logo

IFC ontvangt De Rotterdamse Leeuw

logoHet Nederlands elftal wordt ook wel een de oranje leeuwen genoemd. Aankomende zondag speelt IFC tegen een andere leeuw: het eerste elftal van De Rotterdamse Leeuw (DRL). Na de verloren competitiewedstrijd bij SJC en de onnodige uitschakeling in de beker vorige week hebben de spelers van trainer Jack van den Berg wat goed te maken.

De tegenstander DRL
De vereniging is opgericht op 14 juli 1929 onder de naam Rood-Zwart. Eén jaar later in augustus 1930 volgde de naamswijziging in De Rotterdamse Leeuw mede in verband met de aansluiting bij een onderbond van de KNVB. Uiteraard kent de vereniging met een lange historie de nodige kampioenschappen voor zijn eerste elftal. Zo werd in 1972 het kampioenschap in de tweede klasse gevierd. Het laatste kampioenschap dateert van 2004 in de derde klasse. Inmiddels kent de oudsher zondagvereniging ook een zaterdagtak.

Vorig seizoen kwam DRL uit in de 2e klasse D en daarin eindigde men op de derde plaats met als beloning de derde periodetitel. Dit betekende nacompetitie spelen. Daarin werd afgerekend met Wilhelmus. Hoewel in de daaropvolgende tweekamp Olympia uit Gouda de winnaar was volgde er toch promotie naar de eerste klasse.
Dit Seizoen
Net als alle andere ploegen is DRL het officiële seizoen gestart met bekerwedstrijden. In de poulefase viel met drie nederlagen gelijk het doek. Zowel tegen Roosendaal als VVGZ werd met 0-1 verloren en van ASWH zelfs met 0-8.
In de competitie gaat het voor het Rotterdamse team gelukkig een heel stuk beter. Na tien wedstrijden is er vier maal gewonnen en drie keer gelijkgespeeld. De zo behaalde 15 punten zijn goed voor een nette zesde plaats in de stand. In de uitwedstrijden werden overigens drie van de vier overwinningen geboekt (op GDA, PFC en Poortugaal).

Selectie:
De bekendste voetballer bij DRL is ongetwijfeld Dick Tijdeman. Deze aanvaller inmiddels de 30 gepasseerd heeft een naam opgebouwd in de regio als ex-voetballer van SC Feyenoord, Leonidas, Neptunus, Poortugaal en OVV. Hij komt dit seizoen voor het eerst uit voor DRL. Hij scoorde drie van de 17 competitie doelpunten. Teamtopscorer is echter Remco de Neef met vijf treffers.

Historie:
De historie tussen IFC en DRL is zeer beperkt. In het bekertoernooi troffen zij elkaar in ieder geval de laatste tien jaar niet. Verder troffen beide teams elkaar in de competitie alleen in het seizoen 2013-2014 in de tweede klasse. Op 20 oktober 2013 won IFC de thuiswedstrijd met 4-2. De doelpuntenmakers waren Brian Leons en Reinder van de Velde beide 2x. De uitwedstijd eindigde toen in een 2-2 gelijkspel, waarbij Brian Leons weer twee keer trefzeker was.

Waar te zien:
IFC zal de eerste competitienederlaag en de nare smaak van de bekeruitschakeling zo snel mogelijk willen wegspoelen. Dit door een goed resultaat neer te zetten met het oog op een kans op de tweede periode en wellicht nog belangrijker om enigszins aansluiting te behouden met de koploper. DRL zal zijn eigen positie uiteraard willen handhaven en de deur verdedigend gesloten willen houden. De steun van supporters is daarom altijd welkom. Kom uw favorieten aanmoedigen.
De wedstrijd op Sportpark Schildman onder leiding van scheidrechter A.P. Westenbroek start om 14.00 uur.

Tot Ziens!