IFC oefent thuis tegen Zwaluwen Vlaardingen

Na de goede overwinning in de eerste oefenwedstrijd bij de VV Dongen, kan de vernieuwde selectie van IFC in de tweede oefenwedstrijd van het seizoen zich op eigen veld presenteren aan haar supporters.

De tweede oefenwedstrijd is namelijk aankomende woensdag 8 augustus om 20.00 uur op sportpark Schildman.
Het betreft de laatste seizoenen jaarlijks te spelen oefenwedstrijd tegen Zwaluwen Vlaardingen.
De Vlaardingse Voetbalvereniging Zwaluwen bestaat met ingang van 5 september 1935 en speelt met ingang van het jaar 1970 op hetzelfde complex in de wijk Vlaardingen Holy. In 1951 werd de grootste triomf geboekt met de winst van de zaterdag amateur voetbal beker.
Het eerste elftal van de vereniging is de laatste jaren een vaste speler in de zaterdag hoofdklasse. Het komt namelijk dit seizoen 18-19 voor de negende achtereenvolgende keer uit in de hoofdklasse, waarbij een vierde plaats de hoogste eindklassering tot nog toe was.

Voor dit seizoen nam de club afscheid van 5 selectiespelers, waaronder de aanvallend ingestelden Merrelaar (naar SC Feyenoord), Keizerswaard (naar DVO´32) en De Nijs (naar CVV Zwervers). In totaal kon de nieuwe hoofdtrainer Danny Schenkel ook 4 nieuwe selectiespelers van buiten de eigen vereniging begroeten waaronder: Biekman van Oranje Wit, Leona van Jodan Boys en Pique van DHC.

In het seizoen 2016-2017 speelden beide teams ook tegen elkaar op sportpark Schildman en de Vlaardingers wonnen toen met 0-1 door een doelpunt van De Nijs. Afgelopen seizoen troffen beide teams elkaar in Vlaardingen. In de toen voor beide teams eerste oefenwedstrijd won de thuisclub met 4-1, waarbij het doelpunt van IFC door Marwin Richard werd gemaakt.

Thans betreft het voor beide teams de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding. De Vlaardingen speelden hun eerste oefenwedstrijd ook afgelopen zaterdag en speelden met 1-1 gelijk bij onze competitietegenstander Halsteren (doelpunt van Mullem).

Zal IFC de ingezette lijn kunnen doortrekken of weet Zwaluwen opnieuw te winnen? Kom dus kijken!

tekst: Cees van Heeren