IFC ontvangt nog puntloos RKSV Nuenen

tekst: Cees van Heeren

IFC kent tot op heden een meer dan bevredigende start met vier punten uit de twee gespeelde wedstrijden tegen degradanten uit de derde divisie.
In de tweede thuiswedstrijd ontvangt IFC een bekende tegenstander uit het vorige seizoen. De RKSV Nuenen komt namelijk naar Sportpark Schildman. Vorig seizoen kwamen ze in de maand november 2016 als toenmalige koploper naar H.I. Ambacht. Thans nemen ze de voorlopige laatste plaats in.

De Tegenstander Nuenen:
De RKSV Nuenen is opgericht op 15 mei 1922 en is een vereniging met ongeveer 1.400 leden. In de jaren na de tweede Wereldoorlog tot en met het seizoen 1993/1994 speelde het eerste elftal altijd in de derde of vierde klasse. Met ingang van het seizoen 2006/2007 komt men minimaal uit in de eerste klasse. In totaal spelen ze daarbij thans voor het zesde seizoen in de hoofdklasse.
De vereniging kent ook meerdere spelers, die later het betaalde voetbal hebben gehaald. De bekendste is waarschijnlijk Stef Nijland (Groningen, PSV en PEC Zwolle).


Vorig seizoen:

Het vorige seizoen kende Nuenen een goede competitiestart en eindigde uiteindelijk op de zesde plaats in de eindstand met 45 punten en een doelsaldo van 57 voor en 54 tegen. Tevens werd er een periodetitel behaald.

Dit Seizoen:
Door de behaalde periodetitel kwam Nuenen uit in de voorronde van de KNVB beker. Daarin bleek het in de zaterdag derde divisie uitkomende Capelle duidelijk te sterk met 6-0.
Ook in de competitie loopt het nog niet zoals gehoopt of wellicht verwacht. De eerste wedstrijd in Hoensbroek bij EHC werd met 4-0 verloren en afgelopen zondag ging BVC´12 met de drie punten terug uit Nuenen vandaan. Positief was wel, dat Nuenen na een 0-3 achterstand in het laatste kwartier terugkwam tot 2-3. De doelpunten werden gemaakt door Koen Bots en Tim Rerimassie.

Selectie:
Miquel van der Dungen is voor het derde seizoen de hoofdtrainer bij Nuenen. Voorheen is hij werkzaam geweest bij RKJVV, Roda Boys en Heerjansdam.
Voorafgaand aan dit seizoen kon de selectie (Nuenen 1 en 2) liefst 15 nieuwe spelers verwelkomen.  Hiervan kwamen in de eerste competitiewedstrijd een viertal daadwerkelijk in het veld. Hulsen (van Nijnsel), Rerimassie (van Helmond Sport), Van den Donk (van UNA) en Lima dos Santos (RW Veldhoven).
De topscorer van het vorige seizoen Yev Marcelli is een van de vertrokken spelers. De thans voor OJC Rosmalen uitkomende aanvaller scoorde vorig seizoen 11 treffers in de hoofdklasse. De daaropvolgende schutters van vorig seizoen Jamey Raas en Dennis van der Reek zijn de vereniging wel trouw gebleven.

Historie:

IFC en Nuenen speelden in het seizoen 2009/2010 in competitieverband tegen elkaar, toen in de eerste klasse. Beide duels eindigden toen  in een Ambachtse overwinning. In Nuenen werd met 0-1 gewonnen en in april 2010 op Sportpark Schildman met liefst 5-1 onder meer door twee doelpunten van onze huidige aanvoerder Danny Slingerland.
In het afgelopen seizoen verloor IFC  echter thuis met dezelfde 1-5 cijfers van Nuenen, waarbij het Ambachtse doelpunt kwam van Arslan. Op 30 april jl. eindigde de terugwedstrijd in Nuenen in een 1-1 gelijkspel met als doelpuntenmaker voor IFC de naar VVGZ vertrokken Spencer Salomao.
De historische balans is dus licht in het Ambachts voordeel.

Waar te zien:
IFC zal ongetwijfeld zijn ongeslagen status willen behouden maar Nuenen heeft  de punten hard nodig. Het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden met hopelijk veel steun van supporters!
De wedstrijd op Sportpark Schildman onder leiding van scheidrechter R.H. Hensgens uit Landgraaf start om 14.00 uur.

Tot Ziens!