IFC na winst bij Zwaluwe dicht bij kampioenschap

Met een 0-2 uitoverwinning maakte IFC niet alleen een einde aan de reeks van 14 ongeslagen thuiswedstrijden van Zwaluwe, maar is het kampioenschap in de 3e klasse C ook zeer dicht genaderd. Volgend week zaterdag 1 april zou het al zover kunnen zijn.

Bij het IFC van trainer Ron Timmers ontbraken wegens blessures Oussama el Hajouti en Nick de Veij. Jochem Touw had mede daardoor zijn tweede basisplaats. Bij Zwaluwe ontbrak slechts één speler.

Door de harde wind over de breedte van het veld was goed voetbal moeilijk en werden er in de eerste helft door beide teams weinig kansen gecreëerd. Zowel Zwaluwe als IFC zagen in het eerste kwartier een kopbal over of naast het doel gaan. Een vrije trap van aanvoerder Danny Slingerland kon door doelman Dekkers even later ternauwernood in hoekschop verwerkt worden. Na een half uur spelen kwam IFC bij een corner van ´T Hooft wel goed weg toen keeper Jeroen de Veij en daarna Noah de Neijs op de doellijn redding bracht bij inzetten van Viseren en Kuiper.
De ruststand van 0-0 was eigenlijk wel logisch.

In de tweede helft had IFC nadrukkelijk het initiatief in handen met als drijvende kracht Perry van Eijken. Een zestal kansen en mogelijkheden leidde nog niet tot een doelpunt. Onder meer bij een vrije trap van Danny Slingerland stond de doelman opnieuw pal en een kopbal van Michael Slingerland miste net de goede richting. Net nadat hij een gevaarlijke counter van de thuisploeg had dichtgelopen stoomde Van Eijken met nog een kwartier te spelen nog eens op naar voren en zijn voorzet werd door Michael Slingerland bij de 2e paal binnengelopen 0-1. Een echt slotoffensief hierna van de thuisploeg kwam eigenlijk nauwelijks tot stand. Enkele minuten voor het einde was het Mitchel Ott die voor de 0-2 eindstand zorgde. Dit op een pass van De Neijs, waarbij diens bal nog de kruin van verdediger Heijkoop toucheerde.
Zo won IFC voor de 17e keer dit seizoen en werd tevens nu voor de 12e maal verdedigend de nul gehouden. Tevens was deze overwinning een klein beetje revanche voor de bekeruitschakeling van vorig seizoen bij Zwaluwe.

Volgende week zaterdag 1 april speelt het in deze competitie ongeslagen en slechts twee verliespunten tellende IFC om 15.00 uur thuis tegen de nummer zeven in de stand DFC, terwijl de nummers 2 Groote Lindt en 3 Internos elkaar ontmoeten.

Zwaluwe – IFC: 0-2 (0-0).
77. 0-1 Michael Slingerland en 87. 0-2 Michel Ott.
Opm. scheidsrechter A. van Dalen gaf geel aan S. Heijkoop (Zwaluwe) en Ott (IFC).

De spelers van IFC: Jeroen de Veij; Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Achraf el Hajouti, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Michael Slingerland, Mitchel Ott, Jochem Touw (46. Yannick Jansen) en Noah de Neijs.