IFC ontvangt meest scorende RKSV Nuenen

tekst: Cees van Heeren

nuenen-logoNa een competitievrij weekend staat er voor IFC zondag a.s. weer een thuiswedstrijd op het programma. Het thuis prima presterende IFC wacht wel gelik een mooie uitdaging. Immers de ploeg met de meeste gemaakte doelpunten en tevens de gedeelde koploper RKSV Nuenen komt naar Sportpark Schildman.

De Tegenstander Nuenen:
De RKSV Nuenen is opgericht op 15 mei 1922 en is een vereniging met ongeveer 1.400 leden. Momenteel kent het onder andere 13 mannen- en 3 vrouwen seniorenteams. Tevens spelen er 53 jeugdteams in KNVB verband. Ook de selectiejeugd teams spelen op hoog niveau. Zowel de JO19-1 als de JO17-1 spelen immers in de derde divisie. Het JO15-1 teams speelt zelfs in de eerste divisie met bijna alleen jeugdteams van BVO´s zoals NAC Breda, Willem 11 en Excelsior als tegenstanders.
In de jaren na Wereldoorlog 2 tot en met het seizoen 1992/1994 speelde het eerste elftal altijd in de derde of vierde klasse. Met ingang van het seizoen 2006/2007 komt men minimaal uit in de eerste klasse. In totaal spelen ze daarbij thans voor het vijfde seizoen in de hoofdklasse.
De vereniging kent ook meerdere spelers, die later het betaalde voetbal hebben gehaald. De bekendste is waarschijnlijk Stef Nijland (Groningen, PSV en PEC Zwolle).


Vorig seizoen:

Het vorige seizoen kende een behoorlijke overeenkomst tussen Nuenen en IFC. Ook Nuenen kwam toen uit in een eerste klasse en werd daarin kampioen. Er werden 56 punten behaald met een doelsaldo van 70-47.

Dit Seizoen:
Voorafgaand aan dit seizoen was de doelstelling handhaving in de hoofdklasse, maar door de goede prestaties tot nog toe is het doel bijgesteld naar meedoen om de prijzen.
Op zich begrijpelijk deze wijziging in de doelstelling. Immers in de 12 tot op heden gespeelde wedstrijden werden liefst 27 punten verzameld en daarmee is men samen met Blauw Geel´38 koploper in de hoofdklasse B. Tevens heeft de ploeg 31x gescoord, het meeste aantal van de afdeling. Tot nog toe werden er vijf uitwedstrijden gespeeld, waarvan er drie gewonnen werden. Maar de wedstrijd bij Gestel als Halsteren leverde echter een nederlaag op.
Nuenen is ook nog vertegenwoordigd in de beker na een 5-0 winst bij EMK en 2-1 thuis tegen Oirschot Voorruit. In de vierde ronde speelt men weer thuis en wel tegen Groot Ammers.

Selectie:
Miquel van der Dungen is voor het tweede seizoen de hoofdtrainer bij Nuenen. Voorheen is hij werkzaam geweest bij RKJVV, Roda Boys en Heerjansdam.
Liefst vier spelers uit de selectie hebben vijf of meer doelpunten gemaakt. Team topscorer is Yev Marcelli met 6 treffers. Abdel Bangura en de van UNA overgekomen Dennis van der Reek evenals Jamey Raas scoorden elk vijf doelpunten voor de Brabantse formatie, die meestal vrij compact speelt om in de omschakeling gevaar te stichten.

Historie:
IFC en Nuenen speelden in het seizoen 2009/2010 in competitieverband tegen elkaar, toen in de eerste klasse. Beide duels eindigden toen  in een Ambachtse overwinning. In Nuenen werd met 0-1 gewonnen en in april 2010 op Sportpark Schildman met liefst 5-1 onder meer door twee doelpunten van onze huidige aanvoerder Danny Slingerland. De historische balans is dus in het voordeel van IFC.

Waar te zien:
IFC zal zijn goede thuisresultaten ongetwijfeld willen voortzetten en een positief resultaat willen behalen om zodoende zich te handhaven in het linker rijtje. Nuenen, dat nog niet gelijk speelde dit seizoen, zal zelf de drie punten mee naar huis willen nemen om hun koppositie te handhaven.
Het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden met hopelijk veel steun van supporters!
De wedstrijd op Sportpark Schildman onder leiding van scheidrechter R.N. de Cock ut Tilburg start om 14.00 uur.

Tot Ziens!