IFC ontvangt ongeslagen SV Meerssen

Na afgelopen zondag heeft IFC door de nederlaag bij Moerse Boys zijn ongeslagen helaas status verloren. In de vijfde competitie wedstrijd ontvangt IFC in een thuiswedstrijd het nog wel ongeslagen en één punt meer tellende SV Meerssen.
|
De tegenstander SV Meerssen:
De SV Meerssen is op 18 maart 1918 opgericht en bestaat dus inmiddels meer dan 100 jaar. Gedurende de seizoenen 1989 tot en met 2012 kwam het eerste elftal onafgebroken uit in de zondag hoofdklasse. Na een degradatie in 2012 speelt het nu voor het vierde achtereenvolgende seizoen weer in de hoofdklasse. De eindklasseringen waren 7e, 6e en vorig seizoen 11e op het moment van stopzetten van de competitie.

Dit seizoen:
De ploeg van de nieuwe trainer Danny Volkers, die ook de trainer is van Roda JC o21, verloor zoals geschreven nog niet en behaalde in de 4 gespeelde wedstrijden twee overwinningen en twee gelijke spelen. Er werd gewonnen bij Juliana´31 en UDI´19 en gelijkgespeeld tegen TOGB en afgelopen zondag in het Geusselt stadion van MVV tegen EHC. Het doelsaldo is met 7 doelpunten voor en 5 tegen positief.
De teamtopscorer in de competitie is Richard Hannon met drie doelpunten.

Historie:
In het seizoen 17-18 ontmoeten beide teams elkaar voor het eerst. In H.I. Ambacht won een goed spelend IFC met 3-0 door twee treffers van Billy Nzojyibwami en een benutte vrije trap van aanvoerder Danny Slingerland. Hierna in april 2019 gingen echter de drie punten mee terug naar Meerssen. Tegenover de ene treffer van Achraf el Hajouti stonden drie treffers van Meerssen (Hannon, Simon en Loozen).
In januari jl. won IFC de thuiswedstrijd met 3-0 na een 2-0 ruststand. Doelpuntenmakers waren Hermon Tekleab, Everon Pisas en Yoeri Rombouts.

Waar te zien:
Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken om bovenin te kunnen blijven meedraaien.
De wedstrijd op Sportpark Schildman staat onder leiding van scheidrechter R. Wiedijk uit Alkmaar en start om 14.00 uur.