IFC ontvangt 3e divisie ploeg Dongen in oefenduel

Na de goede overwinning op Smitshoek wacht IFC komende zondag 9 augustus de tweede oefenwedstrijd.
Tegenstander is de Dongense Sportvereniging Dongen-Vooruit een op 1 augustus 1923 opgerichte amateurvoetbalvereniging uit de gelijknamige plaats Dongen in Noord-Brabant. De club heet sinds het jaar 1944 vv Dongen.

De wedstrijd op Sportpark Schildman in Hendrik Ido Ambacht begint al om 11.00 uur.
Het eerste elftal van de zondagvereniging Dongen komt met ingang van het seizoen 2016-2017 uit in de 3e divisie zondag.
Trainer Osman Erbas is bezig aan zijn tweede seizoen bij de club en kan over een grote selectie van circa 22 man beschikken en eventueel ook putten uit de selectie van hun o23 team.
Als nieuwe spelers konden onder andere verwelkomd worden Scheerlinck (Turnhout), van Herwijnen (UNA) en Kamaci (FC Oss en laatstelijk in Turkije uitkomend voor Kahramanmarasspor op het 3e nationale niveau).

Dongen oefende op 25 juli al tegen Feyenoord o21 en verloor met 0-6, maar won afgelopen dinsdagavond met 3-1 van Moerse Boys.

In het seizoen 2016-2017 speelden beide teams ook tegen elkaar in de voorbereiding en toen won IFC op zijn eigen veld met 2-1. In augustus 2018 wist IFC de onderlinge oefenwedstijd opnieuw te winnen. In Dongen was de eindstand 1-3. Na een 1-0 achterstand door Van Bree waren het Slingerland, Ekelmans en El Hajouti die de Ambachters de overwinning schonken in ook toen zeer warme omstandigheden.

Welk van beide teams zal zijn 2e oefenzege behalen?
Kom dan kijken om 11.00 uur, maar hou je dan wel aan de ingestelde corona-maatregelen.

Tot ziens!

Cees van Heeren