IFC ontvangt nummer acht in de stand Oud-Beijerland

Met de overwinning van vorige week bij de nummer twee DFC heeft IFC afstand genomen van de overige ploegen in de competitie. Zaterdag is het in de middenmoot op de achtste plaats staande Oud-Beijerland de nieuwe tegenstander, waartegen IFC zijn ongeslagen competitiestatus verder wil verlengen.

De Tegenstander OSV Oud-Beijerland
De vv OSV Oud-Beijerland uit de gelijknamige plaats in de gemeente Hoeksche Waard is opgericht op 1 augustus 1916 en derhalve al meer dan 100 jaar oud. Van oudsher kwamen de voetballers op de zondag uit. In 2009 werd er besloten om over te stappen naar de zaterdag als speeldag. Sindsdien komt het eerste elftal afwisselend uit in de vierde of derde klasse. Afgelopen seizoen eindigde Oud-Beijerland op de 5e plaats in de 3e klasse D van West 2 met een achterstand van 14 punten op kampioen Nieuwerkerk. Ze komen in het huidige seizoen daardoor voor het 4e achtereenvolgende seizoen uit in de derde klasse.
De vereniging heeft o.a. zes seniorenteams, waarvan één die op de zondag uitkomt.

Dit seizoen:
Voor het tweede seizoen is Barry Schipper de trainer. In hun bekerpoule tegen FC IJsselmonde (0-5), Lekkerkerk (2-2) en SC Botlek (2-1) werden ze uitgeschakeld.
In de competitie staan ze momenteel op de gedeelde 8e plaats met 7 punten uit 6 gespeelde wedstrijden en een doelsaldo van 9 voor en 11 tegen. Alle punten werden echter behaald in zijn drie thuiswedstrijden met winst tegen Hekelingen en SEOLTO en een gelijkspel tegen DFC. Uit werden dus alle drie de wedstrijden verloren: bij Groote Lindt (5-1), Rhoon (2-1) en Zwaluwe (2-0). Kenzo Sanches is de teamtopscorer met drie treffers.

Waar te zien:
De wedstrijd op Sportpark Schildman start zaterdag 19 november om 15.00 uur.

Cees van Heeren