IFC ontvangt het prima presterende De Alblas

Na de uitoverwinning op het dan toe ongeslagen Oranje Wit wacht voor IFC aankomende zaterdag op voorhand opnieuw een pittige tegenstander. Het ook als kampioen van een derde klasse naar de 2e klasse gepromoveerde De Alblas presteert namelijk meer dan de prima, met een momentele vierde plek in de rangschikking.

De Tegenstander De Alblas:
In 1953 is de vv De Alblas opgericht.
Na deze eeuw jaren lang uitgekomen te zijn in een derde klasse kon hun vlaggenschip na 15 jaar weer een kampioenschap vieren. In het afgelopen seizoen 22-23 stak het elftal van trainer Maarten van Gastelen namelijk boven de andere teams uitkomend in de 3e klasse D uit. Met 60 behaalde punten in 26 wedstrijden eindigde het met 12 punten voorsprong op het op de gedeelde 2e plaats eindigde Hardinxveld en Meerkerk.

Dit seizoen:
In de bekerpoule werd verloren van Streefkerk en GJS. Ondanks de daaropvolgende mooie winst op Nieuw Lekkerland, was het toernooi hiermee wel ten einde.
In de competitie werd bij de opening verloren van EBOH en ook werd later met 2-5 verloren van Oranje Wit. De vier overige wedstrijden tegen CVV Zwervers, Alexandria´66, VVGZ en De Zwerver werden echter gewonnen. Met de zo behaalde 12 punten en een doelsaldo van 17 voor en 14 tegen staat de ploeg op de vierde plaats in de stand, met slechts één punt minder dan IFC.
Jari Zijderveld, Jeroen Muilwijk en Luuk de Graag scoorden ieder elk vier competitiegoals.

Historie:
In de seizoenen 21-22 en 22-23 troffen IFC en De Alblas elkaar in het bekertoernooi. Beide keren won IFC de wedstrijd in Alblasserdam met 0-2.

Waar te zien:
Welk van beide gepromoveerde ploegen zal via een overwinning aansluiting blijven houden met de top van de rangschikking? De wedstrijd IFC tegen De Alblas start op zaterdag 18 november om 15.00 uur op Sportpark Schildman.

Tot Ziens!