IFC oefent thuis tegen Nieuw Lekkerland

tekst: Cees van Heeren

Na de eclatante overwinning van 1-10 in de derde oefenwedstrijd tegen een zondag tweede klasse ploeg, speelt In de vierde voorbereidingswedstrijd van het seizoen 19-20 IFC op woensdag 21 augustus voor het eerst thuis. Tegenstander is daarin zaterdagploeg Nieuw Lekkerland.

De Tegenstander Nieuw Lekkerland:
De vv Nieuw Lekkerland is opgericht op 21 april 1932. Het eerste elftal werd in totaal zes keer klasse kampioen, de laatste keer na afloop van het seizoen 2003-2004 in de tweede klasse.
Aan het einde van het seizoen 2009-2010 promoveerde men door de invoering van de topklasse zelfs naar de hoofdklasse. Na 3 seizoenen in het rechterrijtje kwam aan dat avontuur een einde. In dit seizoen komt men voor het zevende achtereenvolgende seizoen uit in de eerste klasse zaterdag. Afgelopen seizoen eindigden ze daarin op een 6e plaats met 38 punten.
De ploeg van trainer Maarten van Gastelen zag in de overschrijvingsperiode zes spelers vertrekken, maar verwelkomde ook zes nieuwe spelers.
Afgelopen zaterdag 17 augustus speelden ze hun eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding bij het in de derde klasse uitkomende Streefkerk. Deze wedstrijd werd met 2-7 gewonnen en alle doelpunten werden gemaakt door nieuwkomers: Damiën Muller (ex Oranje Wit) en Harold Vrolijk (overgekomen van Jodan Boys) scoorden elk drie maal. De van IFC zaterdag overgekomen Jari Zijderveld scoorde het verdere doelpunt.

Waar te zien:
De wedstrijd op Sportpark Schildman te Hendrik Ido Ambacht start woensdagavond 21 augustus om 20.00 uur. Een mooie gelegenheid voor de IFC supporters om de deels vernieuwde groep voor het eerst thuis aan het werk te zien.

Tot Ziens!