IFC ONDERUIT BIJ GESTEL

tekst: Cees van Heeren

IFC is in de competitiewedstrijd in Eindhoven bij de VV Gestel fors onderuit gegaan met een 3-0 nederlaag. Alle doelpunten waren overigens het gevolg van eigen fouten. Dit en het zelf in aanvallend opzicht eigenlijk niets kunnen creëren en het in de tweede helft verschrikkelijk door de ondergrens zakken, verklaard volkomen deze nederlaag.

Trainer Jack van den Berg kon in deze wedstrijd niet beschikken over de geblesseerde Ronnie Nouwen en de zieke Nico Ramos. Daarentegen was Chayo Maria wel weer aangesloten bij de selectie.

Eigenlijk begon IFC wel goed en fel aan de wedstijd en greep het initiatief tegen de thuisploeg, dat slechts met één aanvaller startte en waar de teamtopscorer Mathilda (weliswaar met slechts 3 doelpunten) 90 minuten lang op de reservebank bleef zitten. Zo ontstonden er in het eerste half uur van de wedstrijd wel enige mogelijkheden. Na goed doorgaan van aanvoerder Danny Slingerland was diens afsluitende doelschot een eenvoudige vangbal voor de doelman. Na een vrije trap smoorde een kopbal van Stephen Emelina in een woud van verdedigers voor de doellijn en na een snelle aanval leverde de doelpoging van Yoeri Rombouts ook geen enkel probleem op voor de doelman. Een toegekende vrije trap in een kansrijke positie genomen door Ufuk Akkanoglu had hij vorig seizoen ook wel eens veel beter gedaan. Opeens viel er wel een doelpunt uit de lucht, maar dan wel van de thuisploeg. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door een verdediger van IFC niet weggekopt maar verlengd tot bij de tweede paal, waar de indruk makende Linkers de bal met links tussen de paal en doelman Bas Van Zee binnen werkte voor de 1-0 ruststand.

Na de rust werd het van de kant van IFC niet beter, maar alleen maar slechter. In de 60ste minuut verloor een aanvaller van IFC de bal met een snelle tegenaanval tot gevolg, waarbij pas in het eigen doelgebied een overtreding werd gemaakt op Linkers. De toegekende penalty werd vervolgens verzilverd door Hadouir, hoewel onze keeper er nog wel dicht bij kwam 2-0. Zo´n zes minuten voor het affluiten een lange bal vanuit de Gestelse verdediging, waarbij onze keeper en een verdediger niet goed communiceerden en tegen elkaar opliepen, waardoor Yildirim doodeenvoudig de bal in het lege net kon schuiven voor de 3-0 eindstand.
Overigens beëindigde IFC de wedstrijd ook nog een met tien man, omdat Akin Arslan twee keer een domme gele kaart pakte.

Door deze overwinning blijft Gestel thuis nog zonder puntverlies en springt het over IFC heen naar de zesde plaats in de tussenstand. Net als de ploeg uit Eindhoven presteert ook IFC thuis aanmerkelijk beter dan in uitwedstrijden.
Voor volgende week zondag 6 november staat er voor IFC weer een thuiswedstijd om 14.00 uur op het programma tegen de nummer 12 in de stand DESO/van der Horst uit Oss.

Gestel – IFC: 3-0 (1-0). 33
. 1-0 Emiel Linkers, 60. 2-0 Younes Hadouir en 84. 3-0 Tugberk Yildirim.
Bijz: Scheidsrechter Nagtegaal gaf naast de dubbele gele kaart aan Arslan, nog 3 spelers een gele kaart en floot op zich niet verkeerd maar liet verbaal (veel te) veel toe van de zijde van Gestel.

De spelers van IFC waren: Bas van Zee; Danny Versluis (67. Frits Paap), Akin Arslan, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts (80. Achraf el Hajouti), Danny Slingerland, Ozan Cimen, Marwin Richard, Stephen Emelina, Levi Spencer Salomao (67. Chayo Maria) en Ufuk Akkanoglu.