IFC ontvangt in regio derby EBOH

Afgelopen zaterdag is de competitie begonnen, waarbij IFC een prima 1-4 overwinning boekte bij Spirit. Dit door onder meer twee doelpunten van Bobby Vos.
In de tweede wedstrijdronde staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is de eerste van meerdere regiogenoten, zijnde EBOH uit Dordrecht. Deze ploeg won ook zijn eerste duel.

Tegenstander EBOH
vv Eendracht Brengt Ons Hoger (EBOH) is opgericht in november 1921.
Voor het derde seizoen staat het eerste team onder leiding van de trainers Patrick Stok en Jeffrey Monster. Het elftal komt sinds het seizoen 18-19, dus nu voor het zesde seizoen, achterelkaar uit in een tweede klasse.
Vorig seizoen in de 2e klasse H van Zuid 1 eindigde het team op een zesde plaats met 43 punten uit 26 wedstrijden en een doelsaldo van 54 voor en 62 tegen. Met 23 competitie doelpunten werd hun aanvalsleider en oud IFC-speler Noël Goossens de Dordtse amateur topscorer.

Dit seizoen was er in zijn bekerpoule verlies tegen Theole (3-4), WNC (0-1) en winst met 3-2 tegen Tricht. Hun bekertoernooi zit er daarmee op.
Afgelopen zaterdag bij de competitiestart is thuis met 4-3 gewonnen van De Alblas door doelpunten van Mitchell Rovers 2x, Ricardo Heuverling en Ruben Retel.

Waar te zien?
Beide ploegen zullen gebrand zijn op een positief resultaat om zodoende in het prille stadium bovenin de rangschikking te blijven staan.
De supporters van IFC en EBOH, die hun favorieten in deze regioderby aan het werk willen zien, zijn hartelijk welkom. De wedstrijd op Sportpark Schildman vangt op 30 september om 15.00 uur aan.

Cees van Heeren