IFC ontvangt gerenommeerd DHC

tekst: Cees van Heeren

dhcDe verliespartij van afgelopen zondag in Kerkrade bij Chevremont, was natuurlijk een behoorlijke teleurstelling voor een ieder die IFC een goed hart toedraagt. Niet te lang getreurd echter. Elke volgende zondag wacht weer een nieuwe tegenstander, waartegen punten gehaald kunnen gaan worden. Het zal echter zeker geen eenvoudige opgave worden. Het gerenommeerde DHC uit Delft komt namelijk naar Sportpark Schildman. Dit als één van de drie ongeslagen koplopers in de hoofdklasse.

De Tegenstander DHC:
De Delfia Hollandia Combinatie (DHC) bestaat al ruim meer dan 100 jaar, opgericht op 17 maart 1910. De vereniging kent een rijke voetbalhistorie. Zo kwam het eerste elftal van 1955 tot juni 1968 in het betaalde voetbal uit. In de jaren 1983 en 1985 kon meer recent het algeheel zondag kampioenschap worden gevierd.
Ingaande het seizoen 2010-2011 komt het eerste elftal (weer) uit in de Zondag hoofdklasse.
De bekendste oud speler was Joop van Nellen. In de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw kwam de in 1992 overleden buiten speler in totaal 27 keer uit voor het Nederlands nationaal elftal.

Vorig seizoen:

Zoals geschreven komt DHC nu voor het zevende achtereenvolgende seizoen uit in de hoofdklasse. Het afgelopen seizoen, was daarin het meest succesvolle jaar. Na 26 gespeelde wedstrijden betekenden de behaalde 55 punten een derde plaats in de eindstand.
Dit betekende ook promotiewedstrijden spelen om een plaats in de derde divisie.
Hierin was Be Quick 1887 uit Haren (Gr.) de tegenstander. Met een totaalscore van 5-4 trokken de Groningers aan het langste einde.

Dit Seizoen
Na een aantal oefenwedstrijden begon DHC op 21 augustus de competitie met een 1-0 thuisoverwinning op EHC. Afgelopen zondag werd het eerste puntenverlies geleden. Op eigen veld kon een vroeg opgelopen achterstand pas in de slotfase geëgaliseerd worden tegen Gemert. De beide uitwedstrijden leverden voor de Delftenaren de volle punten op. Bij Chevremont werd met 0-3 gewonnen en bij RKAVV met 1-2. De hoge verwachtingen worden derhalve tot nog toe waargemaakt.

Selectie:
De ervaren trainer Rob de Lange staat al voor het negende seizoen aan het roer bij DHC en wordt thans bijgestaan door assistent trainer Ricky v/d Bergh en keeperstrainer Ed de Goey. Het normaal gesproken in een 4-3-3 formatie spelende team kent enkele bekende spelers in hun midden. Als eerste doelman Mark Smith (ex. Sparta, AGOVV en TOGB).  Bekender is zeker de rechtsbenige aanvaller Romano Denneboom, die vanaf 1998 in totaal 12 seizoenen (Heereveen, Willem 11, NEC, Twente en Sparta ) in de eredivisie uitkwam en daarin goed was voor 61 doelpunten. Afgelopen zondag was hij overigens invaller.
In aanvallend opzicht is dit seizoen Jordy Brouwer de blikvanger. De oud-speler van Liverpool, RKC Waalwijk en Almere City is namelijk al goed voor 5 competitie doelpunten.

Historie:
In het enige eerdere jaar in de hoofdklasse voor IFC (seizoen 2010-2011) troffen de toen beide promovendi ploegen elkaar ook. Op sportpark Schildman won DHC met liefst 1-5 en in Delft met 5-3.
De historische balans is dus in het voordeel van de gasten.

Waar te zien:
IFC zal graag voor punt(en)gewin gaan om zich zodoende te handhaven in de middenmoot, maar DHC is een topploeg, die natuurlijk ook voor de winst zal gaan. De steun van supporters is dus gewenst!
De wedstrijd op Sportpark Schildman onder leiding van scheidrechter J. Kaper start om 14.00 uur.

Tot Ziens!