IFC ontvangt Alphense Boys in 100e wedstrijd in de hoofdklasse

tekst Cees van Heeren

Na de wedstrijd van vorige week, toen het eigen spel onder de maat bleef en het resultaat de hoogste nederlaag sinds meerdere jaren opleverde, wacht IFC op zondag 27 januari een thuiswedstrijd om zich van een betere kant te laten zien. De tegenstander daarin is Alphense Boys, dat ook zijn eerste competitiewedstrijd na de winterstop verloor. Dit betreft overigens ook een jubileumwedstrijd: de 100ste wedstrijd van IFC in de hoofdklasse!

De tegenstander Alphense Boys:
Alphense Boys met ruim 1.000 spelende leden en opgericht op 1 juni 1930 is wellicht de grootste sportvereniging binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. Ingaande het seizoen 1982/1983 komt het eerste zondag team altijd minimaal in de tweede klasse uit. Vooral de jeugdopleiding is van een hoog niveau en de selectieteams spelen dan ook allemaal op een heel hoog niveau.

Dit seizoen:
In het bekertoernooi van West 2 is Alphense Boys in december uitgeschakeld door Rijnvogels.
In de competitie staat het team op de vierde plaats. In hun 14 gespeelde wedstrijden werden 16 punten behaald door middel van 4 overwinningen en 4 gelijke spelen. In de door hun 7 gespeelde uitwedstrijden werden zes punten gehaald door overwinningen bij Gemert en Leonidas.

Winterstop en teamtopscorer:
Begin januari was er een trainingskamp in Sevilla met een oefenwedstrijd tegen zaterdag hoofdklasser Capelle (2-1). Hierna oefenden ze nog tegen Deltasport (4-1) en Lisse (2-3). Na deze goede voorbereiding eindigde de eerste competitiewedstrijd afgelopen zondag in Nuth tegen Minor in een teleurstelling. Er werd namelijk met 4-1 verloren.
Thom Nouwens is momenteel hun teamtopscorer met 5 doelpunten. De vorig seizoen liefst 15x scorende Patrick Krop staat nu op 4 competitie doelpunten.
Historie en eerste wedstrijd:
Doordat Alphense Boys speelt in district West 2 is de historische competitie balans beperkt tot het seizoen 2010-2011. Het allereerste seizoen van IFC toen in de hoofdklasse. Beide wedstrijden werden destijds door Alphense Boys gewonnen (3-4 en 3-2).
Begin oktober jl. werd de heenwedstrijd gespeeld. Door doelpunten na de rust van Hoogenboom en Juhtlen Castillo eindigde de wedstrijd in een gelijk spel.

Waar te zien:
Zowel IFC als tegenstander Alphense Boys zullen de teleurstellende herstart van de competitie vorige week van zich af willen spelen door nu wel een positief resultaat te behalen. Beide ploegen kunnen de punten uiteraard nog goed gebruiken om de afstand tot de drie onderste plaatsen in stand te houden of te vergroten. De steun van supporters is daarom welkom. De wedstrijd op Sportpark Schildman staat onder leiding van Dhr. S. Bogers. Aanvang van de wedstrijd is om 14.00 uur.

Tot Ziens!