IFC ontvangt doelpuntenmachine Gemert


tekst Cees van Heeren

Ondanks dat IFC slechts één schamel puntje wist te pakken in de laatste twee gespeelde wedstrijden tegen de twee laagst genoteerde ploegen, staan ze wel met 24 punten nog net boven de nacompetitiesreep. Er resten nog vier wedstrijden waarin het hoofdklasse schap veilig gesteld dient te worden.
De eerste klus is gelijk een heel zware. Titelkandidaat en doelpuntenmachine Gemert komt namelijk naar Sportpark Schildman. Zij scoorden dit seizoen al liefst 70 doelpunten en zijn daarmee de meest scorende ploeg in de beide zondag hoofdklassen.
Het punten scoren zal voor IFC noodzakelijk zijn om te kunnen stijgen of in ieder geval de huidige `veilige`12epositie te handhaven op de ranglijst. Echter voor tegenstander Gemert telt ook alleen de winst pakken in de strijd om het kampioenschap. Met andere woorden de belangen voor beide ploegen zijn groot.

De Tegenstander Gemert:
De VV Gemert bestaat al ruim meer dan 100 jaar, opgericht op 15 oktober 1912. De vereniging kent momenteel circa 1.400 leden en speelt al jaren in de top van het amateurvoetbal. Ingaande het seizoen 1995-1996 komt het eerste elftal altijd minimaal uit in de hoofdklasse.

Vorig seizoen:
Ook vorig seizoen kwam Gemert uit in de hoofdklasse B en eindigde na 26 wedstrijden op de 6e plaats met 45 punten. Wel pakte het team een periodetitel. Hoewel in de nacompetitie om promotie thuis met 2-0 werd gewonnen, bleek in Groningen Be Quick 1887 met 5-0 te sterk.

Dit seizoen:
Dit seizoen doet de ploeg uit Brabant het nog beter dan in het vorige seizoen. Na 24 wedstrijden, staan ze namelijk op de 4e plaats in de stand met 50 punten en een doelsaldo van 70 doelpunten voor en 31 tegen. In de uitwedstrijden werden 25 punten behaald hoewel er wel drie keer werd verloren, bij Halsteren, UDI´19 en Unitas. Ook is het opmerkelijk, dat ze in alle uitwedstrijden minimaal één keer wisten te score.
Na in de TOTO KNVB beker in de eerste hoofdronde te zijn uitgeschakeld door Feyenoord gingen ze verder in het bekertoernooi van Zuid 2. Daarin werd o.a. gewonnen van Nulandia en Berghem Sport. In de 1/8 finales viel echter het doek na een verloren penaltyreeks tegen competitietegenstander Groene Ster. De 70 gemaakte doelpunten voor het team van trainer Krijnen zijn door tien verschillende spelers gescoord. Teamtopscorer is Thijs van Pol met 31 treffers.


Historie:

Voor het eerst in het seizoen 16-17 troffen de eerste elftallen van beide verenigingen elkaar. Door onder andere doelpunten van Danny Slingerland en Perry van Eijken won IFC de thuiswedstrijd toen met 3-1. In het afgelopen seizoen troffen ze elkaar eind oktober 2017. Bij de rust leidde IFC toen met 1-0 (Michael Potkamp). Echter in de 2ehelft trok Gemert de wedstrijd naar zich toe en won met 2-4 (Doelpunten Slingerland; Ruben Rodriques 3x en Ralf Kemper).
In een zeer doelpuntrijke wedstrijd verloor IFC de uitwedstrijd eerder dit seizoen met 5-2. De Ambachters kwamen nog wel op een 1-1 tussenstand na een vrije trap van Slingerland en terug tot 3-2 via Grootenboer maar in de laatste tien minuten toen er  wegens een 2egele kaart in onder tal gespeeld werd viel de definitieve beslissing. Voor Gemert scoorden Thijs van Pol 3x, Willem den Dekker en Ralf Kemper.

Van de overige velden:
Het afgelopen zondag van IFC winnende en met 22 punten op de 14e en eerste nacompetitieplaats staande Vlissingen speelt opnieuw thuis en wel tegen de nummer laatst De Meern (12 punten). Bij een overwinning van de Zeeuwen kunnen ze
–afhankelijk van de andere uitslagen natuurlijk- springen naar de veilige 12eplaats. Een nederlaag voor De Meern daarentegen zal hun degradatie betekenen. Het in punten aantal met IFC gelijkstaande Leonidas speelt een uitwedstrijd bij Alphense Boys (31 punten) waarvan in eigen huis met 1-4 van verloren werd. Het met 25 punten op de 11eplaats staande RKAVV speelt een uitwedstrijd bij het drie punten meer tellende UDI´19.

Waar te zien:
Gezien de belangen (beide ploegen moeten eigenlijk winnen) kunnen wij een spannende wedstrijd verwachten.
De wedstrijd op sportpark Schildman onder leiding van scheidsrechter J.H. Tempelaar uit Dordrecht start om 14.00 uur.

Tot Ziens!