IFC ontvangt Groene Ster

tekst: Cees van Heeren

De laatste vier gespeelde wedstrijden waren allemaal uitwedstrijden voor IFC. Nu op de 28e speelronde mogen ze thuis eindelijk weer aantreden en wel tegen Groene Ster uit Heerlerheide. Beide ploegen zijn thans rekenkundig gezien nog niet geheel zeker van lijfsbehoud in de hoofdklasse. IFC staat na het gelijke spel bij Nuenen op Hemelvaartsdag op 36 punten en de gasten uit Zuid-Limburg hebben één punt meer verzameld.

De tegenstander RKSV Groene Ster:
Op 2 november 1926 is Groene Ster opgericht in Heerlerheide, tegenwoordig deel uitmakend van de gemeente Heerlen. Een van de mooiste successen in de clubhistorie was in het jaar 2009 toen de KNVB districtsbeker Zuid 2 werd gewonnen van JVC Cuijk. Eigenlijk behoort de vereniging al jaren tot de top van het Limburgse amateurvoetbal. Immers dit seizoen komen ze voor het 10e seizoen uit in de hoofdklasse. Met ingang van het seizoen 2011-2012 overigens onafgebroken. De hoogste eindklassering in al die jaren was de zevende plaats.
In het afgelopen seizoen eindigde de Limburgers op de negende plaats, met twee punten meer en één plaats hoger dan IFC.

Dit seizoen:
Momenteel neemt de ploeg de 9e plaats in de rangschikking in. In de door hen 27 gespeelde wedstrijden behaalden ze 37 punten door middel van 11 overwinningen en 4 gelijke spelen. Het doelsaldo met 44 voor en 48 tegen is licht negatief. In hun uitwedstrijden werden 15 punten bijeen gesprokkeld onder meer door te winnen bij Baronie, EHC, Juliana en Woezik.
In het betaalde KNVB bekertoernooi werd op eigen veld in de eerste kwalificatieronde met 1-2 verloren van Scheveningen (zaterdag 3e divisie). In het KNVB bekertoernooi van district Zuid 2 werden ze pas in de halve finale uitgeschakeld door competitietegenstander Gemert.
Trainer Maurice Verbunt is bezig aan zijn eerste jaar bij Groene Ster. Teamtopscorer is Roel Schirra met negen treffers.

Historie:
De historie tussen Groene Ster en IFC is beperkt tot die van vorig en het huidige seizoen. De wedstrijd op Sportpark Schildman werd vorig seizoen door IFC met 2-1 gewonnen door een doelpunt enkele minuten voor het eindsignaal van Marwin Richard. De beide uitwedstrijden in Zuid-Limburg leverden voor IFC echter twee ruime nederlagen op. Vorig seizoen 4-0 en dit seizoen 5-1 (na 2-1 ruststand). Het Ambachtse doelpunt werd daarbij door Nico Ramos gescoord.

Van de overige velden:
Hierbij noemen wij alleen de voor beide ploegen belangrijke wedstrijden van de ploegen onder hen. Het op een directe degradatieplaats staande EHC strijdt feitelijk voor zijn laatste kans op klassenbehoud als het thuis aantreed tegen het op de 14e plaats en zes punten meer tellende Juliana´31waarvan uit met 0-2 werd gewonnen. Het op de 13e plaats staande BVC´12 speelt ook thuis en wel tegen de recente bekerwinnaar van Zuid 2 Gemert, dat al verzekerd is van nacompetitie voor promotie na winst van de eerste periode. Het net boven de streep staande Baronie ten slotte speelt uit bij Nuenen.
Waar te zien:
Het belooft een interessante wedstrijd te worden in Hendrik Ido Ambacht. Immers beide ploegen zullen eventuele onzekerheden met betrekking tot klassenbehoud willen wegnemen door een overwinning te boeken. De wedstrijd op Sportpark Schildman begint zondag 13 mei 2018 met een neutraal arbitraal trio onder leiding van scheidsrechter Y. Pieters uit Utrecht om 14.00 uur.

Tot Ziens!