IFC ontmoet in Zuid-Limburg historierijke hoofdklasser SV Meerssen

tekst Cees van Heeren

De laatste drie wedstrijden leverde voor IFC helaas geen enkel puntgewin op. In de voorlaatste competitiewedstrijd van het jaar 2017 dient het voor de derde keer dit seizoen de lange busreis naar Zuid-Limburg te ondernemen. Daar wacht deze keer de SV Meerssen, een tegenstander waartegen nog nooit is tegen aangetreden en die een uitgebreide historie heeft in de zondag hoofdklasse.

De tegenstander SV Meerssen:
De SV Meerssen is op 18 maart 1918 opgericht en is derhalve dicht bij zijn 100 jarig bestaan. De vereniging beschikt over drie velden en heeft momenteel onder andere 4 seniorenteams die in KNVB verband uitkomen.
Zoals geschreven heeft Meerssen een uitgebreide historie in de hoofdklasse. Gedurende de seizoenen 1989 tot en met 2012 kwam het eerste elftal namelijk onafgebroken uit in de zondag hoofdklasse. Ook werd men daarin twee keer afdelingskampioen (in 1994 en 2003). In het districtsbekertoernooi van Zuid 2 was er drie keer succes met bekerwinst. De laatste keer in 2007.
In 2012 volgde de degradatie naar de eerste klasse.

Vorig seizoen:

Het vorige seizoen speelde de club uit Meerssen voor het vijfde achtereenvolgende seizoen in de eerste klasse D en deze keer met veel succes. Het kampioenschap werd behaald met 59 punten uit 26 wedstrijden en een voorsprong van liefst negen punten op de nummer twee Susteren.

Dit seizoen
Alle drie de ploegen uit Zuid-Limburg staan dit seizoen in het zogenaamde linker rijtje. De 13 gespeelde wedstrijden leverde voor Meerssen zeven overwinningen en zes nederlagen op. De zodoende behaalde 21 wedstrijdpunten zijn daarmee goed voor de 7e plaats in de stand. Meerssen won thuis drie wedstrijden (Juliana´31, Jong Den Bosch en Halsteren) maar verloor thuis van Goes, UDI´19 en OSS1920. Het doelsaldo met 25 doelpunten voor en 21 tegen is positief.
Afgelopen week speelde Meerssen zijn derde ronde in het bekertoernooi van Zuid 2. Nadat in de tweede ronde Voerendaal met 4-0 werd verslagen, bleek nu Schaesberg een maat te klein 8-0.

Selectie:
Trainer Paul Meulenberg is afkomstig van EHC en aan zijn eerste seizoen bij de club bezig. De meest bekende oud speler van de ploeg is ongetwijfeld Bert van Marwijk. Topscorer van het team is Jordie van der Schoot met tien treffers. Net als de meeste andere zes spelers, die gescoord hebben, speelt hij al langere tijd voor deze vereniging.

Historie:
Beide ploegen troffen elkaar nog nooit. Er is dus geen historische balans. Wel heeft IFC nog nooit een overwinning behaald in deze provincie (3x verlies, 2x gelijk), maar aan elke reeks komt een keer een einde.

Waar te zien:
IJs, Sneeuw en weder dienende zal zondag 10 december de thuisploeg ongetwijfeld goed willen presteren voor zijn eigen publiek om zodoende aansluiting te behouden bij de bovenste ploegen. Het inmiddels naar de 12e plaats afgezakte IFC, dat vijf punten minder heeft dan de thuisploeg, zal uiteraard ook zelf een goed resultaat willen neerzetten om de negatieve reeks tot staan te brengen.
Wij kunnen dus een spannende wedstrijd verwachten.
De wedstrijd op Sportpark Marsana aan de Proost de Beaufortstraat 21 te 6231 EB Meerssen onder leiding van scheidrechter J.P. Peeters start om 14.30 uur.

Tot Ziens!