IFC naar laatste 32 in districtsbeker

Door een moeizame 1-2 overwinning bij Achtmaal afgelopen donderdagavond 21 december heeft IFC zich geplaatst voor de laatste 32 in het districtsbekertoernooi van zuid 1.
Nadat de wedstrijd voor de tweede keer op dinsdag 19 december was afgelast, had de KNVB in zijn wijsheid besloten, dat de wedstijd op de hoogst ongewone donderdagavond gespeeld moest worden. Daar aangekomen bleek er sprake te zijn van een zeer slecht bespeelbaar trainingsveld.
Naast de al langere tijd geblesseerde vijf spelers, waren wegens werkzaamheden ook Damiano Vaudo, Marco Bouwman, Nico Ramos en keeper Lorenzo van Trijp niet beschikbaar.
Met slechts 13 man, waaronder 4 junioren was IFC dan ook maar afgereisd naar het tegen de Belgische grens gelegen Achtmaal.
De middenmoter in de zondag vierde klasse B speelde uiteraard erg ingezakt en probeerde dan zelf succes te boeken via een counter door hun snelle spitsen. Natuurlijk had IFC veruit het meeste balbezit. In de 12e min was er slordig bal verlies van een middenvelder, waardoor Achtmaal snel de diepte zocht bij hun spits. Keeper Davey van Pelt kwam goed uit en was eerder bij de bal dan de aanvaller, die vervolgens tegen onze doelman botst. De scheidsrechter geeft eerst aan een achter bal voor IFC, maar op advies van de neutrale grensrechter toch een strafschop voor Achtmaal. Vasile Alexandru Luca pakt het presentje uit 1-0. Bijna haverwege de eerste helft een kopbal van Marwin Richard op de lat. De afvallende bal komt vervolgens bij Achraf al Hajouti, die vanaf 12 meter afstand doel treft 1-1. Na ruim een half uur spelen beland de bal na een voorzet van Danny Slingerland op de hand van een verdediger met als logisch gevolg nu een penalty voor IFC. Helaas schiet de aanvoerder de bal tegen de paal en daarna trapt de doelman de bal weg. Zijn eerste misser ooit vanaf elf meter.
In de counter kreeg de thuisploeg in de eerste helft (naast het doelpunt dus) totaal drie kansen om meer tot scoren te komen. Gelukkig toonde Davey van Pelt zijn vorm.

Achraf el Hajouti

In de tweede helft was het overwicht van IFC nog groter en had het meer het oog in de goede spits Luca en zocht vooral de aanval via de zijkanten en met lopende mensen. Al snel kreeg IFC de beloning toen opnieuw Achraf el Hajouti doeltreffend uithaalde 1-2. Enkele minuten daarna viel Marwin Richard geblesseerd uit en kwam Anwar Nzojibwami (JO19-1) in het veld. Later viel ook nog Michael Potkamp geblesseerd uit en kwam Jari Zijderveld (Jo17-1) in het veld.

Hoewel in de slotfase de thuisploeg achterin risico nam om de gelijkmaker te bewerkstelligen, kwam er in de stand van 1-2 geen verandering meer.
IFC beëindigde dus de wedstrijd met liefst vier debuterende junioren in het veld, waarbij Rik Leijsen en Oussama el Hajouti de gehele wedstrijd speelden. Een compliment aan hen en tevens een goede leerschool voor hun verdere ontwikkeling.
Op 21 januari 2018 start voor IFC weer de competitie in de hoofdklasse met een thuiswedstrijd tegen EHC. Laten wij hopen, dat dan de meeste van de nu al zeven geblesseerde spelers inzetbaar zijn.

In de beker heeft IFC wederom een uitwedstrijd geloot. Op dinsdagavond 23 januari dient er voor een plaats bij de laatste zestien aangetreden te worden bij RCS in Oost-Souburg (Zld.). Deze in de zaterdag derde klasse uitkomende tegenstander elimineerde deze week Papendrecht en heeft in de persoon van Marlo Janisse een erkent schutter in de gelederen (27 competitie doelpunten in geheel 2017).
Opstelling IFC: Davey van Pelt, Oussama El Hajouti, Rik Leijsen, Ronnie Nouwen, Ozan Cimen, Perry van Eijken, Danny Slingeland, Haris Hasanovic, Michael Potkamp (70. Jari Zijderveld), Marwin Richards (55. Anwar Nzojibwami) en Achraf el Hajouti.

Cees van Heeren (met dank aan Esad Besic).