IFC niet opnieuw langs Spirit

In de strijd om de bovenste plaatsen leed IFC op de eerste zaterdag in februari een duur puntenverlies thuis tegen Spirit. Waar in de uitwedstrijd nog vrij gemakkelijk met 1-4 was gewonnen, bleef het nu steken op een 1-1 gelijkspel.

Ten opzichte van de spektakeloverwinning van vorige week keerden in het team van trainer Ron Timmers Noah de Neijs en Mohamed el Bannasri terug in de basis, waardoor Michael Slingerland en Ramon van der Wal een reservebeurt hadden toebedeeld gekregen.

Halfweg de eerste helft kwam IFC op een achterstand enigszins tegen de veldverhouding door een rake kopbal van Lukas Bos 0-1. Dit na een lang onderweg zijnde voorzet. Hiervoor had een vrije trap van Danny Slingerland het doel van Spirit een meter gemist. Een kleine tien minuten later onderschepte Bobby Vos een inspeelpass in de vijandelijke verdediging en stelde vervolgens Mohamed el Bannasri in staat om voor de gelijkmaker te zorgen 1-1. Doordat Bobby Vos twee kansen net voor de rust niet wist te verzilveren (de doelman en voorlangs) was dit ook de ruststand.

In de tweede helft hielden de beide ploegen elkaar ook qua kansen in evenwicht, zonder dat dit tot verdere doelpunten leidde.
Zo schoot aan de zijde van IFC Noah de Neijs tegen de doelman aan na voorbereidend werk van Achraf el Hajouti, ontbeerde een inzet van Bobby Vos kracht en schoot Danny Slingerland over het doel. De bal na een voorzet van Ties van Aggelen belandde via een tegenstander tegen de paal en tot slot was een kopbal van Tom van Oorschot te hoog gericht. Aan de andere kant was met name de uit Valencia teruggekeerde Bos, die vorig seizoen goed was voor 23 doelpunten voor Spirit, continu een gevaar. Keeper Jeroen de Veij vond echter één tegendoelpunt wel genoeg en hield hem twee keer van een verdere treffer af en keepte verder ook alert.

Hoewel het puntenverlies uiteraard teleurstellend was, mag niet onvermeld blijven, dat IFC zaterdag 1 nu al 35 competitie thuiswedstrijden achterelkaar ongeslagen is. De laatste nederlaag dateert van 9 november 2019 tegen SSC´55 (1-3).

Op zaterdag 17 februari vervolgt IFC de competitie met opnieuw een thuiswedstrijd tegen Rijsoord, een wedstrijd die eerder wegens sneeuwval was afgelast.

IFC – Spirit: 1-1 (1-1)
24. 0-1 Lukas Bos en 33. 1-1 Mohamed el Bannasri.
Opm. scheidsrechter B.J.E.M. van Heeswijk uit Elshout gaf alleen geel aan Nick de Veij (IFC).
Spelers IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Mark Zwang, Perry van Eijken (70. Tim Willemstijn), Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti, Mohamed el Bannasri (46. Michael Slingerland), Danny Slingerland (70. Ties van Aggelen), Bobby Vos (85. Sean Verburg) en Noah de Neijs (85. Ramon van der Wal).

Tekst: Cees van Heeren