IFC ontvangt koploper Baronie

tekst Cees van Heeren

Hoewel er pas twee wedstrijden gespeeld zijn, kan niet gezegd worden, dat IFC goed aan de competitie begonnen is. Immers na twee nederlagen neemt IFC de laatste plaats in de stand in. Van tegenstander Baronie kan juist gezegd worden, dat ze de competitie meer dan prima gestart zijn. Na twee overwinningen nemen ze op doelsaldo namelijk de koppositie in de hoofdklasse in.
Voor IFC derhalve zeker geen eenvoudige opgave, maar wel een mooie uitdaging om voor het eerst punt(en)gewin te behalen.

De tegenstander Baronie:
Op 4 juli 1926 ontstond de vereniging onder de naam Vitesse. Na een fusie in 1929 werd de naam Baronie gekozen. Ingaande 1954 tot de sanering in 1971 kwam de vereniging uit in het betaalde profvoetbal. Na de terugkeer in het amateurvoetbal behoort het sinds 1990 constant tot de top. Zo werd zes maal het afdelingskampioenschap in de hoofdklasse gewonnen. In 1997 en 2001 werd de ploeg uit Breda zelfs algemeen amateur kampioen van Nederland.
Thans komt de ploeg voor het 27e seizoen in totaal uit in de hoofdklasse.
Ook de jeugd presteert uitstekend zo komen dit seizoen zowel de jo15-1 als jo13-1 teams uit in de landelijke tweede divisie.

Vorig seizoen:
Vorig seizoen eindigde de ploeg in de hoofdklasse B op de 12e plaats met 36 punten en bleef daarmee dus boven de nacompetitiestreep.

Dit seizoen:
In de voorbereiding won de ploeg uit Breda van Prinsenland (4-0), met 0-4 bij TSC (3e klasse) en van Moerse Boys (1e klasse) 3-2. Zoals gezegd is de ploeg de competitie prima gestart. Bij UDI´19 werd met 1-3 gewonnen en afgelopen zondag met 8-1 van SVA Papendorp.

Selectie:
Dit seizoen is net als de twee vorige seizoenen Jurriaan van Poelje de hoofdtrainer. Het drie keer in de week trainende team bestaat uit een selectie van 21 spelers. Liefst negen spelers vertrokken in de overschrijvingsperiode naar een andere vereniging. Daarentegen kon de trainer ook zeven nieuwe spelers verwelkomen. Drie van de nieuwkomers hadden vorige week een basisplaats. De van WRW overgekomen Jens Wirix en de aanvallers Mustafa Mohammad (ex Dongen) en Jorik Mijnhijmer (ex. Veen). Deze laatste spelers heeft net als Nizar Mekkaoui al drie doelpunten achter zijn naam staan.
Historie:
De historie tussen IFC en Baronie is beperkt. Zo ver is na te gaan hebben de teams elkaar alleen in het vorige seizoen in de competitie getroffen. In december 2017 was de uitslag in Breda een 1-1 gelijkspel. Uit een penalty scoorde Danny Slingerland toen de gelijkmaker. Drie maanden later was Baronie beter en in elk geval veel efficiënter en ging met een 0-5 zege terug naar huis. Buitenspeler Jason Tjien-Fooh was toen voor Baronie één van de uitblinkers met 2 treffers. Afgelopen weekend kwam hij wegens een blessure niet aan spelen toe, maar zou nu weer inzetbaar zijn.

Waar te zien:
De wedstrijd op Sportpark Schildman in Hendrik Ido Ambacht staat onder leiding van Dhr. J. Jensch Aanvang van de wedstrijd is om 14.00 uur.

Tot Ziens!