IFC VERDER IN DE NACOMPETITIE

Door één 0-3 overwinning in Oosterhout bij TSC heeft IFC de volgende ronde in de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse bereikt.

In de eerste helft tegen het op de 9e plaats in een eerste klasse geëindigde TSC voetbalde de ploeg van trainer Ron Timmers eerder voorzichtig. De thuisploeg had enkele mogelijkheden en raakte de paal. Bij de rust was het nog 0-0.

Tien minuten na de rust kwam IFC op een 0-1 voorsprong. Ramon van der Wal paste op de snelle Ties van Aggelen, die zijn back eruit liep, de uitgekomen doelman omspeelde en de bal tegen de touwen schoot.

Nadat keeper Jeroen de Veij twee keer redding had gebracht bij pogingen van TSC en aan de andere kant Michael Slingerland ook de doelman met een kopbal niet wist te verslaan, viel de wedstrijd tien minuten voor tijd in de definitieve plooi.
Verdediger Blokdijk van TSC kreeg directe rode kaart bij een wilde poging Ties van Aggelen af te stoppen.

Van de nu ontstane ruimte profiteerde IFC optimaal. Eerst scoorde Michael Slingerland na een diepe bal van Achraf El Hajouti de 0-2. In de blessuretijd waren het opnieuw deze twee spelers aan de basis, waarbij nu de meespurtende Ties van Aggelen de bal kon binnen schieten voor de 0-3 eindstand.

Zaterdag 8 juni speelt IFC in de volgende ronde thuis tegen Achilles’29 uit Groesbeek.

Spelers IFC: Jeroen de Veij; Jochem Touw, Jayson van der Linden, Ramon van der Wal, Oussama El Hajouti (46. Yannick Janssen), Tom van Oorschot, Achraf El Hajouti, Danny Slingerland (61. Gino van Holsteijn), Nick de Veij (35. Ties van Aggelen), Mohamed El Bannasri (61. Michael Slingerland) en Bobby Vos (87. Younes Er-Rihani).