IFC ontvangt oude bekende RKAVV

rkavv-logotekst Cees van Heeren

Afgelopen zondag lukte het IFC net niet om een gelijkspel te behalen in de uitwedstrijd bij hoogvlieger Halsteren. De drie gespeelde uitwedstrijden leverden zodoende tot op heden maar één puntje op.
Aankomende zondag mag IFC weer thuisspelen, waar al twee overwinningen in de hoofdklasse zijn geboekt. De ploeg van trainer Jack van den Berg ontvangt dan met RKAVV  een oude bekende.  
De tegenstander RKAVV:
De Rooms-Katholieke Aloysius Voetbal Vereniging (RKAVV) bestaat sinds 10 januari  1922.  Hoewel de vereniging van oudsher een zondagvereniging is, spelen er inmiddels ook 4 seniorenteams op zaterdag, komt het JO19 team uit in de derde divisie en kent het een bloeiende dames- en meisjes afdeling van inmiddels 10 teams. Het eerste team werd in het seizoen 2001-2002 kampioen in de tweede klasse en komt daarna deze eeuw minimaal op het eerste klasse niveau uit. Voor het vijfde seizoen in totaal daarvan in de hoofdklasse.
De bekendste oud jeugdspeler van RKAVV is Edwin Vuurens (oud Sparta, Twente), die in 1995 eenmalig voor het Nederlands elftal uitkwam.

Vorig seizoen:
Vorig seizoen speelde RKAVV ook al in de hoofdklasse, toen in A. In 26 wedstrijden behaalden zij 30 punten (waarvan 18 in uitwedstrijden) en een negatief doelsaldo van 36 doelpunten voor en 41 tegen. Dit was goed voor een achtste plaats in de eindstand.

Dit seizoen:
In de voorbereiding op dit seizoen werd onder meer gewonnen van VOC en SEV en gelijkgespeeld tegen Forum Sport. In de competitie werd afgelopen zondag thuis tegen Groene Ster de eerste overwinning behaald. In de uitwedstrijden werd gelijkgespeeld bij DESO  en OSS1920 (0-0) en verloren van Gestel.
Met de vijf behaalde punten nemen de Leidschendammers de 12e plaats in de stand in.

Selectie:
Nadat RKAVV zeven jaar lang onder leiding stond van Bas Steffens is dit seizoen Robin Knoester als hoofdtrainer aangesteld. In het verleden als trainer werkzaam geweest voor Gravezande, Vitesse Delft en Monster.
Een zestal spelers verlieten de club, waarvan Schoop (Ajax) en Jop Verhagen (Rijnvogels) basisspelers waren. Er konden echter ook 11 nieuwe spelers in de selectie begroet worden. Dit zijn onder meer de verdedigers Huyuk (oud VUC) en Bulut (oud ADO den Haag) en de aanvallers Faik (oud Westlandia) en Safi (oud Ter Leede). In de competitie werden de doelpunten overigens door vier verschillende spelers gescoord.

Historie:
De bekendheid van RKAVV is gelegen in het seizoen 2014-2015 in de eerste klasse. RKAVV werd toen kampioen en IFC eindigde op de derde plaats.
Op 22 maart 2015 troffen beide teams elkaar in Hendrik Ido Ambacht. Na een 0-0 ruststand kwamen de gasten op voorsprong door Steffens, maar Brian Leons zorgde voor de eindstand van 1-1. In blessuretijd werd overigens nog een treffer van RKAVV wegens buitenspel niet goedgekeurd.

Waar te zien:
IFC zal zich willen herstellen van de nederlaag van vorige week, maar RKAVV zal ook graag een tweede overwinning willen smaken. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden. Kom dus kijken en uw ploeg aanmoedigen!
De wedstrijd op Sportpark Schildman begint zondag 2 oktober om 14.00 uur onder leiding van scheidsrechter V.S. Ris.

Tot Ziens!