers en de doelmannen aan de beurt en stond het 10-10. Uiteindelijk viel de beslissing in de 15e schietbeurt. Deze keer schoot Slotboom wel raak en keerde de voor de penaltyreeks ingebrachte doelman Kok, de inzet van Juhtlen Castillo.

IFC kan zich nu geheel verder richten op de vijf resterende competitiewedstrijden, waarin het moet trachten het verblijf in de hoofdklasse veilig te stellen. Op Zondag 28 april staat hierin de eerste opdracht te wachten in een uitwedstrijd bij de VC Vlissingen.
IFC – ASWH 2-2 (1-0), ASWH w.n.s.
37. 1-0 Juhtlen Castillo, 71. 2-0 Noël Goossens, 83. 2-1 Ismail Yildirim en 90. 2-2 Ismail Yildirim
De spelers van IFC: Yordi Godijn; Nico Ramos, Marco Bouwman (46. Edison Warner), Perry van Eijken (62. Edison Warner), Noël Goossens (77. Berkay Tunc), Michael Potkamp, Ozan Cimen, Stephen Emelina, Achraf el Hajouti, Juhtlen Castillo en Mohamed el Bannasri.