IFC ontvangt ambitieus Halsteren

tekst: Cees van Heeren

Afgelopen zondag won IFC met name op grond van een goede eerste helft voor het eerst een competitiewedstrijd in de provincie Zuid-Limburg.
Voor zondag a.s. wacht IFC een nieuwe uitdaging. Het ambitieuze Halstere komt namelijk naar Sportpark Schildman.

De Tegenstander RKSV Halsteren:
De vereniging is op 1 april 1926 opgericht.
De laatste jaren is de weg van het sportieve succes met het eerste elftal weer ingeslagen. Voor het vierde achtereenvolgende seizoen komt Halsteren nu weer uit in de hoofdklasse. Na een negende en een vijfde plaats, werd er in het vorige seizoen met de behaalde 55 punten een prima derde plaats in de eindstand bereikt en mocht er in de nacompetitie gestreden worden om promotie naar de derde divisie. Na twee gelijke spelen werd daarin met strafschoppen gewonnen van Achilles 1894. In de tweede en laatste finaleronde werd in juni jl. na twee wedstrijden in de verlenging verloren van Quick´20 uit Oldenzaal.

Dit Seizoen:
In het districtsbekertoernooi van Zuid 1 werd Halsteren in de 2e ronde eerder deze maand verassend uitgeschakeld door Victoria´03 (3e klasse) met 1-0.
In de competitie doen de Brabanders het naar verwachting. Ze kwamen 10x in het veld en wonnen daarin 5 keer. Ook werd er vier keer gelijkgespeeld. Alleen op 21 oktober werd er verloren bij Alphense Boys (2-0). Met de zo behaalde 19 punten neemt men thans de vijfde plaats in de stand in, op twee punten achterstand van de drie koplopers. Er werden `slechts` 14 doelpunten gemaakt. Vooral defensief zit het goed in elkaar. Halsteren kreeg namelijk pas 7 doelpunten tegen; het minste van de hoofdklasse). Het merendeel van de punten (14 van de 19) behaalde Halsteren overigens wel op het eigen natuurgras.
De 14 doelpunten werden door 7 verschillende spelers gemaakt. Team topscorer is Francis Kabwe Manengela met 6 doelpunten.

De selectie:
Voor het tweede seizoen is Ruud Pennings de hoofdtrainer. In de overschrijvingsperiode zag hij zes spelers vertrekken, waaronder de topscorer van vorig seizoen Sam vd Kreeke naar ASWH.
Hij kon echter ook 8 versterkingen verwelkomen. Van Helmond Sport kwam Robert Braber over, die 379 wedstrijden in het betaalde voetbal speelde (o.a. in de eredivisie voor Excelsior, RKC en Willem 11). Andere nieuwkomers zijn De Bonte van Kloetinge, Kabwe Manengela van GOES, Meierdres van SteDoCo, Didi uit België en Moerland van MOC´17.

Historie:
Halsteren is één van de ploegen waartegen IFC in het verleden in competitieverband vaker is uitgekomen. In het seizoen 2007-2008 in de tweede klasse eindigde de wedstrijd in een zeer leuke 3-3. Enkele jaren later in het seizoen 2012-2013, in de eerste klasse wist Halsteren de wedstrijd in Hendrik Ido Ambacht te winnen (1-2). In het seizoen 2016-2017 in de hoofdklasse won IFC echter de thuiswedstrijd met 4-2. Doelpuntenmakers voor IFC waren: Rombouts, Slingerland, Leons en Salomao. Voor de Brabanders scoorden toen Beerendonk en Bedaf.
Ook in het vorige seizoen troffen beide teams elkaar in maart jl. Door doelpunten van Jagernath en Bierkens trok de ploeg uit Brabant aan het langste eind.

Waar te zien:
Het nu drie wedstrijden achter elkaar in de competitie ongeslagen IFC zal ongetwijfeld willen trachten een overwinning te boeken. Halsteren zal echter zelf ook willen winnen om de aansluiting bij de top te behouden. Het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd op Sportpark Schildman te Hendrik Ido Ambacht onder leiding van scheidrechter P. Henshuijs uit Amsterdam start zondag 25 november om 14.00 uur.

Tot Ziens!