IFC ontvangt ambitieus RKZVC

IFC is dit seizoen uitstekend gestart in de hoofdklasse, met vier overwinningen in vijf wedstrijden, met een prachtige tweede plaats in de klassering als gevolg. Er moeten echter nog 25 wedstrijden gespeeld worden. Deze keer ontvangt IFC één van de ploegen, waartegen het nog nooit is uitgekomen. Dit is het ambitieuze RKZVC uit Zieuwent, gemeente Oost Gelre in de Achterhoek, provincie Gelderland.

De Tegenstander RKZVC:
Op 28 juni 1945 is de Rooms Katholieke Zieuwentse Voetbalclub (RKZVC) opgericht. Lang kwam het eerste elftal uit op de lagere niveaus van het amateurvoetbal. Echter deze eeuw sloeg men door een ander beleid en/of zeer goede sponser(s) een andere weg in. Zo werd men in het jaar 2009 kampioen in een vijfde klasse. In het derde jaar op het niveau van de vierde klasse volgde een kampioenschap. In opnieuw het derde jaar volgde het kampioenschap in de derde klasse. Gevolgd door het jaar daarop (2017) het kampioenschap in de tweede klasse en als klap op de vuurpijl omhoog, gelijk in mei 2018 het kampioenschap in de eerste klasse.
RKZVC heeft momenteel circa 350 leden, zes seniorenteams en 12 jeugdteams.

Vorig seizoen:
In het afgelopen seizoen 18-19 kwam het vlaggenschip van de vereniging voor het eerst uit in de hoofdklasse. In de hoofdklasse A presteerde men meteen boven verwachting met een vierde plaats als eindklassering. In de 30 gespeelde wedstrijden werd 16 keer gewonnen en vijf keer gelijkgespeeld. Met de zo 53 behaalde punten en een doelsaldo van 59 voor en 53 tegen eindigde het team dus als vierde op zeven punten van kampioen DEM.

Dit seizoen:
RKZVC speelde in de voorbereiding op de competitie in ieder geval vier oefenwedstrijden tegen Achilles´12 (6-3), OBW (5-2), AZSV (1-3) en Grol (0-1).
Net als alle andere ploegen heeft men vijf competitiewedstrijden gespeeld. In hun twee eerdere uitwedstrijden bij Moerse Boys (2-2) en Silvolde (1-1) werd gelijkgespeeld. In de drie thuiswedstrijden werd telkens één keer gewonnen (EHC 3-0), een keer gelijkgespeeld (Juliana´28 4-4) en één keer verloren (tegen Longa´30 0-2). Hierdoor staat de ploeg uit Zieuwent momenteel op de 9e plaats in de rangschikking met 6 behaalde punten en een doelsaldo van 10-9.

Selectie:
Trainer Laurens Knippenborg is al aan zijn zevende seizoen bij de vereniging bezig dit seizoen. Hij was eerder hoofdtrainer bij Nunspeet, DFS Opheusden, DOS´37, DOUC en AZSZ (liefst 10 seizoenen).
De selectie bestaat uit zo´n 24 man. Meest in het oog springend is daarbij uiteraard topscorer Sjors Storkhorst. Hij maakte dit seizoen 6 van hun 10 treffers en staat in totaal op 188 doelpunten als senior.

Waar te zien:
IFC zal er uiteraard alles aan willen doen om hun voorspelling op de website van RKZVC een 1-2 uitoverwinning niet te laten uitkomen en zodoende zijn positie bovenin te handhaven. De wedstrijd op Sportpark Schildman start zondag 6 oktober om 14.00 uur onder leiding van scheidrechter J.C. Jensch uit Almere.

Tot Ziens!