IFC nederlaag door eigen schuld

Tekst: Cees van Heeren

Bij het op de laatste plaats in de hoofdklasse staande Nuenen leed IFC een 1-0 nederlaag. Deze nederlaag had IFC geheel aan zich zelf te wijten. Het begon slap aan de wedstrijd tegen de pas twee keer gescoord hebbende thuisploeg en het enige doelpunt in de wedstrijd kwam tot stand door een blunder van een eigen verdediger.

Bij IFC keerde Yordi Godijn terug onder de lat en op het middenveld verving Achraf el Hajouti de wegens ziekte afwezige aanvoerder Danny Slingerland.

Van het na negen wedstrijden slechts op één punt staande en pas twee keer gescoord hebbende Nuenen, waar de beleidsbepalers zoveel mogelijk eigen opgeleide spelers in het eerste team willen zien en daarbij accepteren, dat er in ieder geval geen rol van betekenis gespeeld zal worden in de hoofdklasse, was bij IFC vooraf bekend dat het best een aardig voetballende ploeg is.
Bij IFC is en was de doelstelling voor dit seizoen in ieder geval wegblijven van de vier onderste plaatsen.
De spelers waren dan ook meermaals op gewezen deze tegenstander niet te onderschatten. Of daar toch sprake van geweest is, blijft de vraag.
In ieder geval begon de thuisploeg veel feller aan de wedstrijd, won daardoor de meeste duels en had in de eerste helft ook veruit het meeste balbezit zonder overigens zelf veel in aanvallend opzicht te kunnen creëren. Eigenlijk was IFC in het eerste half uur nog het gevaarlijkst geweest met uitvallen. In de beginfase mikte El Hajouti een meter langs de verkeerde kant van de paal met een afstandsschot en in de 18e minuut werd Everon Pisas door Perry van Eijken de diepte ingestuurd. Op zijn inzet in de korte hoek had de twee meter lange doelman Keeris echter een antwoord. Tegen het half uur spelen was het dezelfde speler die met links slechts de paal raakte en even later was het El Hajouti die na voorbereidend werk van Elson do Rosario Almeida de doelman tot een redding drong.
Het was echter de thuisploeg die beloond werd voor zijn inzet met een doelpunt. Esey Kiflom Tsegay speelde de bal bij het uitverdedigen pardoes in de voeten van de aanvoerder van Nuenen en deze Van Gool pakte het presentje keurig uit 1-0. Dit was ook de ruststand.

Bij de start van de tweede helft was Kiflom Tsegay achter gebleven in de kleedkamer en voor hem kwam met Mitchel Ott een derde aanvaller in het veld. Met elan begon IFC om de opgelopen achterstand ongedaan te maken zo trof Pisas voor de 2e maal in deze wedstrijd de paal en na 20 minuten spelen in dit wedstrijddeel was het Ott die nogmaals de paal raakte. In het laatste kwart van de wedstrijd toen inmiddels met Joey Grootenboer nog een extra aanvaller in het veld gekomen was, ebde echter de aanvalslust wat weg en kon de thuisclub zich in aanvallend opzicht weer wat laten gelden. Zo werd een voorzet van Strijbosch over onze keeper heen door Rosario Almeida van de lijn weggekopt en verdween een poging van Fecunda over het doel heen. Na balverlies van Grootenboer volgde een snelle aanval van de thuisploeg, maar deze keer was Van Geel niet secuur met afwerken.
In de slotfase was het nog wel Yoeri Rombouts wiens schot door de doelman over zijn doel werd gewerkt en in de blessuretijd mikte Pisas nog voorlangs voordat de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd floot.

De spelers van Nuenen vierden uiteraard feest op het veld met de eerste overwinning van dit seizoen, terwijl IFC afdroop. Uiteraard zijn er ergere dingen in het leven dan een wedstrijdje voetbal verliezen, die logischerwijs eigenlijk gewonnen had behoren te worden. Het gaat wellicht wat te ver om te spreken van een blamage, maar dat IFC geen goede beurt maakte –ondanks dat het drie maal de paal raakte- staat buiten kijf.
Mede door deze nederlaag zakt IFC met 16 punten naar de vijfde plaats in de rangschikking op zes punten achterstand van koploper en eerste periode winnaar Unitas. Aan de andere kant bedraagt de voorsprong op de ploeg op de 13e en nacompetitieplaats ook slechts vijf punten.

Op zondag 24 november vervolgt IFC de competitie thuis tegen UDI´19. Volgende week zondag 17 november 2019 speelt IFC om 14.30 uur voor de beker een uitwedstrijd bij het in de derde klasse zondag uitkomende Oosterhout. Eerder nog op woensdag 13 november speelt IFC voor de Voetbal Rijnmond Cup bij en tegen zondag 4e klasser Bolnes, aanvang 20.00 uur.

Nuenen – IFC: 1-0 (1-0).
35. 1-0 Colin van Gool.
Opm. Het arbitrale trio bestaande uit scheidsrechter R. Witlox uit Berlicum bijgestaan door dhr. M. van Gerwen (Eindhoven) en dhr. T. Nagtegaal (Eten-Leur) gaf gele kaarten aan Kelemen, Maas, Fucunda (Nuenen) Fonseca, van Eijken en Ramos (IFC).
Spelers IFC: Yordi Godijn; Nico Ramos, Marco Bouwman, Esey Kiflom Tsegay (46. Mitchel Ott), Everon Pisas, Hermon Tekleab, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts, Achraf el Hajouti (68. Joey Grootenboer), Patrick Fonseca en Elson do Rosario Almeida.