IFC ontvangt ambitieus Halsteren


tekst: Cees van Heeren

De afgelopen twee weken werden de competitiewedstrijden van IFC afgelast. Zondag a.s. zal op het eigen kunstgras de wedstrijd tegen het ambitieuze Halsteren ongetwijfeld doorgaan gaan vinden. Ook de Brabanders kwamen de afgelopen twee competitieronden overigens niet in actie.
Op 18 februari jl. kwamen beide elftallen voor het laatst wel in actie en beide wonnen hun wedstrijd met 1-0. De vraag is welk team komt het best uit de noodgedwongen tweede winterstop: IFC of Halsteren.

De Tegenstander RKSV Halsteren:
De grootste successen van het eerste elftal van de op 1 april 1926 opgerichte vereniging liggen inmiddels meer dan 20 jaar terug. Zowel in 1989, 1993 als 1995 werd de KNVB districtsbeker van Zuid 1 gewonnen. In 1992 werd ook de afdelingstitel in de hoofdklasse bemachtigd.
Zoals elke vereniging kende Halsteren een sportieve dip en er volgde zelfs een degradatie naar de derde klasse in het begin van deze eeuw. De laatste jaren is de weg van het sportieve succes weer ingeslagen. Na afloop van het jaar 2013/2014 kon een kampioenschap gevierd worden in de 2e klasse en in het seizoen daarop ook gelijk maar het kampioenschap in de 1e klasse.
Voor het derde achtereenvolgende seizoen komt Halsteren nu weer uit in de hoofdklasse. Na een negende plaats werd er in het vorige seizoen met de behaalde 47 punten een prima vijfde plaats in de eindstand bereikt.

Dit Seizoen:
In het districtsbekertoernooi van Zuid 1 werd Halsteren net als IFC in februari jl. in de achtste finales verassend uitgeschakeld door Sliedrecht met 2-5.
In de competitie doen de Brabanders het goed. Ze kwamen 18x in het veld en wonnen daarin 11 keer. Ook werd er een keer gelijkgespeeld. Met de zo behaalde punten van 34 neemt men thans de derde plaats in de stand in, dit met 6 verliespunten meer dan de koploper OSS 1920. Er werden 29 doelpunten gemaakt. Vooral defensief zit het goed in elkaar. Halsteren kreeg namelijk pas 17 doelpunten tegen (het minste van de hoofdklasse B na OSS 1920).
Het merendeel van de punten (22 van de 34) behaalde Halsteren overigens wel op het eigen natuurgras.  Tot nog toe speelden ze 9 uitwedstrijden, die vijf keer verlies (bij Gemert, Juliana, OSS, Meerssen en Vlissingen) opleverden. De drie punten werden wel meegenomen bij BVC, EHC, Goes en laatstelijk Baronie.
De 29 doelpunten werden door 11 verschillende spelers gemaakt. Team topscorer is Sam van der Kreeke met 6 doelpunten.

Eerste ontmoeting:
De eerste ontmoeting tussen IFC en Halsteren vond dit seizoen plaats op 24 september op de vierde speeldag. In een redelijk gelijk opgaande eerste helft, waarbij de thuisclub nadrukkelijk de lange bal hanteerde kwamen beide ploegen niet tot scoren. Door een schot uit de tweede lijn van Jeroen Beerendonk kwam Halsteren halfweg de 2e helft op een voorsprong. Enkele minuten voor tijd zorgde Jonathan Constansia voor de 2-0 eindstand en winst voor Halsteren.

Historie:
Halsteren is één van de ploegen waartegen IFC in het verleden in competitieverband vaker is uitgekomen. In het seizoen 2007-2008 in de tweede klasse eindigde de wedstrijd in een zeer leuke 3-3. Enkele jaren later in het seizoen 2012-2013, in de eerste klasse wist Halsteren de wedstrijd in Hendrik Ido Ambacht te winnen (1-2).  In het vorige seizoen won IFC echter de thuiswedstrijd met 4-2. Doelpuntenmakers voor IFC waren: Rombouts, Slingerland, Leons en Salomao. Voor de Brabanders scoorden toen Beerendonk en Bedaf.

Waar te zien:
De wedstrijd op Sportpark Schildman te Hendrik Ido Ambacht onder leiding van scheidrechter P. van der Pol start zondag 11 maart om 14.00 uur.

Tot Ziens!