IFC ontvangt bij herstart competitie EHC/Heuts


tekst: Cees van Heeren
Op zondag 21 januari 2018 start de tweede competitie helft in de hoofdklasse. IFC speelt dan een thuiswedstrijd tegen het uit Hoensbroek afkomstige EHC/Heuts.
De laatste overwinning van IFC in competitieverband dateert al weer van 5 november jl. toen gewonnen werd bij SC Woezik. Op het moment nemen de Ambachters de 12e plaats in de competitiestand in.
Het kan dan wel tijd worden om weer eens een overwinning te gaan boeken. Zondag bij de herstart van de competitie is daarvoor de eerste mogelijkheid als de manschappen van Virgil Breetveld de huidige nummer vijf ontvangen.

Dit seizoen:

Vorig seizoen eindigde EHC op doelsaldo op een 12e plaats in de hoofdklasse overigens met evenveel punten als het op de 10e plaats geëindigde IFC.
Dit seizoen presteert men met de huidige 5e plaats in de stand dus behoorlijk wat beter.
De ploeg van trainer Gerard Douven behaalde in de 14 gespeelde wedstrijden tot op heden 23 punten door middel van 6 overwinningen en 5 gelijke spelen. Slechts drie maal werd er verloren. Hiermee is de ploeg na koploper O.S.S. 1920 de ploeg met de minste nederlagen in de competitie. Het doelsaldo met 25 doelpunten voor en 17 tegen is behoorlijk positief.
In de zes gespeelde uitwedstrijden werden ook zes punten behaald. Zowel bij UDI´19 als Halsteren werd met lege handen de bus weer in gestapt.
In tegenstelling tot IFC is EHC in de beker van hun district Zuid 2 al uitgeschakeld. In de eerste ko-ronde in november 2017 werd namelijk bij het in de derde klasse uitkomende Sporting Heerlen met 2-1 verloren.

Winterstop en topscorer selectie:
Het in september 2017 100 jarige bestaan gevierd hebbende EHC heeft in de winterstop in ieder geval ten minste één oefenwedstrijd gespeeld. Op 9 januari werd met 4-2 gewonnen van de beloften van Patro Eisden uit Maasmechelen. Voor 11 januari stond verder een oefenwedstrijd gepland tegen RKVV Haelen. Of de wedstrijd is doorgegaan en wat de uitslag is, is onbekend.
De ervaren aanvaller Ron Starmans, die al meer dan 500 wedstrijden speelde in het eerste elftal van zijn club, is teamtopscorer met zes doelpunten. Aanvallende middenvelder Lars Gulpen staat op 5 treffers.

Historie:
De historie tussen IFC en EHC is beperkt tot die van het vorige en huidige seizoen. Op 4 september 2016 eindigde de wedstrijd op Sportpark Schildman in een duidelijke 4-0 overwinning voor IFC. De doelpunten werden eerlijk verdeeld over beide helften en de Ambachtse schutters waren Rombouts 2x, Richard en van Eijken.
De terugwedstrijd in Hoensbroek eindigde op 29 januari 2017 in een doelpuntloos gelijkspel.
In de huidige competitie troffen beide teams elkaar eerder in de achtste speelronde op 22 oktober 2017. Ook deze keer eindigde de wedstrijd in Hoensbroek in een 0-0 gelijkspel. Dit ondanks een veldoverwicht en behoorlijk veel kansen en mogelijkheden voor IFC om wel tot scoren te komen.

Van de andere velden:
In de stand dient IFC voorlopig alleen te kijken naar de vier ploegen die onder hen staan. Het op de laatste plaats staande Woezik ontvangt thuis de nummer twee in de stand Gemert. De drie daarboven staande ploegen beginnen de herstart van de competitie allemaal in een uitwedstrijd. Juliana´31 bij Jong FC Den Bosch, Baronie bij Vlissingen en BVC´12 bij de nummer drie Halsteren. Koploper OSS 1920 speelt voorts uit bijUDI´19.

Waar te zien:
IFC zal zoals gezegd weer eens het zoet van de overwinning willen smaken om daarmee ook afstand te bewaren tot de vier onderste ploegen. De gasten van EHC wonnen voor de winterstop hun vier laatste gespeelde competitiewedstrijden en willen natuurlijk hun opmars voortzetten. De wedstrijd op Sportpark Schildman, alwaar op het beeldscherm de traditionele Ajax-Feyenoord  te zien zal zijn, begint zondag 21 januari 2018 met een neutraal arbitraal trio onder leiding van scheidsrechter R. Wassink uit Hoofddorp om 14.00 uur.

Tot Ziens!