IFC ontvangt kampioen gelijke spelen: DESO

tekst: Cees van Heeren

desoNa het verlies van vorige week in Eindhoven wacht IFC zondag a.s. wederom een thuiswedstrijd. Tegenstander is weer één van de negen eerste elftallen in deze competitie van een vereniging, die nog in ieder geval in de laatste 20 jaar niet in competitieverband tegen IFC is uitgekomen. Het betreft de RKVV DESO/van der Horst uit Oss. Na tien wedstrijden hebben ze van alle ploegen uitkomend in de hoofdklasse veruit het meeste aantal wedstrijden gelijk gespeeld, namelijk zes keer.

De Tegenstander RKVV DESO/van der Horst:
De Rooms-Katholieke Voetbalvereniging Door Eendracht Sterk Oss (DESO) is inmiddels meer dan 70 jaar oud, opgericht op 12 augustus 1946. De vereniging is momenteel een heel kleine vereniging, bestaande uit slechts 4 mannen- en één vrouwenteam.
Het eerste elftal speelde in ieder geval met ingang van het seizoen 1996/1997 tot en met het seizoen 2007/2008 in de absolute kelder van het amateur voetbal, de zesde klasse van Zuid 2, toen daarin het kampioenschap kon worden gevierd. Hierna gaat het sportief als een raket met hun eerste elftal. Na seizoen 2008/2009: promotie naar de 4e klasse
Na seizoen 2010/2011: kampioen in de 4e klasse
na seizoen 2011/2012: kampioen in de 3e klasse
Na seizoen 2012/2013: kampioen in de 2e klasse
Na seizoen 2014/2015: promotie naar de hoofdklasse.

Vorig seizoen:

Vorig seizoen kwam DESO dus voor het eerst uit in de hoofdklasse B. Daarin eindigde het team op de 10e plaats met 31 punten uit 26 wedstrijden en een doelsaldo van 35 voor en 35 tegen.

Dit seizoen
Net als alle andere ploegen begon DESO net als alle andere ploegen op 21 augustus aan de competitie. Na tien gespeelde wedstrijden staat de ploeg op de 11e plaats met 12 punten en een doelsaldo van 12 doelpunten voor en 8 tegen. Liefst zesmaal speelde de club gelijk en daarnaast werden twee overwinningen geboekt.
Opvallend genoeg behaalde DESO in uitwedstrijden meer punten dan thuis. In uitwedstrijden werd gewonnen bij Groene Ster en Halsteren en gelijkgespeeld bij Gemert en Vlissingen.
In de tweede bekerronde wonnen zij met 2-0 van het in de eerste klasse uitkomende TOP Oss.

Selectie:
Dit seizoen staat voor het eerst de van Nemelaer overgekomen Klaas Wels als trainer voor de groep, die 18 selectiespelers kent .
De snelle linksbuiten Johnny Dobson is samen met de fysiek sterke spits Jeroen van Schoonhoven (overgekomen van OJC Rosmalen) teamtopscorer met drie competitie doelpunten.

Historie:
IFC en DESO ontmoeten elkaar zondag voor de eerste keer. Er is dus nog geen historische balans.

Waar te zien:
Waar DESO dus de meeste punten in uitwedstrijden behaalt, heeft IFC juist in zijn thuiswedstrijden een goede vorm laten zien met 4 overwinningen. De Ambachters zullen dit ongetwijfeld willen voortzetten en een positief resultaat willen behalen om zodoende zich te handhaven in het linker rijtje. Hoewel DESO niet als counterploeg bekend staat, zullen zij zelf vooraf ongetwijfeld een gelijk spel een goede uitslag vinden. Het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden met hopelijk veel steun van supporters!
De wedstrijd op Sportpark Schildman onder leiding van scheidrechter J.A.B. Lensink start om 14.00 uur.

Tot Ziens!