Oud nieuws - IFC ontvangt het 105 jaar oude en gepromoveerde BVC´12

tekst Cees van Heeren

Om 12:00 wordt er een voorwedstrijd gespeeld tussen IFC JO10-1 en  Drechtstreek JO10-1

In de twee laatst gespeelde wedstrijden maakte IFC aanspraak op de overwinning, maar beide keren wist de tegenstander in de blessuretijd nog een gelijkspel te bewerkstelligen. De laatste overwinning voor IFC dateert zodoende van 17 september jl. IFC heeft dus een driepunter nodig om bovenin de hoofdklasse mee te kunnen blijven draaien. De eerstvolgende gelegenheid is het thuisduel tegen het 105 jaar oude en gepromoveerde BVC´12.

De Tegenstander BVC´12:
De Beekse Voetbal Club´12 uit het Gelderlandse dorp Beek, gemeente Berg en Dal is op 5 mei 1912 opgericht en heeft momenteel 20 teams die in KNVB verband uitkomen. Het eerste team van de vereniging speelde in het seizoen 2012-2013 nog in de vijfde klasse. Hierna volgde elk seizoen een promotie, meestal na een kampioenschap.

Vorig seizoen:
Het vorige seizoen speelde de club uit Beek, na vier opeenvolgende promoties in de eerste klasse E. In de 26 gespeelde wedstrijden werden 55 punten behaald en dat betekende de 1e plaats in de eindstand. In het bekertoernooi van district Oost kwam in de derde ronde overigens een eind door een 4-0 nederlaag bij SC Bemmel.
Dit seizoen:
Net als alle andere ploegen is BVC´12 de competitie begonnen op 3 september. Van de tot nog toe gespeelde zes wedstrijden verloor de ploeg uit Beek er vier. Daarentegen werd er bij Nuenen (2-3) gewonnen en thuis 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong FC Den Bosch. Met de vier behaalde punten en een doelsaldo van 7 voor en 13 tegen neemt de ploeg uit Gelderland momenteel de 13e plaats in de hoofdklasse B in.

Selectie:
Trainer Luuk Maes is voor het derde jaar hoofdtrainer bij de vereniging en is vorig jaar gekozen tot trainer van het jaar in de regio Nijmegen/Maasland. Hij beschikt over een selectie van 22 spelers. Wesley van Merkestein is overgekomen van Germania en is teamtopscorer met twee doelpunten. Aanvallende middenvelder Rik Sebens, in het verleden 16 in duels uitgekomen voor De Graafschap, is aan zijn 5e seizoen bij de club bezig, waarvoor hij in totaal al 83x scoorde.

Historie:
Voor zover te achterhalen troffen IFC en BVC’12 elkaar nog nooit. Er is dus geen historische balans.

Waar te zien:
De wedstrijd op zondag 15 oktober start op Sportpark Schildman in Hendrik Ido Ambacht om 14.00 uur onder leiding van scheidsrechter Thijs Voncken uit Hulsberg.

Tot Ziens!