IFC ontvangt Chevremont

tekst: Cees van Heeren

IFC heeft het bij de herstart van de competitie, als promovendus in de hoofdklasse, moeilijk. In de drie gespeelde wedstrijden werd namelijk maar één punt verzameld. Zondag a.s. wacht de eerstvolgende kans om na de winterstop een driepunter te pakken. Het uit Kerkrade afkomstige VV Chevremont komt namelijk naar Hendrik Ido Ambacht.

Dit seizoen:

Net als IFC is Chevremont vorig seizoen als kampioen van één van de eerste klassen gepromoveerd naar de hoofdklasse.
Momenteel neemt de ploeg van de na dit seizoen vertrekkende trainer Maurice Verbunt de 13e plaats in de stand in. In de door hen 17 gespeelde wedstrijden behaalden zij 18 punten door middel van 5 overwinningen en 3 gelijke spelen. Het doelsaldo met 22 voor en 32 tegen is wel behoorlijk negatief.
Net als bij de meeste ploegen werden de meeste punten in thuiswedstrijden behaald. Op vreemde bodems zijn 7 punten behaald. Die zijn behaald door een gelijk spel bij Gestel en overwinningen bij OSS (2-3) en RKAVV (0-2). Na een 12e plaats in de eerste periode, wordt in de 2e periode momenteel de 11e plaats ingenomen.
Chevremont is nog vertegenwoordigd in de districtsbeker van Zuid 2. Na een 11-0 overwinning op Wijnandia (4e klas) werd na een penaltyreeks gewonnen van Wilhelmina´08 (2e klas). Voor een plaats in de kwartfinale moeten zij in een uitwedstrijd het in de eerste klasse uitkomende Someren gaan verslaan.

Winterstop en topscorer selectie:
Na de winterstop speelde Chevremont twee competitiewedstrijden. Bij DHC werd met 1-0 verloren, maar afgelopen zondag thuis met 1-0 gewonnen van DOSKO door een doelpunt van middenvelder De Mey.  Spits Rodney Klinkenberg is teamtopscorer met 6 treffers. De vleugelaanvallers uit de eerste wedstrijd Jacobs en Van Iersel hebben net als de al genoemde De Mey allen 3 competitie doelpunten achter hun naam staan.

Historie:
De historie tussen IFC en Chevremont is beperkt tot die van het huidige seizoen. Op 11 september 2016 eindigde de wedstrijd in Kerkrade in een 3-1 overwinning voor de Limburgers. IFC kwam weliswaar in de eerste helft door een doelpunt van de teamtopscorer Akin Arslan op voorsprong, doch nog voor de rust besliste de thuisploeg met drie doelpunten in een tijdsbestek van 10 minuten de wedstrijd.

Waar te zien:
IFC zal heel graag de eerste drie punten van het jaar 2017 pakken om zich zodoende te blijven handhaven in de middenmoot c.q. de afstand te behouden tot de onderste vier ploegen. Chevremont staat op een plaats die aan het einde van de competitie het spelen van nacompetitie zal inhouden en kan dus zelf de punten ook heel goed gebruiken. Wij kunnen dus en spannende wedstrijd verwachten tussen twee ploegen, die beide verschoond zijn van geschorste spelers. Alle steun van supporters is dan ook welkom.
De wedstrijd op Sportpark Schildman begint zondag 5 februari 2017 met een neutraal arbitraal trio onder leiding van scheidsrechter R.G.C.M. Schul uit Leidschendam om 14.00 uur.